Článek z časopisu Express

Zbyněk Šemora napsal:
Martensi, ty už jsi také opravdu trapný. Copak já mluvím o stavbě trati? Že si musím kompenzovat ušlý zisk? Ty neumíš číst?. Já v práci, za co uživatelé platí nedělám nic ohledně v souvislosti s mou tratí.
Já musím vypálit DVD s instalačkama, napsat X obálek, vyřizovat debilní příspěvky v tomto fóru, jako byl například Tvůj dnešní. Tisknout složenky, podací lístky, jít na poštu a zpět. Copak také děláš takové úkony? Pokud vím, jen modeluješ kabiny, jako já stavím trať. A to děláme oba úplně zdarma. Pokud by jsi kabiny posílal dobírkou, tak Tě chci vidět, jak to děláš zdarma a na úkor rodiny.

citace.jpg

A debilní příspěvky? No comment ..... nestojíš mi za to, abych na Tvé myšlenky dále reagoval.....ono v podstatě není už reagovat na co, protože kde dojdou argumenty, tam začínají urážky.

Naposled editoval moderátor:
Re: Sorry

krupan napsal:
Sorry, že se pletu do téhle debaty. Můj osobní názor je, že trať Praha-Bratislava už dávno překračuje rozsah jakéhosi hraníčka ve volném čase, ale jedná se impozantní dílo, které si nějaký ten komerční efekt (výdělek pro autora) zasluhuje. Přitom 300,- Kč, nebo kolik trať stojí je docela sranda.

Já nevím, ale jak tak čtu semo-tamo tohle fórum, drtivá většina lidí tady úzkostlivě hlídá, jen aby někdo proboha neměl z jakékoliv tvorby do MSTS nějaký výdělek. A pokud ho někdo má, děsně je to irituje. Proč? Závist? Nepřejícnost? Obojí?
Jedna blbá věta a co dovede udělat s lidma! Jak tady bylo řečený přede mnou: páni poslanci, senátoři a další vyžírkové tady kradou ve velkým a to vám pánové nevadí, ale Zbyněk je najednou ten největší zloděj pod sluncem. Myslete si o mě co chcete, ale není mi z vašich řečí dobře, právě naopak...
Že si Zbyňku nedáváš pozor na hubu. Stačilo říct, že cena jsou náklady spojené s distribucí a basta!

Jdu raději pokračovat na MasNa, a zadarmo.....

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Martensi, ty už jsi také opravdu trapný. Copak já mluvím o stavbě trati? Že si musím kompenzovat ušlý zisk? Ty neumíš číst?. Já v práci, za co uživatelé platí nedělám nic ohledně v souvislosti s mou tratí.
Já musím vypálit DVD s instalačkama, napsat X obálek, vyřizovat debilní příspěvky v tomto fóru, jako byl například Tvůj dnešní. Tisknout složenky, podací lístky, jít na poštu a zpět. Copak také děláš takové úkony? Pokud vím, jen modeluješ kabiny, jako já stavím trať. A to děláme oba úplně zdarma. Pokud by jsi kabiny posílal dobírkou, tak Tě chci vidět, jak to děláš zdarma a na úkor rodiny.

citace.jpg

A debilní příspěvky? No comment ..... nestojíš mi za to, abych na Tvé myšlenky dále reagoval.....ono v podstatě není už reagovat na co, protože kde dojdou argumenty, tam začínají urážky.
Na urážky došlo z Tvé strany a hned v Tvém prvním příspěvku. Alespoň vidím, co v sobě celá léta dusíš. Ale opravdu je to od Tebe trapné. Kolik máš plat měsíčně 8000kč? Pak bych to ještě pochopil.
Stále mícháš hrušky s jabkama. Modelování trati je modelování trati, ale tady je řeč o distribuci DVD. Jak je vidět, neumíš číst nadpisy, když už chceš citovat. V práci každá započatá hodina stojí 250kč (na rozdíl od Tebe 1500kč), Celková distribuce asi 15 DVD (ne stavění v Editoru, ale nepříjemné a nezáživné vypisování složenek, obálek, atd, výroba instalaček, řešení reklamací, pošta a zpět.....bla bla bla, to je jako bych to vysvětloval žáku z pomocné školy) To je práce asi na 6 hodin. Myslíš, že po práci kdybych se tímto zabýval, kolik bych toho asi postavil? Nic A byl bych tak vyčerpán, že bych se na další tvorbu do MSTS vykašlal. Nestojí mi to za to, zdraví je přednější. Zatím co Ty jsi dostal málem infarkt ze škodolibosti a závisti, já jsem na infarkt z Tvé a Taxovy závistivosti. Tohle bych do Vás dvou nikdy neřekl.

Bla bla bla. Dnes jste mi pořádně zkazili náladu. Protože po 14 dnech marodění a po vyčerpání financí (faktury je třeba platit bez ohledu na nemoci) jsem musel o berlích do práce (stále v neschopnosti), abych začal fungovat. Samý problém, polámal se kotel, tak v té jeskyni klepu kosu, sháním opraváře, vše se dnes kaká (slušně řečeno), ale nějaká tržba nakonec byla. Vše je hrozně stresující a do toho všeho řešit tyto závistivé reakce od lidí, kde bych to nikdy nečekal. (ve stylu písničky " Když máš kamaráda, ten Tě podrazí, náladu máš mizernou....." Tak nějak. :cry:

Zbyněk s ostatními vytvořili dílo, které nemá ve světě obdoby. A už vůbec ne za ekvivalent 12 EUR. To, že z toho chce mít nějaké peníze považuji za plně legitimní.
Pokud z toho chcete i Vy ostatní peníze, řekněte si o ně. Nemyslím si, že v MSTS musí být vše jen FREE.
Petr Šimral

Petr Šimral napsal:
...Pokud z toho chcete i Vy ostatní peníze, řekněte si o ně. Nemyslím si, že v MSTS musí být vše jen FREE.
Petr Šimral
V tom případě musíme přestat říkat to, že každý to dělá za darmo a říkat o trati, že to je komerční add-on.

Edie napsal:
Petr Šimral napsal:
...Pokud z toho chcete i Vy ostatní peníze, řekněte si o ně. Nemyslím si, že v MSTS musí být vše jen FREE.
Petr Šimral
V tom případě musíme přestat říkat to, že každý to dělá za darmo a říkat o trati, že to je komerční add-on.

To není pravda a raději se zdrž komentářů. Ještě jsi nedospěl do věku kdy by tvůj komentář měl nějakou váhu a pro MSTS jsi toho taky moc neudělal.....
Za nás se říkalo: "Není ti 60 a v Rusku jsi nebyl, tak co tady povídáš"...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nemyslím si Edie, že Zbyňkova práce v ceně 12 EUR za kus včetně plné podpory by měla nést název: "Komerční addon". Porovnej to třeba na http://www.amazon.de s cenami ostatních a to zdaleka nejsou tak komplexní práce.

Já osobně za to, co Zbyněk zorganizoval a z větší části sám udělal považuji poplatek za nicotný a ty věčné diskuze za urážející.
Pravda, kdyby Zbyněk na tyto diskuze tak ochotně nestartoval, mohlo být líp :roll:
Petr Šimral

PS: Abychom odvedli diskuzi někam jinam. Zamyslel se již někdo nad tím, jak budou řešeny služby MSTS po Karlově smrti?

Možná píšu blbost ale mám pocit že tím to počinem jako je BP porušujou možná všichni licenční práva. Pokud tvořim model na free programu tak většinou dílo nesmí být použito v žádnym komerčnim produktu. Což Zbyněk za to něco chce.

Miran: než začneš něco takového psát tak se podívej na licence a potom kde je všude tvoje pěkné 451/452 a co za to chce.(To platí pro všechny)

A to že Zbyněk v práci třeba staví trať tak tím líp. Protože bude aktualizece mnohem dřív. Furt lepší něž aby seděl a koukal do blba protože zákazník nikde.

