Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Pavlík napsal:
Zjednodušená Praha se řešila zde: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2595&pid=120090#pid120090

Používá tu někdo z vás zjednodušenou verzi Prahy? Jestli jo, zajímalo by mě aspoň pár screenů, kde jsou poznat největší rozdíly. Abych případně věděl, do čeho jdu. Díky :o)

Naposled editoval moderátor:

Flying Mike napsal:
Pavlík napsal:
Zjednodušená Praha se řešila zde: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2595&pid=120090#pid120090

Používá tu někdo z vás zjednodušenou verzi Prahy? Jestli jo, zajímalo by mě aspoň pár screenů, kde jsou poznat největší rozdíly. Abych případně věděl, do čeho jdu. Díky :o)
Nebudeš tam mít krajinu, tu nemáš i tak, já nedokážu projet celej úsek 090, 3* mě zmizne krajina a 2* se nenačte trafik, upřímně k čemu mít dokonalost, když ji neuvidím. Třeba úsek Žilina-Košice je ok a te sakra dlouhej úsek.

Naposled editoval moderátor:

Pavlík napsal:
Hlásím chybu na vjezdu do stanice Přelouč ve směru na Kolín. Rychlostník 160 se nezobrazuje na TM. Zůstává maximálka 140 a účinkují rychlobrzdy, které tak vehementně Zbyněk prosazoval...
Pavlíku, Pavlíku, já jsem nic neprosazoval, to je vlastnost MSTS a dávalo se to ladění na základě kolektivního rozhodnutí ladičů. Nejsi tu nový, tak bys měl vědět, že je vše nastaveno podle šablon od Ppoollla, které dál udržoval a rozšířil ŽSR.
V reálu, když Ti ve 160 hrábne gorila, tak Ti také zasáhne rychlobrzda a do úplného zastavení s tím nic nenaděláš. Zde to málokdo přizná, ale hodně lidí od fochu uznává, že to něco do sebe má. A také se tady probíralo, že komu se to nelíbí, si to může vypnout. Mě osobně to také naštve, když mi to zasáhne, ale vinu dávám jen sobě, "máš se konečně naučit jezdit" :D

No jo, ale jsou případy, kdy za to hráč nemůže. U Martina v trati jsou skrytá návěstidla výstrahy nastavena na 120 km/h a hned je průser na světě. A co třeba, když msts převezme náhle nižší traťovou rychlost z vedlejší koleje?

Pavlík napsal:
No jo, ale jsou případy, kdy za to hráč nemůže. U Martina v trati jsou skrytá návěstidla výstrahy nastavena na 120 km/h a hned je průser na světě. A co třeba, když msts převezme náhle nižší traťovou rychlost z vedlejší koleje?
Kolem výstrahy se nesmí jet víc než 120. Pokud tudy pojedeš 160, tak je oprvdu průšvih, protože u červené už nezastavíš. Hold máš seznání trati a pokud jsou někde skryté výstrahy, tak víc než 120 bych určitě nejel. I těch 120 by bylo moc. Když chytneš rychlostník z vedlejší trati, tak je to jen když vjíždíš z odbočky, většinou. Také ve většině případů se to dá ošetřit skrytým rychlostníkem. Pokud to někde není, psát to do chyb trati. Do té doby se v aktivitě hold musí dávat rozkaz o pomalé jízdě nebo projíždět ve stanici po jiné koleji.

Ty skrytá návěstidla výstrahy mám podle tebe předvídat jak? Na odjezdovém je volno a hned za ním je skryté výstraha na 120 km/h. Tohle nikdy nemám šanci ze 160 k tomu skrytému zabrzdit. Opravdu nemohu předvídat, kdy pojedu na blok za něčím, pokud tu aktivitu hraju prvně.

Řešením by zde bylo upravit skrytá návěstidla výstrahy na 160 km/h a výstrahu klasickou samozřejmě ponechat na 120.

Navíc na jiném diskusním foru jsem se dočetl, že ne všechny vlaky mají na výstrahu vmax 120. Přesněji je to -20 km/h ze své vmax. Ale tohle už msts rozlišit neumí.

Zdravim. Mám problém při načítání MSTS,,nastavuji simulátor"(buď pri načtení volné jízdy nebo aktivity) mi to spadne a vidim plochu jak bych nic nespouštěl a to s jakýmkoli consistem,přitom mi to víc jak rok fungovalo normálně včetně aktivit :-(.
Hodně mě to štve a ani ústí jsem si neskusil..... s excelsiorem.
předem díky za radu :-)

Tohle se děje, pokud je chyba v Globalu. Nejsi první, kdo má tento problém, proto jsem už dříve Global pro 321 po akt. 21 hodil na ulozto. Tak vyzkoušej:

http://www.ulozto.cz/13012008/global-rar

Mě taky 21 přestala fungovat kvůli Globalu.

Jinak Martine, nechtěl by jsi přidělat kousek 072 ze Střekova do Litoměřic? Krajinu máš vymodelovanou, tak by zbývalo asi jen položit koleje. Co ty na to? Doufám, že to tu nezapadne, a ty si to přečteš.

Díky moc už to krásně funguje :-)

Martine to Ústí je opravdu nádherné.

Stavitelxx napsal:
Kolem výstrahy se nesmí jet víc než 120. Pokud tudy pojedeš 160, tak je oprvdu průšvih, protože u červené už nezastavíš. Hold máš seznání trati a pokud jsou někde skryté výstrahy, tak víc než 120 bych určitě nejel. I těch 120 by bylo moc.

