Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Neni nahodou v nejakem predpisu k vlakovemu zabezpecovaci, ze maximalni rychlost >120 je mozna pouze pokud na opakovaci sviti zelena, nebo zluta? Pokud jina, tak Vmax=120.. Nejak tak mi to bylo vysvetleno, kdyz jsem se o to naposledy zajimal... Pokud ano, pak je jasne, ze kolem vystrahy 120 at mam procenta nebo ne.

Konecne som sa po dlhych dnoch dostal k otestovaniu aktualizacie :-) Martine skvela praca. To Usti je paraadne fakt klobuk dole pred tebou a tvojou preciznou pracou. A dakujem ti ze sa pohli lady aj smerom k Bratislave :-)

Dobrý den, nevím jestli příspěvek patří jsem, ale vhodnější téma jsem nenašel. Prosímvás, když startuju jakoukoliv aktivitu či explore route tak se msts chová normálně vždy na začátku fps tak okolo 25-30. Jakmile rozjedu aktivitu či explore route tak zhruba po 4-5 minutách hraní se fps dostane na hodnotu okolo 3-4 a hra je strašně sekavá a nehratelná. Dodržuji Šemorovo desatero, občas se také stane, že při změně nastavení grafiky v "options" a následném spuštění se hra sekne na "setting up user interface" a spadne. Grafika : nvidia 9600M GT
CPU : core 2 duo p7350 2.00 GHz
RAM : 4GB (3GB WINDOWS)

je možné že mám prostě slabé železo a mám smůlu? Nebo je problém někde jinde? Děkuji moc.

Neměnil jsi v poslední době grafickou kartu?

Pavlík napsal:
Neměnil jsi v poslední době grafickou kartu?

Neměnil, proč? mohlo by to na to mít vliv? Teď mě napadlo přeinstalovat ovladače :) ....

Ano mohlo a nemalý: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2216&pid=134610#pid134610

Naposled editoval moderátor:

Pavlík napsal:
Ano mohlo a nemalý: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2216&pid=134610#pid134610

Děkuji moc, přeinstalace pomohla :)) , nýbrž vyskytl se další problém :cry: na čistou instalaci msts jsem aplikoval trat + aktualizace zatim bez vozidel, a u 11 aktualizace, kde spolu s trati se kopiruji i vozidla mi pri spusteni vybihaji hlasky "error reading train database file" v .eng souboru toho vozidla , neni to u vsech vozidel ale u vetsiny jo, vysledkem je to, ze musim vsechno odklepat a v menu pak zadne pridane vozidlo neni, jsou tam pouze ta implicitni. Aktualizace probihaji tak jak maji (po sobe jedna po druhe), neviis prosimte cim by to mohlo byt? ... ja vim ze uz jsem se s tim jednou setkal, ale uz nevim jak jsem to resil :( ... diiky moc

To proto že neumíš provést instalaci. Zaručeně nemáš nainstalovaný MSTS Bin a nemáš nastaveno vše podle desatera Zbyňka Šemory. K nalezení je na jeho webu.
Tohle je nutno provést jako první hned na čistou instalaci MSTS ještě před instalací vozidel. Je samozřejmě možno tu instalaci provést i dodatečně, a potom pokračovat s aktualizacemi a zkoušením vozidel.

Miran napsal:
To proto že neumíš provést instalaci. Zaručeně nemáš nainstalovaný MSTS Bin a nemáš nastaveno vše podle desatera Zbyňka Šemory. K nalezení je na jeho webu.
Tohle je nutno provést jako první hned na čistou instalaci MSTS ještě před instalací vozidel. Je samozřejmě možno tu instalaci provést i dodatečně, a potom pokračovat s aktualizacemi a zkoušením vozidel.

Moje chyba, omlouvám se :rolleyes: .... zapoměl jsem na msts bin :!:

Kosac napsal:
Neni nahodou v nejakem predpisu k vlakovemu zabezpecovaci, ze maximalni rychlost >120 je mozna pouze pokud na opakovaci sviti zelena, nebo zluta? Pokud jina, tak Vmax=120.. Nejak tak mi to bylo vysvetleno, kdyz jsem se o to naposledy zajimal... Pokud ano, pak je jasne, ze kolem vystrahy 120 at mam procenta nebo ne.

Kosac: Ne není - alespoň ve znění jak ho podáváš ty NE. Je to jak jsem psal, pakliže máš ty "druhý" procenta, tak brzdíš "na jeden oddíl". To jsem to napsal tak nesrozumitelně, že to musím opakovat?

Já už obecně chování této hry nepobírám :?: ... jak je možné že při nastavení kvality zvuku na "střední" je hra krásně plynulá fps tak okolo 30, (ale samozřejmě chybí zvuky z kabiny a někdy i z venku) a při nastavení kvality zvuku na "vysoká" je skoro nehratelný fps tak okolo 5 (zvuky už fungují ale jak mají). Je to neduh hry jako takové nebo trati 321? Zkoušel jsem už i zde publikovaný odkaz na osekaná staniční hlášení a efekt stejný... Neměl někdo stejný problém?

Co na tom nechápeš? Když je kvalita něčeho pouze střední, tak je jasné, že to bude méně náročné, ale zároveň také méně kvalitní...

Asi od roku 2003, možná dřív platí jedna zásada. Nastavení zvuků na maximum a nikdy jinak. Pokud mám slabý počítač, tak ten určitě není vhodný pro trať 321 a žádnými šoupátky dělo ze stařičké 48šestky neudělám :D

Neřekl bych, že CPU core 2 duo p7350 2.00 GHz a RAM 4GB je zrovna slabý počítač. Tady bude zrada někde jinde.

2 giga na procesoru pro MSTS nic moc. Ten má rád minimálně 2.8 až 3.2 Tady bych hledal jádro problému. Však o testech jsem psal, jak jsem šoupátkem měnil takt pod 2.8. jak FPS šlo rapidně dolů. Ale jiná sestava se může chovat jinak. Je to i o hardisku i grafice a jejich ovládačích.

klimi napsal:
Co na tom nechápeš? Když je kvalita něčeho pouze střední, tak je jasné, že to bude méně náročné, ale zároveň také méně kvalitní...

No nepovídej :) ..... programoval jsi někdy něco rozsáhlejšího chlapče? Víš co to je bufferování a správa paměti? Asi ne :) .... hra je zmrvená už od začátku, ještě že existuje msts bin a navýšení zvukových bufferů :!:

Jaky je prosim vas nasledující plán stavby
například co se planuje stavět tento rok

Ahoj, bylo by prosim Vás možné, aby mi někdo poslal staniční hlášení Bohušovic a Lovosic? Něják se mi buď vytratily nebo nestáhli. Klídně můžete přes forum nebo na mail sivokus@centrum.cz. Mockrát děkuji, s pozdravem Marek

Když potřebuješ nějaké hlášení, tak si stáhni aktualizaci, ve které to hlášení je a z té aktualizace si ho můžeš vytáhnout ;-)

Pro další diskuzi jízdy kolem výstrah pokračujte prosím zde: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/3701

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře