Článek z časopisu Express

Tax napsal:
hummus napsal:
... Takze kdyz do licence napisu, ze je objekt zdarma a budu ho pak prodavat treba za 500 kc,- tak bude taky zdarma :roll:
Milane, tu neni tak problém, že trať je za 300,- ...
Tu však došlo tu k takej deformácii, že sa predáva nie trať, ale trainset, zbierka cudzích modelov a skinov v nadmernom rozsahu čož je hlavným odbytovým artiklom toho nosiča. Jak by bola na nosiči len trať, poprípade nejaký základný vzorový balík vozidiel, nič by sa nedialo. To je pomerne bežná prax. Tu sa to nejakým nevhodným spôsobom vymklo z rúk a málokto si uvedomuje, že niečo nie je v poriadku. Svojím spôsobom si však trafil klinec po hlavičke :wink:

Nějak jsem si Taxi nevšiml, že by si tě některý z autorů modelů zařazených do TBP vybral za advokáta abys bránil jeho jistě oprávněné zájmy. :lol: Takže bych toto nechal na pokoji. Moje modely tam jsou všechny až na Rakušanku T426.0, a to jenom proto že se na Zbyňkově trati nenachází úsek kde by se nechala využít. A jsou tam s mým plným souhlasem. A myslím si, že pokud by s umístěním modelu v TBP kterýkoliv autor nesouhlasil, bude tento model z TBP okamžitě vyřazen. A ještě něco: Pokud by byly modely pouze na stránkách autorů, myslíš si že by se s nimi vždy dalo jezdit? Zaručeně pamatuješ doby modelů u F. Havla. Co model to jinak nastavený eng (spřáhla a brzdy). A když si naprostý nováček pořídí trať a postahuje si vozidla (podotýkám, že ne všichni mají dostateně rychlý a levný internet, pokud ho vůbec mají) tak vzápětí zjistí, že mu nejde vlak rozjet, nejdou rozpojit nebo spojit vozy. No a kam bude směřovat dotaz na tyto chyby? Buď ujištěn, že k autorům "zkurvených" engů u modelů to zaručeně nebude! Odsere to autor trati, který sice za tyto problémy nemůže ale podle uživatele je za ně zodpovědný, protože se problémy vyskytly na jeho trati! A kromě toho postahování těch stovek MB dat něco stojí a mnohdy je levnější si to DVD koupit a třeba tím přispět k rozvoji díla, než cpát hromadu peněz do kapes nenasytným operátorům.

hummus napsal:
Draco napsal:
Jde o to co má Zbyněk v licenci. A když tam stojí že trať je zdarma tak je zdarma. Tak nezáviď.

Takze kdyz do licence napisu, ze je objekt zdarma a budu ho pak prodavat treba za 500 kc,- tak bude taky zdarma :roll:

Ano, bude zdarma ale za co chceš těch 500Kč. to musíš upřesnit.

Tax: tak tohle je boj modelářů a skinařů. Když s tím souhlasili že to může Zbyněk šířit společně se svou tratí.

Miran napsal:
Ano, ano, ano, v mnohom máš pravdu ... nezabúdaj však, že pravda má vždy dve strany - tvoju a moju :wink:
Neriešme to však, nemá to zmysel najmenej z dvoch dôvodov ...

To Miran:

Obhajuješ tu Zbyňkovu práci nad TS. Víš o co šlo mě od začátku? Šlo mi o přemístění TS ze sinusu na nový prostor. Jak to dopadlo s domenu ama-cb.cz kde byly umístěny tratě, víme. Podobně to dopadne se sinusem. ZŠ jsem říkal ať to nechá na ladičích a ať si pytlíkuje trať. Reakci známe. ladiču by se našlo více, ale když vidí postoj Zbyňka, tak se ani nehlásí.
. . . já už dělám co jsem psal.

Draco napsal:
Erik napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
jako já stavím trať. A to děláme oba úplně zdarma. Pokud by jsi kabiny posílal dobírkou, tak Tě chci vidět, jak to děláš zdarma a na úkor rodiny.
Týmito vetami si pane Zbyňku seriete do huby. Ono to až tak zadarmo nebude, že ano?

Jde o to co má Zbyněk v licenci. A když tam stojí že trať je zdarma tak je zdarma. Tak nezáviď.
To čo mu ako mám závidieť? Ja mu nezazlievam že si berie tých svojich žobráckych tristo kaček, ale to že tu vehementne tvrdí, že je to zadarmo. A zadarmo to akosi nie je.

Erik napsal:
Draco napsal:
Erik napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
jako já stavím trať. A to děláme oba úplně zdarma. Pokud by jsi kabiny posílal dobírkou, tak Tě chci vidět, jak to děláš zdarma a na úkor rodiny.
Týmito vetami si pane Zbyňku seriete do huby. Ono to až tak zadarmo nebude, že ano?

To čo mu ako mám závidieť? Ja mu nezazlievam že si berie tých svojich žobráckych tristo kaček, ale to že tu vehementne tvrdí, že je to zadarmo. A zadarmo to akosi nie je.
Erik, nevím, kolik máš roků (dle vyjadřování asi náct) nebo jaké vzdělání, ale vysvětlím Ti to na následujícím příkladu.

Potřeboval jsem si koupit Adobe Photoshop Element, ale nevěděl jsem jestli tato zjednodušená verze pokryje mé potřeby. Na internetu je ale k mání demoverze zdarma. Jelikož jsem tenkrát neměl rychlý přístup k internetu, nechal jsem si tento program zdarma stáhnout a vypálit na CD u obchodníka. Zaplatil jsem cenu za CD plus 100kč za servis a vypálení.
Podobně je to i s mojí tratí. Platíš jen servis, na který jsem si zaplatil živnostenské oprávnění a to s tvorbou do MSTS nijak nesouvisí. Jedná se o manipulaci s daty na médiu a jejich doručení ke koncovému zákazníkovi.
Už rozumíš?
Jen bych poprosil trochu slušnější vyjadřování "seriete do huby". Husy jsme spolu nepásli, mě už není ani náct ani cet.

MSTS Trainset

Bylo by na místě místo střílení do vzduchu něco konkrétního.
Kdo se domluví se všemi modeláři a ladiči na distribuci uceleného Trainsetu na rozumném nosiči až do domu uživatele?
Nejsem ochoten trávit týdny na webu a stahovat modely ze všech možných stránek. Za doručení nosiče jsem ochoten zaplatit 300, 400 nebo i 500Kč, ale Trainset musí obsahovat aktuální vyladěné verze použitelné s MSTSBin a schopné nasazení ve většině aktivit (nemám náladu ani čas předělávat engy a caby tak aby mi MSTS nepadal kvůli chybám).
Tak a nyní očekávám, že se ti největší křiklouni začnou předbíhat v nabídkách. Co by přece neudělali pro několikaset tisícový zisk.

PS: V žádném případě nejsem placeným obhájcem Zbyňka.

Napsal jsi to velice pěkně a já s tím souhlasím.Nejsem zastáncem nějakého obohacování,ale kdyby někdo dal dohromady Trainset který bych jenom nainstaloval a vše by fungovalo tak jak má a byly by tam veškeré úpravy o kterých hovoříš,jsem ochotný zaplatit a nebudu o tom vůbec diskutovat.

Ale takovýto trainset existuje to víme všichni. Skutečně stačí pouze nainstalovat. Pravda nejsou tam všechna vozidla, neboť jejich tvůrci nechtějí uznávat a neuznávají žádné normy a odvolávají se na to "že to funguje". Ovšem jak jsi si stačil jistě všimnout, tak to některým lidem vadí a to jenom proto, že uvedenou částku inkasuje někdo jiný.
A autory, kteří neuznávají normy bych prosil: Žádné flameware kolem značení, pánové. Už jich tady bylo několik..... :lol: :lol: :lol:

Reagoval jsem jako člověk,který si pořídí MSTS a nemá páru o všech úskalích.Chce prostě jezdit.Nic víc.

Jako obycejnej uzivatel tuto diskuzi sleduji od zacatku. Kam tohle vede panove? Nikam. Akorat delate cirkus pro lidi. Ja si koupil DVD BP i s trainsetem, komu to jde do kapes je mi srdecne jedno. Konkretni osoba si s tim da praci, tak at si uctuje. Kdyz nechci, nekoupim, kazdeho vec.Trainset ma sve chyby, ale na druhou stranu, kdyz je u nektere aktivity napsane, ze je dle trainsetu TBP, tak alespon vim, ze si ji zahraju. Mam i jine vozidla, vim, ze aktivita se da upravit, jenze kdyz se uz dostanu k PC , tak chci jezdit a ne travit cas upravovanim aktivity. Tot vse. Hadejte se dal :lol:

mě i tobě nepřísluší se do toho montovat co se tu děje a o co kráčí pro MSTS jsme prozatim nic neudělali ale nesouhlasím z tebou . Mužeš mít modelů kolik chceš a aktivitu když neznaš postup dohromady nikdy nedaš aby byla na urovni. Na MSTS se podilí dalši desítka lidí a není to práce pouze jednoho člověka. Jinak trat osobě nemá chybu

Nevim proc se tu vsichni navazeji do Zbynka Semory ale praxe mluvi za vse. Stahnu update trainsetu ze stranek pana Semory a vse je OK, stahnu treba nejaky skin na urcity model treba ZSSK_EAS a hned po zkontrolovani wagu mi to krici, ze mu schazi sms soubor, to same plati i o nekterych modelech na strankach http://duuso.demmsts.sk ktere zas odkazuji na nejake madarske sms soubory.

A to panove nemluvim o sprahlech, u nekterych je porad znaceni 80 cm na 150 cm a pak se divime, jak nam blbnou aktivity. Takze praxe vypovida o tom, ze pan Semora je proste jednicka a zbytecne rejpani a navazeni je proste irelevantni.

:mad: :mad: :mad: :mad:

Naposled editoval moderátor:
Čuřil napsal:
Nevim proc se tu vsichni navazeji do Zbynka Semory ale praxe mluvi za vse. Stahnu update trainsetu ze stranek pana Semory a vse je OK, stahnu treba nejaky skin na urcity model treba ZSSK_EAS a hned po zkontrolovani wagu mi to krici, ze mu schazi sms soubor, to same plati i o nekterych modelech na strankach http://duuso.demmsts.sk ktere zas odkazuji na nejake madarske sms soubory.

A to panove nemluvim o sprahlech, u nekterych je porad znaceni 80 cm na 150 cm a pak se divime, jak nam blbnou aktivity. Takze praxe vypovida o tom, ze pan Semora je proste jednicka a zbytecne rejpani a navazeni je proste irelevantni.

No počúvaj ma chytrolíne, skús stavať trať, skinovať mašiny a vozy, robiť kabíny, moderovať webstránku, chodiť do školy, venovať sa rodine a priateľom a popri tom chodiť aj do práce - vyskúšaj to a potom tu tliachaj prijebané reči, dobre? Robím to z vlastnej vôle, nikto ma do toho nenúti, to je pravda, ale keby takí ako TY tu netrepali dve na tri ale niečo ROBILI, tak by som mal čas aj na tvoje dementné sms súbory, dobre Ti radím: Rozmýšaj čo píšeš !!!!

Čuřil napsal:
... Nevim proc se tu vsichni navazeji do Zbynka Semory ... pan Semora je proste jednicka a zbytecne rejpani a navazeni je proste irelevantni.

Čuřile, vyndej laskavě svoji hlavu ze z...u Zbyňka Šemory, on nemá zapotřebí, aby se někdo jako ty na jeho úkor zviditelňoval. Nikdy se nikdo do Zbyňka nenavážel kvůli jednotnému vyladění parametrů souborů. Když ti Duusovy skiny vadí tak je nepoužívej a buď šťastný a spokojený.

duuso napsal:
Čuřil napsal:

No počúvaj ma chytrolíne, skús stavať trať, skinovať mašiny a vozy, robiť kabíny, moderovať webstránku, chodiť do školy, venovať sa rodine a priateľom a popri tom chodiť aj do práce - vyskúšaj to a potom tu tliachaj prijebané reči, dobre? Robím to z vlastnej vôle, nikto ma do toho nenúti, to je pravda, ale keby takí ako TY tu netrepali dve na tri ale niečo ROBILI, tak by som mal čas aj na tvoje dementné sms súbory, dobre Ti radím: Rozmýšaj čo píšeš !!!!

Mne to tvoje skiny a modely nevadi, ale byl bych rad, kdyby se postupovalo podle znaceni, ktere se domluvila na slezine MSTS. :idea:

Nic ti nebrani chyby ktore najdes opravit. Namiesto 10 minut pisania si mohol 10 minut opravovat. Co sa tyka zvukov , tak ked existuju nejake lepsie ako tie co su v Trainsetu BP tak ich predsa pouzijem. Je strasne vela madarskych stranok kde si dane zvuky mozes stiahnut a nie len tu prudit ze ti zvuky nejdu. Okrem toho to mozes este aj prepisat vo wag subore. Alebo okrem reci nic ine nezvladas??

Curil a este mi vysvetli ako spolu suvisi znacenie a zvuky. Ja som s toho nejak Lama.

Čuřil napsal:
Mne to tvoje skiny a modely nevadi, ale byl bych rad, kdyby se postupovalo podle znaceni, ktere se domluvila na slezine MSTS. :idea:
Pochop jednu vec: Máš pravdu v tom, že staršie veci nezodpovedajú normám TBP, to je ok a dávam Ti za pravdu, od istého času sa snažím svoju robotu prispôsobiť tejto norme, ako si si určite všimol na našom webe nezverejňujem len moju,Dráčikovu alebo Demovu robotu, takže keď mi dotyčný dodá archív so skinom trebárs v norme ČSN 9001 tak ju tak vydám a akosi sa v tom viac nehrabem, nie je v mojich silách všetko kontrolovať a prechádzať či všetko sedí, a ako písal Airvolk a aj ja prepísať si cestu k zvukom nie je nadľudský úkol, tak to prosím Ťa nejako u seba vyrieš a už dajme tejto obrovskej téme pokoj OK? Budem Ti do smrti vďačný.

Back
Nahoře