Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Delay napsal:
Ahoj Martine, iba otázka budú tieto výhybky aj s predchodzích príspevkov na koridor na celej trati 321? :) Ďakujem

Budou, ale né v této aktualizaci, teď budou jenom na úseku Praha - Děčín, Hranice - Val Mez a celé Slovensko mimo úsek Čadca - Zwardoň.
V dalších aktualizacích budu přestavníky průběžně doplňovat i na zbývající úseky.

Martine ztropil si hloupost. Ukaž mi prosímtě fotku angličanu na betoně. Přiznám se, že může bejt výjimka ale jinak dřevo. Stejně jako většina výhybek mimo koryto.

Čoudo, psal jsem, že já v trati nikde dřevo nepoužívám, všechny výhybky mám na betoně, tak je přece blbost, aby jenom angličani razili na dřevě, zkoušel jsem to a vypadalo to děsně blbě!
Možná se někdy v budoucnu pustím do dřevorizace celé tratě, pak budou dřevěné klasické výhybky, angličani, mosty i některé mezistaniční úseky, jak je tomu v reálu... ale prozatím zůstane vše na betoně.

Kdybys to dělal rovnou pořádně, tak sis ušetřil kupu práce a nám udělal větší radost - a sobě vlastně určitě taky :)

Šnek napsal:
Pro mě rodilého plzeňáka by to byla lahoda, ale nevím. Jinak nevím o nikom, který by stavěl kolem Plzně a okolí.

Já mohu dodat videa,poslední video kolem Plzně mám Plzen-Klatovy-Železná ruda Alžbětín.jinak dále Cheb-Plzen-Praha v aktuálním stavu a Plzen-Praha ve starém stavu,Potom je ještě video Plzen-Horaždovice-České Budějovice.V plánu je natočit Plzen-Domažlice-Furth im Wald-Swandorf.Lukáš

KimiR napsal:
Šnek napsal:
Pro mě rodilého plzeňáka by to byla lahoda, ale nevím. Jinak nevím o nikom, který by stavěl kolem Plzně a okolí.

Já mohu dodat videa,poslední video kolem Plzně mám Plzen-Klatovy-Železná ruda Alžbětín.jinak dále Cheb-Plzen-Praha v aktuálním stavu a Plzen-Praha ve starém stavu,Potom je ještě video Plzen-Horaždovice-České Budějovice.V plánu je natočit Plzen-Domažlice-Furth im Wald-Swandorf.Lukáš

A co se týká kolem plzně,ty si stavěl svoji trat 180 a 183.Co vím,tak kolem plzně staví i Vrbam,ale zatím neveřejně.

Postaveno je Plzeň Furth im Wald a Plzeň - Ž Ruda. ( Ale dnešní kvalita tratí je někde jinde.) Kdyby je chtěl někdo oprášit, samozřejmě budu pro.

Tam se mi obzvláště líbily ty kulisy baráků podél stoupání na trati Plzeň - Klatovy přímo v Plzni
Akorát si nevybavuju, jestli jsi přidával to nové nádraží v Plzni od Matese

Pepa z Nuslí napsal:
Tam se mi obzvláště líbily ty kulisy baráků podél stoupání na trati Plzeň - Klatovy přímo v Plzni
Akorát si nevybavuju, jestli jsi přidával to nové nádraží v Plzni od Matese
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1840&page=35

Naposled editoval moderátor:

Pánové, ocenil bych, kdyby jste si videa řešili jinde, případně přes SZ.

Zdravím,
chci se zeptat, jestli někdo máte natočené video z Žiliny do Varína, přes ty nákladové nádraží?
Chtěli jste, abych to tam opravil, jsem ochotný to opravit, když už předělávám Žilinu, ale nemám podle čeho.
Takže jestli někdo máte video k poskytnutí, můžu to předělat, když ne, tak ne...
Děkuji

to Pepa z Nuslí: Pepo mám celou podkrušnohorskou magistrálu,tedy Cheb-Chomutov-Ústí v obouch směrech.Ale plánuji přetočení.Bo občas se tam objevilo slunko to kamery.Tenkrát jsem to jel blbě a neuvědomil si kde bude slunko.Teď vím že musím nejprve jet ráno z Chebu na ústí a odpolko zpátky.

