Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

no teda... ten Děčín je opravdu nádhera, už se nemůžu dočkat až pojedu kompletní rychlíky Děčín - Praha ;) a jsem zvědav jak bude vypadat Choceň, počítá se do toho i originál model toho horního mostu nad bývalým choceňským tunelem? http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/151590.jpg :rolleyes: samozřejmě jsem rád za to, co máme, tohle je spíš jen takové moje ne úplně tajné přání :D

Pavlík napsal:
Ahoj Martine, vím, že plánuješ do budoucna větší rekonstrukci Ostravska, ale nemohl bys alespoň prozatím tak nějak provizorně elektrifikovat úsek z Kunčic na hlavní nádraží? Tudy totiž jezdí od letošního GVD Jančura.

Víš kolik dá práce předělat starý úsek na koridor? Byla by to dřina minimálně na týden, to se nedá udělat provizorně... Bude lepší, když zatím provizorně budeš jezdit přes Ostravu Vítkovice :D

V Chocni je nově jenom originál stanice (budova + perony + přilehlé obejky), žádné mosty, ani nic jiného.

Stavitelxx napsal:
V Chocni je nově jenom originál stanice (budova + perony + přilehlé obejky), žádné mosty, ani nic jiného.

díky, na toto se opravdu těším ;) to už si pak člověk nějakého mostu ani nebude všímat :D

Zdravím.

Mám tu poznatek ohledně zjednodušené Prahy. Nešlo mi na rozum, jaktože někdo úsek Holešovice až hlavní nádraží projede bez hlášek "Selhalo vytvoření sms objektu", a jiný ne a už to vím. Může za to zjednodušená verze Prahy.

Martin tu psal, že nová aktualizace vám vrátí Prahu zpět na tu plnou verzi, ale není to tak docela pravda. Musí se nejprve stáhnout předchozí aktualizace s plnou verzí Prahu a až potom instalovat další aktualizaci. Jedině tak budete mít celou Prahu zastavěnou.

Takže někteří stále používají verzi zjednodušenou a přitom si myslejí že ne.

Cael napsal:
Propojení ValMez - Púchov bude problematické, kdysi psal, že mu tam pár kilometrů místa chybí (nebo to bylo na jiném úseku?)
Rád bych aby si někdo neplet pojmy a dojmy. Martin může propojit ValMez - Púchov, ale jediný co nemůže nikdy vyjít je Frýdlant nad Ostravicí - ValMez. To samé platí o propojení Kúty - Bratislava. Ale tam je to i tím, že jakkoliv je stavba ŽSR 120 myšlena dobře, tak je bohužel mimo realitu a je spíše situována moc doleva, Martin by ji musel posunout trochu doprava a věřím tomu, že pak se dostane i na Kúty - Bratislava.
Hezký den.

Jojo Pepo. Začátky stavění byly sviňa pro každého. Já když se podívám na své první úseky, teď se hrabu na 260 a také bych si nejraději lisknul, jak to mám někde blbě udělané. Jenomže tenkrát nebyly podklady jako máme dnes a letecké mapy také ještě neexistovaly.

JO máš pravdu. I pro mě je ještě obtížné dělat aktivitu, stejně se ještě učím a ještě dlouho budu. Ale teď jsem konečně dojel všechny tři díly a můžu je dávat na web. To je to co mě žene dopředu. Vědomí, že už mi skoro nic nechybí.

Pavlíku, když o tom tak přemýšlím, asi máš pravdu.
Pokud někdo používá zjednodušenou Prahu a nainstaluje aktualizaci 21, tak se mu Praha předělá do plné verze jen částečně, někde bude mít plnohodnotnou krajinu, někde zjednodušenou, záleží na tom, kde všude jsem dělal změny.
Ale myslím, že to není žádný vážný problém, protože kdo používal zjednodušenou Prahu, ten si stejně musí zjednodušenou Prahu po nainstalování aktualizace 21 aktivovat znovu, takže ji bude mít celou zjednodušenou a ten, kdo zjednodušenou Prahu nepoužíval ani dřív, toho se to vůbec netýká.

Zdravím všechny příznivce MSTS a především tratě 321.
Jak jste si jistě už všimli, dneska se nám na netu objevil vagon RegioJetu od Jirky Tovačovského a myslím včera 2. lokomotiva ještě v italském nátěru a tím pádem i otázka, zda-li bude aktualizace 22 či nebude? :D v každém případě vlak RegioJetu je kompletní ( myslím, že v tomto případě jeden vagon stačí ke spokojenosti) a ke všemu výběr mezi dvěmi lokomotivami RJ.

P.S. Pro šťourali a a jiné podobné uživatele, kteří si v tom libují oznamuji, že tenhle příspěvek je pouze informace v dobré náladě, s úsměvem a nikoli jako příkaz nebo blbý dotaz, kdy se objeví nová aktualizace.

Musa napsal:
...
Jak jste si jistě už všimli, dneska se nám na netu objevil vagon RegioJetu od Jirky Tovačovského a myslím včera 2. lokomotiva ještě v italském nátěru a tím pádem i otázka, zda-li bude aktualizace 22 či nebude? :D
...

Martine "Staviteli",
nebylo by lepší ten vůz RegioJetu u Jardy raději stáhnout z oběhu ? Jde mi jen o to,aby jsi s jeho zveřejněním neměl nějaké problémy se stresem či přílišným tlakem zdejšího obecenstva. :D:D:D

David

Ano, už jsem si včera stáhnul vůz RegioJetu, je moc pěkný, děkuji tvůrcům za vytvoření tohoto modelu.

