conbuilder

TS-BuP

Začátečník
Právě jsem si stáhnul ConBuilder, ale protože v něm není čeština, jaksi jsem se nedozvěděl jak vkládat jednotlivé části vlaku...Máte někdo nějaký návod nebo odkaz na něj?

TS-BuP napsal:
Právě jsem si stáhnul ConBuilder, ale protože v něm není čeština, jaksi jsem se nedozvěděl jak vkládat jednotlivé části vlaku...Máte někdo nějaký návod nebo odkaz na něj?

Pokud potřebuješ poradit, tak nejlepší je se na někoho zkusit obrátit. :-)

Proč mi přijde, že si z nás dělá TS-BuP srandu a zkouší, co vydržíme ...

Zkusil jsi alespoň něco udělat? Podle mne ani omylem. Nás to taky nikdo neučil a já osobně třeba anglicky neumím, přesto jsem kdysi zvládl MSTS, než dostal češtinu, i CB. A to nejsme ani žádný pařan ani žádný IT mág.

Pokud jsi si CB správně nainstaloval, máš po spuštění a naběhnutí programu dvě velká okna, v levém jsou hnací vozidla, v pravém vozy, oboje seřazené podle položky Name. Zkus na vozidlo, které chceš do vlaku zařadit, 2x kliknout ... a ejhle, ono se nám zařadilo do vlaku, to je, co ... a odstranění? zase 2x klik na symbolu vozidla ... v dolních řádcích je File Name název, pod kterým se souprava uloží do složky consists jako soubor s příponou con, a Description je popis, tedy jméno, pod kterým soupravu najdeš v nabídce MSTS ... v těchto položkách důrazně doporučuji nepoužívat českou abecedu a pokud možnou se vyhnout i mezeře, raději pomlčku nebo podtržítko ... no a uložení soupravy? univerzální ikonu diskety snad poznáš a v menu Consists->Save snad taky zvládne i úplný začátečník

Honza napsal:
Jmenované sótruch bude mít na 7 dnů omezenou možnost vkládat příspěvky do fóra, jejich zviditelnení předchází schválení moderátorem.

PS: Dúfam, že som to napísal gramacicky správe po hanácku

Naposled editoval moderátor:
Honza napsal:

....
Já když mám podobný pocit, tak se učím jednoduchému úkonu, nereagovat.
Je nutné si uvědomit, jsou prázdniny, počasí pod psa, tak hold je větší provoz na sociálních sítích.

Prajem pekný večer vedel by mi niekto poradiť ohľadom tejto hlášky?
Ďakujem za pomoc
http://www.q3.cz/view.php?filename=15Bez_n_zvu.jpg

Bylo nalezeno 8315 vozů, Conbuilder jich však může zobrazit jen 8000.

Jakou máš jeho verzi?

Píše to tam, že Conbuilder podporuje maximálně 8000 vagonů a že tedy všechny nenačte.

A jak my máme vědět, která verze je na DVD BP 85? To je takový problém se podívat a napsat verzi tvého CB?

Ja mám DVD BP85 a je na ňom verzia Conbilderu 2.3.0.2 + update na verziu 2.3.0.22, tak zrejme aj Peter268 má túto istú verziu

Hneď v úvodnej obrazovke máš verziu a ak to predsa len nestihneš prečítať, tak v menu programu ideš na "Help", "About ConBuilder" a tam to máš. Ja používam verziu 2.3.26 a takýto problém som ešte nezaznamenal. Možno ešte nemám 8000 vagónov, a rozhodne sa mi ich teraz nchce počítať... ;)

hej hej je to tam nejako som si nevšimol za čo sa ospravedlňujem..tak ani ja som sa s tým do teraz nestretol ale keď som si stiahol a nainštaloval nové kontajnerové vozne od BoBa tak až vtedy mi vyskočil tento problém a v trainsete používam len tie vozne ktoré sú potrebné ku spusteniu vytvorených aktivít

Ahoj,
mám dotaz ohledně conbuilderu. Jde o to, že jsem si downloadnul aktivitu "Posilák" z těchto stránek: http://www.aktivityad.xf.cz/luhacovice.html . Po stažení jsem pomocí conbuilderu v consistech zaměnil vozy, které neobsahuje má PC za ty co mám. Vše vypadalo ok ale při načítání tratě mi vyskočila hláška o nějakém chybějícím voze. Zkoušel jsem vše a nakonec jsem se v nějakém návodu dočetl, že je možné nějak otestovat chybějící consisty v aktivitě (conbuilderem) a když jsem tak udělal vyskočilo mi toto vyskočilo mi toto: [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.imghosting.cz/view-45Bez_n_zvu.jpg
Prosím pomoc jak aktivitu zpustit (bez BP Trainsetu).

Nevím, jestli se vám zobrazil ten obrázek, proto tady doplňuju link.
http://www.imghosting.cz/view-45Bez_n_zvu.jpg

Vzhledem k tomu, že jde pouze o vozy bych to viděl na vozidla chybějící v loose consistu. Buď to uprav v ConBuilderu v položce Edit/Loose Consist nebo použij Activity Converter od Kebarka ke-msts.eu

Back
Nahoře