Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Edie napsal:
Stavitelxx napsal:
To nějak nechápu, hlavní nádraží v Ústí nebylo otevřené? :?:

Martine, viz zde: http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/fotogalerie-nadrazi-funguje-ale-bez-lavicek-20120822.html

To jsem nevěděl, že se modernizovala hala. No záleží to na Matesovi, jestli stávající objekt upraví, nebo nechá tak :oops:

Naposled editoval moderátor:

Stavitelxx napsal:
Edie napsal:
Martine, jestli pak bude v aktualizaci i dnes otevřené Hlavní nádraží v Ústí? :-P

To nějak nechápu, hlavní nádraží v Ústí nebylo otevřené? :?:

Zbyňku, nechtěj vidět jak stavím, vůbec o nic nepřicházíš.
Poslední aktualizace byla před více než půl rokem a já za tu dobu udělal velké kulové, postavil jsem krátký úsek z Ústí do Děčína a překopal pár stanic, tohle udělat za 7 měsíců je akorát velká ostuda :eek:
Sice je fakt, že kromě toho stíhám ještě spoustu dalších věcí, jako například Flight Simulator, Sniper Elite, Staničář apod :D, ale i tak, jsem sám na sebe naštvaný, že jsem toho neudělal více.
Nerob si z toho ťažku hlavu ani ja sa nemám s čim veľmi pochváliť vo svojej trati, ktorú som chcel vydať pred viac ako rokom a ešte stále som ju nevydal a tiež vôbec mi nevychádzajú plány, jednoducho keď nie je času nedá sa s tým nič robiť, ale inak prajem veľa šťastia a úspechov a málo pádov RE. Aj ták naše Česke a Slovenske trate sú najkrajšie a najkvalitnejšie. :)

Já vím, že máš ted hodně práce s předěláváním výhybek. Jen až budeš mít čas stavět tak jestli by jsi mohl postavit úsek Praha Smíchov-Beroun ten by se náramě hodil.

ondra135 napsal:
jestli by jsi mohl postavit úsek Praha Smíchov-Beroun
Pokud se nepletu tak ten postaven je, jen není krajina, jinak kompletní Beroun-Praha jev trati BP

Jo to je pravda. Tak by to chtělo dodělat krajinu. Postavený sice je na trati BP, ale bohužel jiné tratě už nejsou aktuální.

"jinak kompletní Beroun-Praha jev trati BP...."

To sice ano, ale krajinově stále pokulhává....

ondra135 napsal:
Já vím, že máš ted hodně práce s předěláváním výhybek. Jen až budeš mít čas stavět tak jestli by jsi mohl postavit úsek Praha Smíchov-Beroun ten by se náramě hodil.

Před pár dny mi známý řekl, že prý plánovaný megatunel z Prahy do Berouna nebude a místo toho se bude modernizovat současná trať, takže asi tušíte, co to znamená - nemá cenu, abych tam stavěl starou verzi tratě, když už ji má Zbyněk, počkám až se trať zmodernizuje a pak ji předělám na koridor.

No jo. Nejde jen vyslovit přání. Nám stavitelům by se zase hodilo, kdyby i někdo modeloval. Koleje z Prahy do Berouna jsou na obou projektech položené, ale jaksi nejsou všechny potřebné stavby. Kromě budov i veškerá přemostění Berounky, atd. Motorák odvedl kus práce, Mates vyrobil Beroun a nějaké skály, ale chtělo by to víc iniciativy od dalších. Srbsko, Karlštejn, Řevnice a zbývající zastávky i hradla čekají na své modeláře. Za chvíli se většina v reálu zbourá nebo modernizuje a pak už bude pozdě. Určitě by se hodilo vymodelovat i nějaké vilky kolem trati.
Jenomže opak je pravdou. Nikomu se nechce ani cokoli kvalitně nafotit a zkusit oslovit nějakého zdejšího zkušeného modeláře. Pak by zkušení modeláři nemuseli cestovat na své náklady stovky kilometrů, aby si to nafotili sami.

Ahojky, měl bych pár otázek.. Chtěl sem se zeptat jestli se dočkáme osvětlení stanic jako je Praha hl.n., Košice, Olomouc a další. A pak sem chtěl zeptat.. Vím, že je v plánu do budoucna dotáhnout MSTS do Chebu a chtěl bych vědět jestli stavitel, byť jenom v myšlenkách nepřemýšlel nad propojením Chebu s Prahou přes Plzeň?

Pro mě rodilého plzeňáka by to byla lahoda, ale nevím. Jinak nevím o nikom, který by stavěl kolem Plzně a okolí.

Já sem z Mariánek a čast téhle trati mám skoro denně na očích, tak by to bylo fajn se projet jako strojvůdce ale záleží jen na Martinovi jestli ho tahle trať něčím zaujme a pustí se do ní v budoucnu:-)..

Jistě že přemýšlel, už ji mám i natočenou, ale kdo ví, kdy se k tomu dostanu....když kouknu na to, co mám všechno rozdělané, tak snad za deset let :D

:D, tak to je super, o to víc se můžu do budoucna těšit. Sem sice ještě celkem mlaďas ale snad se toho dožiju:D:D:D.. Držím palce při další stavbě, je to supr projekt i když občas dostává komp dobrej pokuř:D

Zdravím,
kdo by chtěl pomoci se stavbou trati ... http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/631&pid=145209#pid145209 /příspěvek č.676/. :cool:

David

Tak Deterio už dokouzlil a výsledkem jsou přestavníky u křížových výhybek:

www.trat321.cz/ostatni/kr01.jpg
www.trat321.cz/ostatni/kr02.jpg
www.trat321.cz/ostatni/kr03.jpg
www.trat321.cz/ostatni/kr04.jpg
www.trat321.cz/ostatni/kr05.jpg
www.trat321.cz/ostatni/kr06.jpg
www.trat321.cz/ostatni/kr07.jpg
www.trat321.cz/ostatni/kr08.jpg

Myslím, že mu patří obrovské poděkování za skvěle odvedenou práci, s tímto budou tratě vypadat mnohem lépe.
Teď ještě budu muset kouzlit já a předělat několik stovek kilometrů :D
Naštěstí výměna křížových výhybek žádné aktivity nepoškodí.

Kdo ze stavitelů bude mít o přestavníky taky zájem, kontaktujte Deteria.

Čo z toho je samostatný objekt? Alebo celý angličan aj s prestavníkmi je jeden model? My sme chceli (nebulus) spraviť nové modely výhybiek, ale pohyblivé časti narobili tolko problémov, že z plánov zišlo.

Ještě upozornění, že Deterio ty křížové výhybky s přestavníkama dělá na dřevěných pražcích, takže v případě zájmu je dostanete na dřevě.
Já dřevěné pražce v trati nepoužívám, proto jsem je předělal na betonové :cool:

Dráčik napsal:
Čo z toho je samostatný objekt? Alebo celý angličan aj s prestavníkmi je jeden model? My sme chceli (nebulus) spraviť nové modely výhybiek, ale pohyblivé časti narobili tolko problémov, že z plánov zišlo.

Přestavníky nejsou samostatné objekty, celý angličan s přestavníkama je jeden model. Respektive pět modelů, angličan se skládá z pěti kusů kolejí a každý z těchto kusů má k sobě vymodelovanou určitou část přestavníku, takže když těch pět dílů poskládáš k sobě, zároveň se Ti s tím poskládají celé přestavníky.
A nejlepší na tom je, že nemusíš nic přidávat do Tsection.dat, nejdříve poskládáš klasický angličan z defaultních dílů jako doposud a potom v patřičném souboru ve složce World jenom přepíšeš název těch dílů, například z "A1tPnt3dlft.s" na "A1tPnt3dlft_A_BN.s", záleží na tom, který typ přestavníku budeš zrovna chtít, každý je pojmenovaný jinak.
A stejně se to dělá i u koridorových přestavníků, které jsem tu ukazoval nedávno, taky se nejdříve poskládá kolejiště z defaultních dílů a potom se přepisováním výhybek na jiné názvy změní defaultní výhybka na novou s přestavníkem.

Ahoj Martine, iba otázka budú tieto výhybky aj s predchodzích príspevkov na koridor na celej trati 321? :) Ďakujem

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře