Modely - Neznamsebe

Dráčik napsal:
Ostatní boli vykázaní... (sorry za offtopic)
Nikdo nebyl vykázán přeci, jen komentuji svoji chybu ohledně stínu a že je vidět že jsou zde samí protřelí uživatelé a sehnali si stín jinde.

Jůůůů to jsou nádherné stroje, stokrát hezčí než co udělali rakušáci

Naposled editoval moderátor:
Ahoj všem,mám jeden dotaz lokomotiva 742-159-7 je v kolika verzích? mám namysli ke stažení ze stránek o projektu trati 036 a potom z vlastních stránek modeláře Neznamsebe,první jmenovaná obsahuje i zvuky a kabinu a druhá jen textůry a atd. včera mě totiž zmátlo to když jsem stahoval update tak jsem to omylem nakopíroval do té co obsahuje vše ale je to v pohodě funguje:D,co se týká cabu k mašině bohužel mi nefunguje nezobrazí se zhola nic ale na to může asi jenom odpovědět pan Kadr který jí modeloval,to jsou mé poznatky děkuji za model i tak mi udělal radost:).

Já se stydim ale na stránkách trati 036 jsem model ještě neaktualizoval takže nejaktuálnější verzi můžeš stáhnout u neznamesebeho. Tím, že verzi ze stránek 036 přepíšeš tou novou od neznamesebeho se nic nestane, jen asi nebudeš mít správně směrování na kabinu a zvuky což možná bude příčina tvého problému.

Ahoj,díky za odpověď vlastně jsem udělal to co si popsal tvá mašina byla přepsaná updatem s novými textůramy od neznamsebe a funguje,ale problém je teď u tvé verze mám ji originálně nastavenou na zvuky od zababy a kabinu od kadra a právě ta nejde cvf.soubory jsou asi špatné nevím,ale nebyl pro mě problém použít kabinu z TBP,tak asi tak,medvídek.

Stačí si v nově staženém engu přepsat směrování na cabview a sound. Snad bude v blízký době čas abych nahrál aktuální verzi i na stránky 036.

Zkus se v .cvf souboru mrknout na smerovani na textury ovladacu v kabine trebas je enom tam spatna cesta, ja to tak mel u coudovych 362/363 kabin;)

Pokud si někdo stáhne update modelu z mého webu abude mít v trainsetu verzi z Hynďova webu tak si překopírujte vše kromě engu lokomotivy aby nedošlo ke ztrátě cesty na zvuky a cab.

Na neznamsebeho stránce je ke stažení nový model elektrické lokomotivy firmy Grazer Maschinen und Waggon Fabrik :)

Dobrý večer,
modely jsou překrásné. Jen bych si dovolil technickou otázečku. Jak je to s tramvajovými spřáhly? Ona lokomotiva vždy jezdila s nákladními vozy s nárazníky a šroubovkou. Mám historickou pohlednici z Brna, na které je tato modrá tramvaj zachycena. Jenže my ji asi nezapřáhneme za naše "typická" tramvajová spřáhla. Můžete mi prosím říct, jak se ten typ jmenuje? Rád bych si o něm něco přečetl. Nějak to nemůžu dohledat.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/35SFCAN115_tn.jpg[/URL] [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/74SFCAN116_tn.jpg[/URL] [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/23SFCAN117_tn.jpg[/URL]

To, čemu asi říkáš "typické" je spřáhlo pražského typu, objevuje se prvně kolem roku 1915 u pražských tramvají a díky dominantnímu výrobci tramvají firmě Ringhoffer se rychle rozšířilo do řady měst u nás. Naopak spřáhlo, kterým je vybavena výše uvedená mašinka, je tzv. talířové. To se používalo u tramvají původně. Nevýhodou byla potřeba mezikusu (spojky) a špatné provozně-technické vlastnosti. Nejdéle se u nás talířové spřáhlo udrželo zřejmě právě v Brně, kde až po několika nehodách po roztržení tramvajových vlaků byla zavedena také postupně spřáhla pražského vzoru. Jinak talířová spřáhla se užívala i u úzkorozchodných drah a měla několik typů hlav i spojovacích tyčí.
Jinak články o obou typech lze na netu bez problémů najít.

Jinak ani jedna verze mašinky není provedena v Brněnské kamufláži. Stroj jsem postavil podle jedná fotky a plánku z atlasu tramvají. Jedná se také o moji modelářskou prvotinu, čemuž vzhled modelu asi i odpovídá. Pokud by někdo měl nějaký zajímaví námět na nějaké vozidlo z tramvajovích provozů a byla by i dokumentace , tak napište.

Jk tak koukám na model asi by to sneslo aktualizaci - doplnit řidiče, animovat pantograf a podobně.

Back
Nahoře