Zbyňku nemáš tak úplně pravdu. Když mám procenta, tak můžu jet okolo výstrahy i 160. Proto jsou u některých vlaků dvoje procenta. Jedny když je brzdění rozloženo do dvou oddílů a druhý, když to máš na jeden oddíl ale beru, že tenkrát to ještě nebylo..

Ahoj Čoudo, ty mateš :D Cituješ mě, ale máš psáno, že to napsal StavitelXX. :D

Víš, já jsem na dráze skončil v roce 1994. Tenkrát to bylo, jak jsem napsal. Dnes to skutečně může být jinak. Ale nic to nemění na skutečnosti, že MSTS to víc rozlišit neumí.
Ruku na srdce, který fíra (myslím stará škola, zodpovědný fíra), by si lajznul jet kolem výstrahy 160. Vždyť to může sklouznout nebo přece existuje něco jako pohodlí cestujících. A ne je vystavovat přetížení několika G :D
Možná má Martin v trati chybu a zapomněl odjezdové návěstidlo označit jako "odjezdové" a pak ta skrytá výstraha (rušení omezení rychlosti) funguje jak popisuje Pavlík. Ale to je nutné psát Martinovi, kde to tak dělá, aby to opravil. Já takových zapomenutí měl :D .

Pavlík napsal:
Ty skrytá návěstidla výstrahy mám podle tebe předvídat jak? Na odjezdovém je volno a hned za ním je skryté výstraha na 120 km/h. Tohle nikdy nemám šanci ze 160 k tomu skrytému zabrzdit.

Pavlíku, nikde na trati nemám skrytou výstrahu, pokud je traťová rychlost vyšší, než 120, zas tak blbej nejsem :D
Řekni mi jediný případ, kde jedeš 160 a najednou se Ti spustí záchranná brzda, kvůli nějaké skryté výstraze, nic takového jsem nikdy nedělal.

Edie, určitě nechci:)

Jak napsal Zbyněk, možná jsem někde na něco zapomněl, nebo je někde chyba v návěstidlech, ale úmyslně jsem na úseky, kde se jezdí 160, žádné zrádné výstrahy nedělal.

Nejde o žádné zrádné výstrahy. Jen o skrytá návěstidla, která jsou umístěna na konci výměn ve stanicích, na která se samozřejmě přenášejí signály návěstidel následujících. Čili pokud budu mít na dalším návěstidle výstrahu, tak tu mám už na tom skrytém, i když na odjezdovém je volno. Jestli si rozumíme. Ono i když jedeš 140, na odjezdu je volno a na skrytém výstraha 120 tak tě to pořádně překvapí.

Pavlík napsal:
Nejde o žádné zrádné výstrahy. Jen o skrytá návěstidla, která jsou umístěna na konci výměn ve stanicích, na která se samozřejmě přenášejí signály návěstidel následujících. Čili pokud budu mít na dalším návěstidle výstrahu, tak tu mám už na tom skrytém, i když na odjezdovém je volno. Jestli si rozumíme. Ono i když jedeš 140, na odjezdu je volno a na skrytém výstraha 120 tak tě to pořádně překvapí.

Skryté návěstidlo na konci výměn je pouze k tomu, aby rušilo omezenou rychlost za výměnami. Když pojedeš 40 km/h přes výměnu a na konci by to skryté návěstidlo nebylo, tak bys musel jet 40 km/h ještě hooodně daleko, takže tyhle skryté návěstidla tam musí být.
Pokud se ale na ně přenáší výstraha, tak to je chyba MSTS, s tím já nemůžu nic dělat.
Každopádně si myslím, že to není absolutně žádný problém.
To skryté návěstidlo pouze opakuje tu výstrahu, která bude na autobloku za ním, takže jestli pojedeš 160, na odjezdovém návěstidle bude volno a na dalším autobloku výstraha, tak v pohodně ubrzdíš ze 160 na 120, nějaké výstrahy na skrytém návěstidle si vůbec nevšímej, proto je to návěstidlo skryté, aby sis ho nevšímal.
Ovšem nesmíš mít aktivovanou záchrannou brzdu při překročení rychlosti, v takovém případě budeš samozřejmě v pytli.
Proto upřednostňuji dvě hlavní zásady, nepoužívat traťový monitor a deaktivovat záchrannou brzdu!!! Tohle je jasný důkaz, že záchranná brzda akorát škodí...

To je škoda, Martine :(. Krásně by se dala použít souběžná jízda :).

Stavitelxx napsal:
... a deaktivovat záchrannou brzdu!!! Tohle je jasný důkaz, že záchranná brzda akorát škodí...

Tak jsem rád, že si konečně rozumíme ;) O to mi celou dobu jde.

Martine, jen jsi zapomněl, že rušení omezení rychlosti může být jen za návěstidlem, které je zatržené jako odjezdové. Pak už můžeš jet i těch 160 a rychlobrzda Ti nezasáhne. Proto tato u některých neoblíbená vlastnost je vlastně vynikající pomůcka pro hledání chyb v trati. MSTS opravdu za nic nemůže, vždy se jedná o chybu v lidech, tedy v jejich zapomínání a nedodržování pravidel. :D Však já takových chyb měl. Jsme jen nedokonalí občas chybující lidé.

Já vždy zatrhávám návěstidlo jako odjezdové, pokud má být odjezdové, nevím kde konkrétně Pavlík má problémy...
Možná jsem na některé zapomněl, ale je třeba napsat, kde.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře