Modely - Neznamsebe

Lidičky , má-li někdo slušný zvuky na 743 tak budu jen rád když pošle. Jinak časem bude i cabík pro 743 001 . Rovněž bych uvítal fotky ostatních strojů řady 743 pokud by někdo měl. Já mám ve své galerii ještě stroje 002 , 007 a 010 . 007 a 010 včetně cabu.

Jendo, klobouk dolů, opět bezchybná záležitost

Naposled editoval moderátor:
Tak jsem zveřejnil update lokomotivy . Jde o některé změny v engu a to hlavně sladění jízdních a brzdovích stupňů tak aby to sedělo s cabem a pak jsem přesměroval zvuky na Jackovo zvuky 743.

Pak jsem se setkal s připomínkou že EDB nebrzdí.
Dovolím si tvrdit že je to rukama . Ono jízda na zubačce ve směru nahoru ale i dolu vyžaduje určitých zkušeností a šikovnosti strojvedoucího víc než na jiných tratích.
Takže za 1)
Předpisem SŽDC D40 je pro lokomotivu řady 743 stanoven normativ hmotnosti při jízdě ve směru Dolní Polubný - Kořenova na 110 tun a v opačném směru 220 tun.
V úseku Dolní polubný - Tanvald je normativ 290 tun a v opačném směru 150 tun.

2) Technologie jízdy směrem na kopec je asi jasná , ale pro jízdu dolu platí toto :
Vlak po nájezdu na spád nabrzdíme průběžnou brzdou tak aby byl ve válcích tlak cca 1 bar a rychlost udržujeme pomocí EDB lokomotivy tak aby nepřesáhla rychlost 30 km/h.

Zkoušel jsem jízdu na spádu 37 promile se zátěží asi 250 tun a jel jsem tak že jsem vlak nabrzdil průběžnou ( klapnout brzdičem do "ZÁVĚR" a hned zpět ) , sledováno v menu F5 protože i při snížení tlaku v průběžném potrubí se ručička tlaku v brzdových válcích ani nehla z nuly. Pak už jsem jen reguloval rychlost pomocí EDB a při najetí na 100 % vlak slušně zpomaloval .

Takže asi toliko k jízdě s vlakem po spádu

Prima budvarka, a když vím, z čeho jsi ty textury dělal tak klobouk dolů, kamaráde :)

Pánové zdravím.
Prosím o radu, s mašinkou ČDC 742.080-5 obrácená (normální jsem zatím nezkoušel), né jen že odrazy na zvuky jsou napsané špatně, ale i ve složce snd742.159 chybí soubor cab.sms, mašinku jsem nasměroval na standard TBP, Jackovy zvuky a problém vyřešen.:D Ale narazil jsem na jiný pro mne neřešitelný problém. Pokud s touto mašinkou utvořím consist v AE, tak mi ji MSTS normálně nabídne a jedu. Ale CB mi vyhodí consist jako chybný a po přeuložení ji už MSTS nevidí a v TrainStore mi ji nabídne, ale místo consist mám volné místo nez názvu a tím ji přes TS nespustím. Neví někdo co kde v eng opravit?

Tak s tímhle nepomůžu. Zvuky strojů 742 a 740 jsem směroval na původní jackovo zvuky, stejně jako u Janišovích 74X . Co se týče problémů v aktivitách a tak podobně tak taky nepomůžu . Pro mě veškeré ježdění s modelem končí ve chvíli kdy jde ven po nezbytných zkouškách , které spočívájí v tom zda fungují světla , zda se točí kola, natáčí podvozky , jestli je na správném místě kouř a není někde nějaká bota na modelu jako takovém a tak podobně.
Consisty si sestavuju jedině v CB , jedině se podívej zda není nekde nějaká bota v pojmenování stroje . Je tam celkem 5 položek kde se oběvuje číslo mašiny . 4 musí být stejné , jen Name může být něco jiného.

neznamsebe napsal:
Tak s tímhle nepomůžu. Zvuky strojů 742 a 740 jsem směroval na původní jackovo zvuky, stejně jako u Janišovích 74X...
Ahoj. Omyl. :D Zvuky u lokomotivy ČDC 742.080-5 jsou řazeny do zvuků, které máš přiložené u mašinky CECHOMOR 740 898, tedy:
common snd\snd742.159\... a pak je chyba v odkazech na eng.sms a cab.sms, jediné textové soubory mimo waw., sjou tam CD_742159 a CD_742159rv, takže jsem musel stejně mašinku přepsat na: common snd\sndDlok\... Jinak s tím consist jsem to tady psal s tím, že třeba někdo poradí a já opravím a pak bych to poslal.
Dan

Mc.Ota napsal:
Dane
ale u Čechomoru ve složce snd742.159 jsou i soubory 742.159eng.sms a 742.159cab.sms
Že by někde chybka, já je tam fakt nemohu najít? Ale to je to nejmenší, mně hlavně štve, to s tím consist.
Dan

Back
Nahoře