Mé menší problémy.

Hladík

Začátečník
Zdravím,

Měl bych pár otázek:

1) místo odkazů zde na fóru se mi zobrazují divné kódy (něco na způsob HTML). Můžete mi prosím nějak říct, jestli je to chyba na mé straně nebo jak tento problém vyřešit?

Už nějaký ten pátek MSTS vlastním a mám s ním nemalé problémy. Už několikrát jsem se pokoušel o vložení nějakých map, vozidel, aktivit - jenže často ne správně. Často mi padaly hlášky jako třeba aktivita ...... je zastaralá a je třeba ji editovat v editoru a pod., nebo chybějící textury. Třeba tohle se mi dělo u Pražského metra. - ale tohle už jsem nějak vyhodil z hlavy.

Tak bych měl otázku 2)
Můžete mi poradit, jak a co budu dělat správně či to udělat jinak?
Chtěl bych si stáhnout trať ŽSR 150 z http://railman.motorhorse.net/downloads.php?cat_id=1 - stáhnu všechny soboury a v počítači bych je rozbalil. Poté si budu muset stáhnout aktivity z tohoto fóra. V požadavcích většinou je potřeba Trainset BP od pana Šemory + nějaké ty potřebné vozy.
Je tohle správně nebo jsem na něco zapoměl?
(samozřejmě mám stále na paměti, že budu muset také stahnout MSTS bin)

Můžete mi prosím pomoci? - za odpovědi a za pomoc Vám předem děkuji.

Obvyklé problémy pri prechode s Trainzu na MSTS.

MSTS nemá mapy, ale trate. Keď ti vypíše že aktivita je zastaralá a treba ju upraviť, tak obvykle stačí v editore tú aktivitu otvoriť a znova dať uložiť. Ide o to že trať je novšieho data ako v tedy keď bola aktivita spravená.

Keď ti vypisuje chýbajúce textúry tak sa treba v adresári Textures danej trati pozrieť či tam tie textúry fyzicky sú. A áno tak ide len o to, že ti nestíha PC. Inými slovami máš zdochlinu a nie počítač.

Pokiaľ si chceš inštalovať trať 150, tak najskôr si skontroluj či nemáš inštalovanú nejakú trať ktorá by používala Global od BP od Zbyňka. Okrem BP to obsahuje ešte aj ŽSR130 a ešte nejaké ktoré si nespomeniem. Ostatný určite doplnia. (jednoduchá kontrola ak máš v koreňovom adresáre MSTS adresár TRACK_B tak máš takú trať inštalovanú) Pretože trať 150 je trať ktorá je založená na kolajive X_Tracks a toto sa nesmie miešať s kolajivom BP. Potom ti bude MSTS padať..... Takže ak nemáš žiadnu trať s kolajivom BP tak si stiahni X_Tracks 3.2 tuším je najnovší (stiahni si exáč pre užívatela nie pre stavitelov.) Potom trať 150. A až potom ak ti korektne šlape si začni sťahovať aktivity a vozidlá k tomu......

No řekněme, že jsem takový antitalent, že pro mě je jednoduší celou hru smazat a nainstalovat znovu. Podle návodu stáhnu MSTS bin (nejnovější, nainstaluju mapu). - dále asi bude potřeba stáhnout ty aktivity, jenže mám problém s tím, že zde na tomto fóru se mi zobrazují místo odkazů divné HTML kódy nebo co. Téměř všechny aktivity z téhle trati myslím požadují trainset z BP - tak ten si budu muset taky stáhnout + nějaké další ty potřebné vozidla (tentýž problém s odkazy). Je tenhle postup správně?

Ano, i Trainz vlastním - ale snad rešit rozdíl mezi tratí a mapou nemusíme - snad víte, o co žádám. Co se týká toho výkonu PC tak ano, mám postarší PC ale výkon nevím, jestli je postačující:
512MB RAM, graf. karta Nvidia Gforce 6200 (při hraní vypínám zbytečné programy jako Skype či ICQ a po vypnutí všech programů všetně nastavení grafické karty dokážu snížit spotřebu výkonu operačního systému z nějakých 210 MB na 159 MB - no počítač zvládně něco přez 1 GB (mám na mysli stránkovací soubor - grafickou kartu mám nastavenou na výkon - kvalita umožňuje rozostření polygonů a vydím modely kvalitněji, což já až tak nepotřebuju)

Když na takovém počítači rozhýbu plynule vícero novějších her, tak snad můj počítač není žádná troska.

Pavlíku, dáváš sem nesprávné informace, i když nepřímo máš částečnou pravdu.
Trainset BP = výběr vozidel k volnému stažení, se souhlasem autorů. (bohužel se tam dostalo několik věcí z třetí ruky, kdy dodavatelem nebylo sjednáno svolení, za co se dodatečně omlouvám, ale nejednalo se o žádné z dnešního pohledu výstavní kusy, ale opravdu začátky tvorby). Bohužel, asi polovina věcí už má dávno zrušené downloady a proto je dostupná jen na DVD s tratí BP. Ale jak jsem napsal, jedná se také už dávno o překonané první modely, takže je klidně můžete nahradit nějakým současným kvalitnějším modelem. Hold, jen to chce hledat a stahovat. TBP má jen jedno plus, že bez přemýšlení se vše nainstaluje tam , kam má a vše funguje na první zapojení. :D
Jinými slovy trainset BP není žádná samostatná placená jednotka, ale je to jen doplněk trati BP, aby bylo možné jezdit aktivity. Má ještě jedno plus, ladění vozidel je proti ještě existujícím starým downloadům aktuální.

Divné odkazy - není Tvoje chyba, byly zadány ve starší verzi fóra, nová je nezobrazuje korektně, link je třeba přes Ctrl+C a Ctrl+V přímo do adresního řádku.

Proč nepoužívat správné termíny, tedy u MSTS tratě? Co Ti brání? A bude vše jasné a nebude Tě nikdo opravovat.

Proč přeinstalovávat? Zodpověz si otázku, které tratě jsi zatím instaloval? Instaloval jsi tratě, které jezdí pod základním kolejivem, pod X-Tracks nebo pod BP? Podle toho poté postupuj.

Postup instalace MSTS: MSTS -> oficiální update MSTS -> MSTS Bin -> pokud je třeba, tak X-Tracks -> pokud je třeba, české zvuky pro tratě -> trať -> vozidla+aktivity ... po každém kroku test funkčnosti MSTS.

To, že Ti počítač stíhá nové hry neznamená, že bude stíhat MSTS. Současné tratě, modely vozidel či propracované aktivity jsou hodně náročné na PC a MSTS díky stáří jádra programu špatně hospodaří s hardwarem PC, proto často nestíhá.

Back
Nahoře