A kurva, Draco, to je slovo do pranice. To abych se bál, že na mě vlítne kvůli sloupům TV Interpol. Navíc dneska přibylo dalších deset kousků, malér.
Tak pro jistotu budu ještě jednou citovat už citovaného Taxe, jestli jsi to tedy přehlédl (pokud sis´vůbec přečetl tohle vlákno).

Tax napsal:
Program Freeware a Shareware sa nesmie šíriť za úplatu s výnimkou nutných nákladov na distribúciu. Nutné náklady na distribúciu sú okrem poštovného, balného aj iné režijné výdavky, ktoré distribútor vykáže v súvislosti s manipuláciou okolo distribúcie - v prípade Zbyňka Šemoru je to jeho mzda za balenie, poštu, spotreba energie a primerané opotrebovanie zariadenia používaného na výrobu kópií ( pálenie nosičov na DVD ). Takže ak si on stanovil sumu 300 Kč za jednu zásielku s nosičom, je to úplne normálne a nič tým neporušuje. Keďže je autorom addonu, takisto stanoví spôsob distribúcie. Ak ho stanoví formou dobierky na DVD, tak akýkoľvek iný spôsob je protiprávny a trestoprávne napadnuteľný. Takže žiadne weby, žiadne P2P, žiadne torenty. DVD je jediná forma, ktorú autor Zbyněk Šemota určil na distribúciu svojho produktu. Tu už nie je ďalej o čom diskutovať.

Pawlik napsal:
A kurva, Draco, to je slovo do pranice. To abych se bál, že na mě vlítne kvůli sloupům TV Interpol. Navíc dneska přibylo dalších deset kousků, malér.
Tak pro jistotu budu ještě jednou citovat už citovaného Taxe, jestli jsi to tedy přehlédl (pokud sis´vůbec přečetl tohle vlákno).

Tax napsal:
Program Freeware a Shareware sa nesmie šíriť za úplatu s výnimkou nutných nákladov na distribúciu. Nutné náklady na distribúciu sú okrem poštovného, balného aj iné režijné výdavky, ktoré distribútor vykáže v súvislosti s manipuláciou okolo distribúcie - v prípade Zbyňka Šemoru je to jeho mzda za balenie, poštu, spotreba energie a primerané opotrebovanie zariadenia používaného na výrobu kópií ( pálenie nosičov na DVD ). Takže ak si on stanovil sumu 300 Kč za jednu zásielku s nosičom, je to úplne normálne a nič tým neporušuje. Keďže je autorom addonu, takisto stanoví spôsob distribúcie. Ak ho stanoví formou dobierky na DVD, tak akýkoľvek iný spôsob je protiprávny a trestoprávne napadnuteľný. Takže žiadne weby, žiadne P2P, žiadne torenty. DVD je jediná forma, ktorú autor Zbyněk Šemota určil na distribúciu svojho produktu. Tu už nie je ďalej o čom diskutovať.

Tak proč si neúčtuješ za spotřebovanou energii? :lol: Navíc náš zákon myslim že nezná slovo freeware. Ale je jistá úmluva že se musí šířit volně. Třeba Level a Score šíří hry typu free za poplatek (koupení časopisu) ale může te si je stahnout zadarmo z nějakýho webu. Už vidíte ten rozdíl oproti tratim jako BP atd. BP se dá i stahnout a to tak že si stahnete veškeré aktializece a pak si to jen v editoru tratě slepíte dohromady. Podrobnej návod vám sem nenapíšu.

Kurva fix aleluja himml hergot lidi, prestante se do Zbynka neustale navazet, zapominate, ze neni jediny co tzv. v uvozovkach prodava svoji trat na DVD, mame tady Martina z Havirova a jeste Tygyho se svoji trati 090 ( rikam to spravne ? ) To je opravdu zavist jinak se to neda nazvat. Taky zapominate, ze Zbynek byl hlavnim impulsem k tomu aby se zacaly budovat nove modely do msts, kdyby Zbynek neexistoval, tak by ani nebyly realne trate do msts a ceske modely do msts a jezdilo by se na defaultu. Byl to Zbynek, ktery dal modelarum impuls ke stavbe novych trati, vzdyt i Zbynek byl impulsem k tomu, aby Martin z Havirova stavel svoji trat 321. Kdyz ostatni videli, ze Zbynek dokazal co dokazal, tak se pridali a zacali stavet trate napriklad i pan Volejnik ten taky reagoval na Zbynkovy uspechy a jeho dilo.

A co se tyce samotne ceny, spocitejte kolik piv nebo krabicek cigaret dostanete za 300,- Kc. Podle mne tato castka je smesna a Zbynek si zaslouzi mnohem vice, treba 800,- Kc nebo rovny litr. A kdyby byl Zbynek svine, tak si dokonce muze uctovat i mytne, za jeden kilometr 4,- Kc. Kolik tech kilometru ma postaveno 1 tisic kilometrů ? Dobra, tak tedy 4 tisce korun.
Jenze Zbynek neni nastesti zadna svine a dela vse proto, aby si nejaky zavistivec ( nebudu radsi jmenovat ) mohl doma jezdit a kochat se.

Uz mne to vazne sere, protoze tyto diskuze se neustale s pravidelnosti jako pocasi opakuje. Laskave s tim prestante, vykaslete se na to a radsi Zbynkovi s necim pomozte nebo drzte jazyk za zuby a mlcte. :mad: :mad: :mad:

Čuřil napsal:
Kurva fix aleluja himml hergot

For Bob57_cz a Čuřil: já mám lepší slovo než je ten fix atd. Nazývá se to takto(pro jistotu nový řádek):
Celsiumfrankolitiovýmixialobiryumryxydehyxid
to je ntak, aby tady nebyla taková nuda

Čuřil napsal:
... ze Zbynek byl hlavnim impulsem k tomu aby se zacaly budovat nove modely do msts, kdyby Zbynek neexistoval, tak by ani nebyly realne trate do msts a ceske modely do msts a jezdilo by se na defaultu...

Dovoluji si hlasitě NESOUHLASIT minimálně s touto částí tvé "myšlenky" .

Soucasnou situaci vidim asi takto:
Je to tady takova "mala Ceska Republika" a mistni politici, vsichni urcite vi o koho se jedna se chovaji presne jako ti v Parlamenru CR. Navzjem se dohaduji, obvinuji atd. A navenek vypadaji jako sasci.
A dokonce to tady je pokrocilejsi jak v PCR- "politici" dobrovolne odstupuji.....
Tak to vidim ja.
A taky jelikoz jsem rekl neco "spatne" (i kdyz jsme v demokratickem state) dostanu od "politiku" "odmenu".....

Zbyněk Šemora napsal:
Pikku, nesmíš chytat za každé slovíčko. Čuřil reagoval adekvátně k balastu zde. Martin 321 tohle veřejně prohlásil, Miran mi řekl do očí, že by nebýt mé trati , žabotlamy by nemodeloval. Ale také souhlasím, s Tebou, že Tvé modely jsou absolutně nezávislé na mé trati. A samozřejmě dalších, kteří maji raději jiné období dráhy než je moje trať.

O mě vůbec nešlo, začal jsem modelovat poměrně nedávno, ale pan Čuřil, který se tu nedávno objevil zřejmě nic neví o Stimpym, Cosbym, Dallovi 07 nebo dokonce o Starym. Přitom Stimpyho model pilštyka je zatím jediný který máme a Staryho modely jsou překonávány teprve poslední dobou a to jen některé. Záměrně jsem se do této diskuse nechtěl zapojit, ale pan Čuřil mě prostě namíchnul.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale nestačím zírat, co my jsme za komunitu. Připadám si jako za hluboké totality. Běda jak někdo moc vynikne, už je podezřelý, to není jen tak, přece nemůže mít větší popularitu než my ostatní, tak půjdeme po něm.
Zbyňku, mne to pripadá takisto, ovšem z druhej stany: kto má názor iný než tvoj oficiálne stanovený, je lump. Jak sa vyskytne niečo, čo je mimo "určenej línie" hneď je tu pohon na čarodejnice.
Zbyněk Šemora napsal:
... opět narážím na skutečnost, že nejsem jediný, kdo své produkty nabízí na DVD (CD) a tam se nikdo nenaváží, naštěstí. Takže problém bude asi jinde, že.
Či to nebude aj tým, že tí ostatní neusmerňuju vývoj MSTS tak okato nekompromine a direktívne. Hlavne nerečnia o tom, koľko práce s distribúciou majú, čo za tú dobu, než píšu na fórum mohli urobiť. Takisto nevykladajú o tom, že z toho musia platiť svoju mzdu a nájom ... a nie sú tak vzťahovační a nedotkliví.
Inak na druhej strane nutné priznať čo sa týka tvojej trate, tam až možno na nejaké malé výhrady nikto, ani ten najväčší rýpal nemôže mať nejaké pochybnosti, že trať BP predstavuje zrejme to najlepšie, čo sa v MSTS kedy objavilo. Takže venuj sa hlavne stavbe a zdokonalovaniu svojej trate namiesto toho, aby si na fóre alebo v médiách vykladal o tom, ako v práci musíš lepiť obálky a vypalovať disky.

Pikku napsal:
Čuřil napsal:
... ze Zbynek byl hlavnim impulsem k tomu aby se zacaly budovat nove modely do msts, kdyby Zbynek neexistoval, tak by ani nebyly realne trate do msts a ceske modely do msts a jezdilo by se na defaultu...

Dovoluji si hlasitě NESOUHLASIT minimálně s touto částí tvé "myšlenky" .
Přesně tak - prvním impulsem byl a jako první vždy zůstane PaV se svým Letohradem - to uznal i pan Šemora.

Já bych to viděl takhle, tomu komu se nelíbí ta 300 korunová almužnička za tu dobře odvedenou práci, tak si to přece nemusí kupovat. Já osobně dokážu ocenit snahu pana Šemory, tak sem si trať koupil,a vůbec sem toho nikdy nelitoval, stejně je to s tratí 321 nebo 090. Kdyby se začala distribuovat na DVD i trat Luhacovice a 180+183 nemel bych namitek a taky bych si je koupil.

Vážení, ale no ... zbytočne vyhodené kB v databáze ...

Zbyněk: Ale Vážne, ja som si takého trošku divného tvojho správania všimol už dávnejšie a čosi mi došlo, keď som bol vtedy 2x tak tesnejšie u teba. Vždy sa ti tam válala kopa CD (min 20) a vždy s inými menami. Nehovoriac o tom, že som pri tom videl aká bola tvoja denná tržba (raz bola len taká, že som si tam ja kúpil kovové pedále na svojho dvojkolesového tátoša).

Keď predáš za mesiac 40 CD /tak nejak mi to vychádza/ (a že z nich 80% predáš kvôli trainsetu) a nech z každého máš čistý zisk 220 KČ (médium 20KČ, 30KČ poštovné, 10KČ réžia - ešte som ti popridával) tak to máš 8800 KČ čistého zisku ... toľko pomaly nezarobíš na celom bicyklošope ... a to si ešte myslím, že je to viac ako 40 kusov za mesiac, lebo inak by si nepotreboval soft na tlačenie poštových formulárov ...

A teraz aby bolo jasné - ja ti to neberiem. Kľudne si zarob. Ak tu to pomôže pri rozširovaní trate. Nemám proti tomu pol slova. Len sa tu potom láskavo neoháňaj nejakou NEkomerciou ani ničím tomu ani podobným.

fíííííra napsal:
Kdyby se začala distribuovat na DVD i trat Luhacovice a 180+183 nemel bych namitek a taky bych si je koupil.
Co ti brání zaslat autorům sponzorský dar.

Zbyněk Šemora napsal:
Také mám pocit, že je to konec MSTS komunity ve složení, jako ji známe.
Toho jsem si všiml už dávno asi tak před 1/2 rokem.

Back
Nahoře