Setkání současných a bývalých příznivců MSTS

No ke mě se doneslo to samé, ale jestli jste si všimli, tak jsem to neřešil. Koneckonců jsem tam nebyl :) Pokud je to kachna, tak jedině dobře.

Petr Novák by se měl zamyslet nad tím než něco vypustí z úst a nekritizovat cizí práci za jeho zády. Docela mě mrzí že jsem se neučastnil,
zajímalo by mne co se dále probíralo , snad příště. :mad:

Naposled editoval moderátor:
brabino napsal:
...nekritizovat cizí práci za jeho zády...
Když to doženem k absurditě, tak by se podle tebe nesmělo kritizovat nic bez autora. Pokud je diskuze vedena SLUŠNOU FORMOU (jako že se vedla) tak nevidím důvod, proč nekritizovat. Část byla demonstrována na barvě páry, zde měl plně pravdu Pert, v ostatním nastavení se nevyznám.

brabino napsal:
zajímalo by mne co se dále probíralo , snad příště. :mad:
Dále byl oběd a prezentačka trati 072 (z části i 130). Dále nám zde ukázal ze své trati i Pert Šimral a šlo se vesele domů.

Tímto bych toto téma ukončil, protože se opravdu o pomluvu nejednalo. Vše jsem si vyřídil jak s Petrem, tak i s Pikkem. Jsem rád, že Pikku zaujal stanovisko jaký zaujal, a tímto jsme to definitivně ukončili.

Naposled editoval moderátor:
me by zajimala spis vecna stranka:
zdali jste dali dohromady nejaky navrh na zlepseni u ktereho by bylo zrejme, co je vylepsene a jak.
napr. barva pary: uz Richter asi pred peti lety (engwagmanual 2.0e) identifikoval chybu v msts, kdy pri otevrenych dvirkach topeniste jde z komina svetly kour a pri zavrenych tmavy kour. ve skutececnosti je to obracene. pokud nekdo vite, jak to opravit, sem s tim!

zsr

Podle mých zkušeností je to o nastavení kotle a barva kouře se mění po přiložení.Musí se vyjít ze skutečných parametrů kotle.Spočítat to nejde přesně,jen přibližně a pak to po malých krůčcích ladit.Výsledek však stojí za to.A malá poznámka - používám vždy v nastavení automatického topiče.

zsr napsal:
me by zajimala spis vecna stranka:
zdali jste dali dohromady nejaky navrh na zlepseni u ktereho by bylo zrejme, co je vylepsene a jak.
napr. barva pary: uz Richter asi pred peti lety (engwagmanual 2.0e) identifikoval chybu v msts, kdy pri otevrenych dvirkach topeniste jde z komina svetly kour a pri zavrenych tmavy kour. ve skutececnosti je to obracene. pokud nekdo vite, jak to opravit, sem s tim!

zsr
Nepoužívá MSTS na čoud nějakou texturu, co to otočit tam?

zsr napsal:
co tedy pocitate a nastavujete?

zsr
Vypočítám kolik má kotel objem z průměru a délky a pak standartním postupem s přihlédnutím k výhřevné ploše kotle a ploše topeniště spočítám výrobu páry,množství uhlí na roštu,množství kouře a další věci.Musí se přihlédnout k tomu,žer pod Binem hodně věcí neplatí tak přesně,jak to píše Richter ve svém návodu a je zapotřebí určitá korekce.
Zejména k tomu,aby neklesal tlak v kotli při použití automatického topiče,protože nejméně 95 % uživatelů netopí ručně.To je asi tak největší problém,jak čtu na foru.K čemu bude sebereálnější nastavení kotle,když mu bude po pár km jízdy ubývat tlak?Nevyznávám být realistický za každou cenu.Nastavení parního stroje je také dost důležité,sdružené stroje mají poněkud jiné nastavení než stroje s jednoduchou expanzí.Zatím se to týká pouze 375.0.

Chtěl bych poprosit moderátory, jestli by mohli toto téma pročistit od příspěvku, které se netýkají setkání. Děkuji

Prohlídka 475.179

Je zde moznost si šáhnoput na "Lízu" - depo Dc. Kdo by měl zájem. Mom. stojí v hale a ukládá se ke spánku.
Sonduju úcast.

Přišel bych se podívat,takže záleží na termínu,jestli budu mít volno.Dopředu teď plánovat nemůžu,takže budu sledovat,co se zde dohodne.

Zdravim,

zkousel jsem automatickeho topice a musim rict - netopi vubec spatne. Ma jen trochu jiny styl s pripoustenim vody. Bud ma vodu zavrenou nebo otevre naplno oba injektory a tak to strida. Jinak drzi vodu hezky okolo 50 az 60%. Ve skutecnosti se injektor na vyfukovou paru nechava prakticky stale zapnuty (to je ten vlevo) a injektor na zivou paru se pouziva podle potreby.
V Cechach podle kotelniho zakona musel kazdy injektor zvlast z bezpecnostnich duvodu pokryt celou spotrebu kotle. Cili kdyz se jeden rozbil, aby se masina nevyvarila (vytekle olovniky).

K rizeni parni loko v MSTS jsem mel s nekterymi z vas diskusi a zaverem je, ze stale panuje celkem nizke povedomi jak parni masinu ridit, coz typicky vede k nizkemu vykonu ci nedostatku pary. A to az na urovni, ze se treba nevi, ze masina se za jizdy primarne ridi plnenim a teprve potom regulatorem atp.

Takze se ptam, zda by nestalo za to se nekde s priznivci pary v MSTS setkat s notebookem a vyzkouset jezdeni a zjistit co v engach nevyhovuje, co by se dalo vylepsit a na druhou stranu bych rad videl, jak nekdo jiny ridi engy, ktere vytvarim :-). Jsem z Prahy. Co vy na to?

ZSR

Nejsem proti setkání,tam by se dalo spoustu věcí vyřešit a Praha není zase až tak daleko.Mohli bychom si probrat věci o nastavování engů a jak správně jezdit,ZSR má pravdu v tom,že jezdit s párou není jednoduché. :wink:

Back
Nahoře