To Stavitelxx: já video zatím Žilinu-Poprad,či Žilinu-Zvolen nemám,já ti dával videa na opačný směr,do čech a na Blávu

Lukáš

Video z Žiliny do Košic mám, ale to nákladové nádraží v Tepličce na něm nejde vidět, je za stromama, chce to speciální video z nákladního vlaku, který tama projíždí.

skúsim sa popýtať chalanov z klubu či náhodou nemajú teraz aktuálne video po prerábke

Martine prosím ťa zruš sťahovačku v Čadci - smer Mosty u Jablunkova :) ( v reále sa tam už nenachádza)
PS: môžeš porušiť aj tie medzi Žilinou a Puchovom (okrem Bytče a Považskej Bystrice) :D nevadí že ešte nieje dostavaná D1
stahovačka v CA
http://www.q3.cz/view.php?filename=17stah.jpg

Díki :oops:

Pozn. moderátora: Príliš veľký obrázok.

Mezi Čadcou a Ostravskem je spousta chyb a nepřesností, teď tam nic řešit nebudu, byla by to zbytečná námaha, časem budu celou tuto oblast kompletně předělávat...

Stavitelxx napsal:
Mezi Čadcou a Ostravskem je spousta chyb a nepřesností, teď tam nic řešit nebudu, byla by to zbytečná námaha, časem budu celou tuto oblast kompletně předělávat...

Martine prosim ta mohol by si sa zamerat trosku aj na Slovensko v buducich rokoch. Lebo posledne roky su na programe len severne cechy. Napriklad spominany usek Zilina - Povazska Bystrica vyzera uz nejaky ten rok vdaka dialnici uplne inak. Alebo aspon prepojit to Valassko. Stale sa to vsetko odklada... Tiez by som cakal ze sa vrhnes aj do naseho koridoru od Blavy po Trencin nech uz konecne mame uceleny usek Blava - Kosice. Koridor je po Trencin hotovy, po Puchov sice este nie, ale ked uz si dostaval po Ladce ktore su koridorizovane tak by to bolo jedno ci bude Tepla - Puchov po starom (obrazky modelov na tento usek si pred rokmi sam zverejnil). Trencin - Tn. Tepla je otazkou az cca 7 rokov (mozno nikdy) tak dufam ze dovtedy na cely usek po Blavu cakat nebudes.

Víš v čem je problém, že Slovensko se mi teď stavět nechce. Já stavím to, na co mám zrovna chuť, tam kam mě to láká a teď zrovna mě lákají severní Čechy, nemůžu se násilím nutit do stavby tratě Púchov - Bratislava, byla by to odfláknutá práce.
Nemůžu Ti říct nic lepšího, než že musíš zkrátka čekat, až mě omrzí severní Čechy, pak se třeba přesunu na Slovensko.

Snad potěším alespoň zprávou (rozhodně ale nepotěším aktivitáře), že kromě rekonstrukce Žiliny jsem se v posledních dnech ještě pustil do rekonstrukce celé tratě Púchov - Košice, v některých stanicích jsem překopal kolejiště, někde upravil perony, zvuky jízdy, rychlostníky, texturu pražců, doplnil chybějící námezníky, noční osvětlení apod.
Takže můžu zaručit, že kromě úseku Praha - Děčín je i úsek Púchov - Košice zkontrolovaný, opravený, jsou tam komplet doplněné přestavníky a mnoho dalších let tam nic dalšího dělat nebudu.
Je mi líto aktivitářů, ale po těch dlouhých letech provozu je hold nutné provést generální údržbu.
Ještě zbývá výhledově takto opravit úsek Praha - Čadca, Přerov - Břeclav - Kúty a bude to hned o něčem jiném. Na lokálky kašlu a úseků bez krajiny se to netýká :D

A aby mi pořád nechodily meily s otázkou "Kdy bude aktualizace?", tak poslušně hlásím, že aktualizace už je prakticky hotová, akorát mi teď jeden hodný člověk poslal materiály k nákladovému nádraží v Tepličce, takže ještě překopu ten nákladový úsek mezi Žilinou a Varínem a tím jsem skončil :oops:
Tak ještě cca týden a aktualizace by mohla vyjít.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře