Dílna Smekace

smekac napsal:
Tommy66: asi ne no .. když tak Jezernický ;-)

Nicméně je nafocen i ten Hranický. :D I když ve skutečnosti jde tuším o mosty tři.

Jinak pěkný kousek a věřím,že chuť do tvorby objektů pro MSTS nového pana modeláře jen tak brzo nepřejde.;)

Ať se dílo daří.

David

David Hájek napsal:
smekac napsal:
Tommy66: asi ne no .. když tak Jezernický ;-)

Nicméně je nafocen i ten Hranický. :D I když ve skutečnosti jde tuším o mosty tři.

Jinak pěkný kousek a věřím,že chuť do tvorby objektů pro MSTS nového pana modeláře jen tak brzo nepřejde.;)

Ať se dílo daří.

David
No nevím, nevím ... zatím mě to baví ale jestli se export bude pořád tak drbat tak nevim jak mi ta chuť dlouho vydrží. :D

Zdravím, jak jistě víte tak mám celkem problémy s exportem modelů do MSTS. Nebyl by někdo zkušený tak hodný, spojil se se mnou po ICQ (405 470 555) a poradil co dělám špatně ? Docela by mě to pomohlo mam pěknou hromádku budov které bohužel zatím najdou využití jen v TRS. :-( Díky

smekac napsal:
Zdravím, jak jistě víte tak mám celkem problémy s exportem modelů ...

Bolo by prospešné upresniť, či robíš v gmax alebo v 3ds max

smekac napsal:
Jo... dělám v Gmaxu.

Tak to ti ja nepomôžem. Leda kontrolná otázka - spúšťaš gmax cez trainsimgamepack či jak sa to nazýva? Ak nie, potom priamy export do MSTS nefunguje.

Jako samotný export proběhne ale pak se výsledný objekt nezobrazí v SW. Podle mě bude někde chyba v postupu práce ... ale nevim kde i ResetXform dávam. Proto by to chtělo někoho zběhlýho v Gmaxu.

A nastavil si viditelnost objektu ? V gmaxe ako sa to robi netusim, ale myslim že to treba aj tam. Nebulus je odborník na Gmax.

smekac napsal:
mám takovýto problém ...

Asi bude dobré, keď pošleš zdrojový súbor spolu s textúrou niekomu, kto používa gmax, nech sa na to pozrie. Ja by som to tipoval na zlé priradenie materiálov alebo podobnú základnú chybu ... ( napr. neattachnuté či nezlinkované objekty, nezvarené vertexy ... )

Pokiaľ sa nikto neprihlásil, tak mi pošli tie zdrojáky a textúry a pozriem na to.

ľ

smekac napsal:
Tak jo, problémy doufám vyřešeny. První mnou exportovaný objekt
...
Skladiště Hoštejn
Uplně jásám že se to povedlo

Zdravím,
a gratuluji. Na první pohled pěkný kousek.;)

Jen jsem se chtěl zmínit o docela častém nešvaru modelů budov. Je mi jasné,že je to práce navíc a znalci práce s texturami si nějakou tu texturu upraví sami,ale nestálo by by zvážení odstranění travin a keřů z textur objektů ? V létě to u některých kousků ještě ujde,ale v zimě /jestliže modelář vytvoří zimní verzi jen úpravou střechy/ je ta zelená tráva a křoví hodně "křičící" .:oops:

Výše uvedený odstavec byl myšlen všeobecně.;)

David

Naposled editoval moderátor:
David Hájek napsal:
Jen jsem se chtěl zmínit o docela častém nešvaru modelů budov....
No o té stěně vím, přemýšlím o "posekání" tý trávy - uvidíme. Jinak co se týče rampy tak na ní je trávník tak nevím jestli To mám nechat nebo za něco vyměnit. Se zimní verí zatím nepočítám, zítra se na to ještě poptám co to všechno obnáší...
Smekac

Back
Nahoře