Stíny pod modely

Kank

Provozní technik
Dovolím si založit nové vlákno, neboť si myslím, že by se zde mohla rozpoutat diskuze, která by se tolik netýkala modelu Uacns pro MSTS. Navíc by mě docela zajímal názor kolegů modelářů i uživatelů MSTS na "umělé" stíny pod modely.
Přikládám pár obrázků pater, kde jsem zkusmo stín udělal jako Freightanim:
Patra se stínem, dynamické stíny zaplé
Detail pod patry
Chyba MSTS - zapnuté dynamické stíny.....které se ovšem promítají na základní povrch umístěný pod modelem náspu - pevný stín je řešením.
Dopnit to jde k modelům vždy - stačí obdélníková placka nakteré je namapovaná malá texura a posléze to připojit k modelu jako Freightanim.
A porovnejte s realitou....

Dovolil jsem si Kankův a Džordžův nápad vyzkoušet u svých modelů a na výsledky tohoto snažení se můžete podívat zde. Nevypadá to špatně, bohužel nejen u Ztr mám koncové lampy řešeny jako Freightanim. Další Freightanim jako stín přidat nelze a musel bych tedy předělat model. U nových modelů by to mohl být standard. Uvidíme ...

Screeny jsou zde, posuďte sami.

8ca1a3b54ec7733cb36e3e0872aaae75.jpg
92bef132563814a726515886d0023883.jpg
81fa2aad87712a5c5889176b8734345d.jpg

Naposled editoval moderátor:
No myslím si, že by ten stín mohl být i trochu větší, ale to je věc názoru. A pokud má vůz koncovky jako FreigtAnim, tak by ten stín mohl být součástí koncovek, čili buď tam bude jenom stín anebo koncovky se stínem...
Vyzkouším to u žabotlam, ale tam by ten stín byl přímo součástí modelu (2 polys nic neznamená).

Problém Ztrc je v tom, že je příliš vysoko oproti lokomotivám, takže ten stín vychází jakoby menší. Pod lokomotivou to vypadá fantasticky :) Ten nápad spojit stín s koncovkami se mi moc líbí Mirane, je to jednodušší než se zpětně zase vrtat v modelu. Dík za tip. Ten samostatný vagon jsme tu již měli, takhle řešil koncovky Jirka Polák. Takže to by šlo taky, ale Freightanim se mi zdá šťastnějším řešením.

Tak jsem si s tím stínem hrál a pod žabkou vypadá taky špičkově. Zatím je položen těsně nad hlavu kolejnic a kolejnice přesahuje do stran protože žabka je nízká. Řeším jen dilema, zda ho nedat těsně pod hlavu kolejnic takže by byly vidět lesklé oježděné plošky na hlavě kolejnice. Co vy na to pánové?

Já ho mám umístěný na úrovni obvodu okolků, takže hlavy kolejnic se lesknou. Vypadá to pěkně. Stíny u vozidel s nízko položenými podlahami jsou neuvěřitelně věrohodné.

Tak takhle to vypadá u žabotlamy:
0894960be20f58abae663ab4ba17725d.jpg
Porovnáním obou motoráků vyniknou rozdíly. Stín tam je dělaný pomocí komolého jehlanu, jehož boční stěny jdou alfakanálem do ztracena, a všechny stěny jsou spojeny jedinou smoothovací skupinou

Naposled editoval moderátor:
Jedna otázečka amatéra: Co to udělá se zatížením počítače ve větších stanicích kde mi už tak jde FPS na 7?

Zátěž je prakticky nulová - placka má 2 polygony a hodnota kujus je na čísle 0,00

Tommy66 napsal:
Jedna otázečka amatéra: Co to udělá se zatížením počítače ve větších stanicích kde mi už tak jde FPS na 7?

sedum? Tak to jseš na tom dobře já mám i nulu :lol: To si pak připadám, jako ženská, která se sprchuje na skákací tyči....

Back
Nahoře