Lesk na modelech

smekac

Cestující
Zdravím, poradí mi někdo jak mam odstranit lesk z modelu ??? Material mam pojmenovany blendatexdiff i hodnoty v Color Selector mam na 150 ale pořád to má v SW lesk ... Díky moc

Ja používam SolidNorm na nealfovatelné veci a TransNorm na alfovatelné. Na textúre nepotrebujem žiadne špeciálne nastavenia a lesk tam nie je...

dem napsal:
Ja používam SolidNorm na nealfovatelné veci a TransNorm na alfovatelné. Na textúre nepotrebujem žiadne špeciálne nastavenia a lesk tam nie je...
Tak sem to zkusil ale leskne se to pořád ...

Tak toto ja riešiť nejdem. Exporty medzi 3dmax a gmax. Buď jeden, alebo druhý.....

No taky sem četl že jde exportovat rovnou z 3dsmaxu ale nějak sem nenašel nikde návod ... nemužeš prosím hodit nějaky odkázek kde bych se to dočet ? Dík

No priamo tu vo vlákne O modelovaní je okolo toho dosť popísané.....A ak budeš mať konkrétnu otázku potom bude ľahké ti aj odpovedať.
Takže stručne. Spravíš si model a vyexportuješ ho vo formáte 3ds. Pri modelovaní je nutné dodržať max 3000 polis na jeden materiál.

Sprav si adresár s názvom aký chceš a tak si to exportni s Maxu. Potom si otvor adresár Utils v MSTS a skopíruj do tebou spraveného adresára tieto programy.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://obrazku.cz/t713130_new1.JPG[/URL]

Ten bat súbor tam nenájdeš. Ten si vytvor. Otvor notepad a zapíš tam toto:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://obrazku.cz/t713131_new2.JPG[/URL]

Samozrejme názov exportovaného súboru musí byť zhodný s názvom ktorý napíšeš do bat súboru. To číslo zase určuje viditelnosť. V mojom prípade je to 900 a znamená to že na 901 metroch ten objekt už nebude viditelný.

Naposled editoval moderátor:
Potom keď ten bat máš a máš už aj vyexportovaný súbor v 3ds (všetko musí byť v tom adresáre) tak si klikneš na ten bat ako keď spúšťaš exe a modli sa..... Ak ti vypíše nejakú hlášku tak tú sem potom postni a budeme múdrejší potom.

Tak máš chybu v zápise v bat subore. Musis presne dodrzat aj medzeri aj vsetko. Urob screen s Adresara co je v nutri a potom aj s bat zapisu.

Preboha a to čo má byť ? Pozri si môj názov na screene a potom si to pomenuj prosím ťa jednoduchšie aby to ten program aj zjedol......Máš tam milion znakov....

dem napsal:
Preboha a to čo má byť ? Pozri si môj názov na screene a potom si to pomenuj prosím ťa jednoduchšie aby to ten program aj zjedol......Máš tam milion znakov....
když to zkrátim a dopíšu tam to pause tak to taky nefunguje

Je dosť možné, že ti to blokuje slávna sedmička WIN. Bohužial tento OS nie je pre obyčajného usera. Je tam dosť vecí v tom systéme ktoré by bolo treba vypnúť.
Ja som si to teraz spustil jeden s batakov a ide mi to. Takze Posli mi 3ds subor zabaleny do zip. A ja ti spravim bat.

Naposled editoval moderátor:
http://duuso.demmsts.sk/privat/zar500.zip

Tuto to máš, ale máš tam chyby. Tie však budeme rozoberať ak prídem domov s práce. Idem do nočnej. Zatial si spusti bat aby si zistil či ti to funguje.

p.s: na jednoduchý názov som myslel niečo také ako som ti poslal. Pre budúcnosť.

... úplně sem na tu debatu zapoměl ... tak sem to zkoušel ale stejně se to nepřevede. Otevře se ten BAT ale nic se nestane.

Back
Nahoře