Lze nechat lokomotivu z trafficu připojit vozy?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vince Black
  • Datum začátku Datum začátku
V

Vince Black

Host
Viděl jsem zatím v aktivitách jak lokomotiva trafficu posunuje vozy sem a tam po nádraží, ale nikdy nešlo o rozpojování či spojování vozů. Docela by mě zajímalo, jestli to jde :)

Pěkně by se to dalo využít např. v trati 183 - mám dvě aktivity pro Os 7504 (nejsou moje, dodávané s tratí, pouze jsem si do nich dodělával traffic) - první je pro část tohoto spoje z Plzně do Klatov a druhá pro spoj z Klatov do Železné rudy. Domnívám se, že v reálu v Klatovech dochází k výměně lokomotivy, kdy 242 z Plzně je nahrazena 754. Bylo by pěkné přikázat v aktivitě strojvedoucímu, aby na konci trasy Plzeň-Klatovy odpojil 242 a odjel s ní někam na vedlejší kolej. Pak by ještě mohl pozorovat, jak k soupravě přijede 754, připojí vozy a jede s nimi směr Železná ruda.

Určitě by to nebylo marné ani v opačném směru, kde by např. fíra na 242 čekal, až 754 přiveze ze Šumavy Os 7501, odpojí vozy a odjede dejme tomu do depa. Pak by dostal příkaz vozy připojit a odjet dle JŘ.

Ale to všechno by muselo jít asi jedině přes možnost zadat trafficu odpojování a připojování. Pokud se nemýlím tak v editoru trasy trafficu sice lze vyvovlat úkolové okno, ale to se zobrazuje stejně, ať jde o definici trasy hráče nebo consistu ...

boli pokusy. v jednej aktivite vlak hraca dostal postrk tusim v malackach ci kde a tam to fungovalo tak, ze pomocou neustalych hlaseni bol hrac donavigovany na presne miesto zastavenia a prislusna postrkova lokomotiva mala nastavenu velmi nizku rychlost a blizko toho miesta zastavenie.

neviem ale ci taketo nabehnutie lokomotivou na vozne nesposobi castejsie pad MSTS... znali vysvetlia snad presnejsie, ale je to o skusani.

a ad odpojenie: to pokial je mi zname nie je mozne

Škoda. Zkoušel jsem lokomotivu trafficu nechat najet na lost consist, ale MSTS zahlásil ukončení aktivity kvůli vykolejení vlaku. Ta situace, kterou jsem popisoval by se musela omezit asi jen na odpojení lokomotivy hráče a přesun na jinou kolej. Pak by jen hráč viděl jak se k odpojeným vozům posouvá jiná lokomotiva, ale v tom by musela aktivita skončit.

Loko traffic vlaku se neodpojí od soupravy a neodjede.Pokud se má připojit k vlaku hráče tak to lze,ale musí mít takovou rychlost při připojení,aby nevykolejila soupravu hráče a hráč musí mít zabržděno vlakovou brzdou.Traffic k loose by se mohl připojit také,ale nezkoušel jsem.Problém je v tom,že pokud se to podaří je to všechno co se stane.Traffic se svou novou soupravou už nikam neodjede.

Už jsem to několikrát zkusil i ve vydaných aktivitách.Připojované vozy musí být jako postrk před lokomotivou.Maximální rychlost - 5 km/h.Po připojení odpojit postrkovou lokomotivu a s vlakem se může normálně jet.

Rád bych znovu otevřel toto staré téma. Chci se zeptat, jak mám udělat, aby po mém příjezdu do stanice přijet traffic a připojil se za můj poslední vůz. Zažil jsem to u Poisonovo aktivity, ale mě traffic vždy mrzne na vjezdovém návěstidle a nechce ke mě přijet.

Neonym napsal:
Rád bych znovu otevřel toto staré téma. Chci se zeptat, jak mám udělat, aby po mém příjezdu do stanice přijet traffic a připojil se za můj poslední vůz. Zažil jsem to u Poisonovo aktivity, ale mě traffic vždy mrzne na vjezdovém návěstidle a nechce ke mě přijet.
Trasa trafficu musí vždy začínat za návěstidlem. Traffic nezná jízdu proti stůj a tudíž vždy bude mít na obsazenou kolej posun zakázán. Pozor také na rychlost soupravy která bude najíždět. Volil bych podle mých zkušeností rychlost mezi 3-6 km/h. Je třeba to otestovat aby tě najíždějící souprava nevykolejila nebo naopak nedošlo k připojení.

Tak si tu aktivitu otevři v editoru a spust ať vidíš jak je to děláno. Nikdy nepřejedeš s traffic vlakem přes klacek k soupravě hráče. V poslední aktivitě Sp 1772 je v Břeclavi vidět, že 380ka zmizí na chvíly jen proto, že musí ject tak jak jede. Hráč musí zastavit +- přesně a loko má max. výkon 5.

Lukyn-CZ napsal:
A bude pak lokomotiva po připojení činná, nebo se jen povze na konci vlaku?? Díky
Bude činná, vyzkoušeno v několikati aktivitách. Akorát co nechápu, setkal se s tím někdo? Mám nachystanou aktivitu pro trať 310 z roku 1975 a ve stanici, teď zaboha nevím název, ale pak je zast. Jívová mi je přidělen malý Hektor na postrku, já jedu s párou. Jde o to, abych lépe vajel kopec, kde je 30km/h, takže klasicky nechám na sebe najet mašinu coby traffic, normálně se napojí, vyrazím do stanice, kde mám mašinu odvěsit, (mimoděk, v těch kopcích jde krásně znát, jak je postrk činný) odvěsím, vše proběhne bez problémů a já dále pokračuji s párou směr Opava, ale když dám pohled na zadní vůz a vzdálím se kamerou od soupravy, furt slyším vzdálený zvuk dieselu, který mi dělal postrk a jde slyšet až do konce aktivity od místa odvěšení, jako by pokračoval v trase kus za mnou, což je krabina, poněvaš po odvěšení se z něj okamžitě stane Loose Con..
Dan

Díky Dane za odpověď, dostal sem nápad na novou aktivitu.. ;-) Snad sem to ještě nezapoměl, jak se ty aktivity dělaj.. :D

Back
Nahoře