Aktualizaci bych sice vydat mohl, ale je tam ještě dost nedodělaných věcí, takže to všechno raději nejdříve dodělám, rozhodně to bude lepší, ještě tak alespoň 2-3 měsíce.

Teda Martine. Milo si ma prekvapil. Len tak nahodne som sa previezol od Trencina az po Blavu a hla koridor na 99 percent hotovy. Na tom useku chybaju mozno tak 3, 4 stanice na modernizaciu. Uz len tu krajinu :-) paradna praca dakujem

Neviem či si ešte niekto okrem mňa si všimol, ale keď porovnám návestidla na 321 s navestidlami na BP tak na BP je o dosť lepšia viditelnosť aká návesť na návestidle je, tu na 321 to je vidno až keď je hráč cca 200-300 m pred navestidlom , na Bp je to cca 600-700m , nedalo by sa to aj tu nejako nastaviť ? :)

Něco podobného by mě zajímalo také, ale souvisí to se staničním hlášením, zdali by šlo dát o trošičku volume do prava:P, neboť v BP je hlasitost dobrá. Teda, jestli se to dá nastavit, tak jak a kde? Jinak se už klepu a těším na Děčín. Z obrázků jsem nadšený, jen tak dál, moc pěkný, zdravím:D

Volume se upravovat nebude, předtím jste nadávali, že je moc nahlas, teď zase, že je potichu :D
Upravovat to nebudu, mě to tak vyhovuje a pokud to chcete mít hlasitěji, můžete si hlasitost zvýšit sami:
Ve složce "Train Simulator/Routes/Trat 321/Sound" jsou soubory s koncovkou "wav", otevřete si je v nějakém programu pro úpravu zvuků a můžete si je libovolně upravit - zesílit, zeslabit, zkrátit, vystřihnout zmínky o čase odjezdů vlaků atd...

Nevím o tom, že by v trati BP byla větší viditelnost návěstidel, slyším to teď poprvé, určitě se na to podívám.

Eurostar_mikso: Ano, "už len" krajinu, to přece sfouknu za večer :D
Nic takového, ta trať je blbě trasovaná, pravděpodobně od Leopoldova až po Bratislavu půjde celá zbourat a postaví se znovu, o několik stupňů na východ, aby se následně dala spojit Bratislava s Kútami.
Ale to je zatím ve hvězdách, teď momentálně bagruju o nějakých 350 km dál :D

Ještě jsem si vzpomněl, že tady před časem byla nějaká zmínka o tom, že aktualizace bude 12.12.2012, takže nevím, jestli ty 2-3 měsíce ještě neodvolám :P

Jinak musím upozornit, že od příští aktualizace se mírně zvýší cena za objednání tratě, protože trať už se nevleze na jedno DVD, budu muset vypalovat dvě DVD, místo papírového obalu bude plastový double obal včetně oboustranného potisku na motivy Tratě 321, rovněž i na samotných DVD bude potisk (tisk na DVD se provádí speciální inkoustovou tiskárnou), takže už nebude kvalitní pouze samotný obsah na DVD, ale celkově DVD včetně obalu budou vypadat mnohem lépe.
A největší změna bude asi v tom, že už se nemusíte piplat s rozbalováním RAR souborů a kopírováním složek z místa na místo, DVD budou instalační, trať se nainstaluje jednoduše formou "Setup.exe" (podobně jako u trati BP).
Teď tady nebudu podrobněji rozepisovat průběh instalace (které složky se v MSTS přepíšou, které zůstanou zachovány, atd), to upřesním, až budu tyto instalační DVD rozesílat.

Martine, nejsou takovéhle "píčovinky" v podobě potištěných DVD zbytečné?

Edie napsal:
Martine, nejsou takovéhle "píčovinky" v podobě potištěných DVD zbytečné?

DVD by mělo vypadat i na pohled pěkně, někomu je to třeba jedno, ale jsou lidé (a není jich málo), kteří DVD objednávají jako dárek pro někoho blízkého, takže by určitě mělo dobře vypadat - navíc vizuální zpracování DVD a obalu je i částečná vizitka autora tratě ;-)

V tom případě už mlčím :D.

Martine prepac za poznamku ale: Ma zmysel aby si prepajal Blavu s Kutmi ked to uz ma Zbynek v BP a chystaju sa na to aj tvorcovia trate 130? Jedine ze by si chcel mat do niekolkych rokov vsetky hlavne tahy na Slovensku a v CR pokope v jednom projekte... A potom je tu ten tolko omielany problematicky usek Puchov - Val. mezirici... co s nim? Inak jasnee, viem ze bagrujes 350 km trochu zapadnejsie ale ja ti verim ze to potiahnes trosku aj na vychode, tak aspon po Trenciansku Teplu :-D Model tej stanice som videl uz velmi davno tak hadam by to nebol taky problem.

Este detailik... nedasa nejako nastavit alebo aktivovat hmla v msts?

eurostar_mikso napsal:
... A potom je tu ten tolko omielany problematicky usek Puchov - Val. mezirici... co s nim?
Stačilo se podívat o stránku zpátky a zjistil bys, co jsem napsal Ondrovi H. Tady vůbec nikdo nečte nebo co?? Jak jsem už psal:
Úsek Púchov - ValMez půjde, ovšem jediný co nikdy už nepůjde propojit je trať 323 Ostrava - ValMez, přesněji její jižní úsek z Frýdlantu do Hostašovic. Ale je to tím, že někde má Martin na hlavním tahu zkrácenou trasu, už se to ale nedá opravit.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře