Vložení modelů

Asi by bylo nejrozumější, kdyby každý modelář měl k dispozici celou svou tvorbu na DVD, včetně všech skinů od jiných autorů. Vše by bylo v instalačce s průvodcem a takto by si každý laik vše dokázal dát dohromady. Dejme tomu 5 DVD. Já osobně bych si odřekl jiné věci a takové kolekce bych si určitě koupil, protože také jezdím jen na TBP.
Jenomže tohle je v našich končinách utopie. Také by to nikdy nebylo 100%, protože existují různé verze ladění, zvuků i kabin a často by se stávalo, že staré ladění by přebíjelo nové a tím by se rozhodily synchronizace. A nejhorší věc na tomhle je, že dát dohromady takový celek je dost úmorná práce, aby to bylo bez chyb a překlepů.
Tohle by oprvadu musel dělat jen jeden člověk pro všechny, jak stále tady voláte, nějaký správce trainsetu. Člověk, který problematice ladění rozumí, je pečlivý a má na takovou práci čas. Tedy utopie. Nehledě k tomu, že i za 10 let existence MSTS jsme se všichni nedokázali dohodnout na nějakých normách. Takže nezbývá nic jiného, než aby si svůj trainset spravoval každý sám. A nováčkům doporučuji, aby se nespoléhali jen na virtuální kamarády, ale kamarádili s některým z komunity i fyzicky. Pak si chybějící vozidla můžete předat jeden od druhého a společně probrat, jak se vozidla mají správně zařazovat a co je třeba kontrolovat, aby vše fungovalo. Například já takto začínal a u nás v hospůdce to už brali s úsměvem, jak jsme tam chodili s notebookama a po síti si vyměňovali novinky v MSTS :D A já se u těchto konzultací u pivka naučil například, jak se pracuje s Conbuildrem a hledají chyby ve vozidlech, které nefungují. Tudy vede cesta.

Pokud jsem tomu dobře rozuměl, tak uživatel trať BP vlastní. Tedy má i trainset. No a co mu brání se podívat jak jsou uspořádány příslušné soubory u funkčního modelu, a podle tohoto si zkontrolovat vše co souvisí se "zlobivým" modelem? Poté vše opravit a v případě úspěchu si okamžitě udělat zálohu pro případné budoucí použití. Závislosti mezi jednotlivými souvisejícími soubory zase nejsou tak složité, aby je průměrný uživatel nepochopil. Něco jiného je samozřejmě ladění, nastavení fyziky a zvuků modelu v souborech *.eng, *.wag, *.cvf a *.sms. Tam to musí dělat odborník znalý problematiky simulátoru.

Vložení Modelu

Cau, potreboval bych poradit s vlozenim Modelu. V MSTS jsem uplny zacatecnik. Stahl jsem si model masini a nasledne nainstaloval do slozky TRAINSET kde se mi udelala nova slozka s modelem. Po te jsem stahl prislusne kabiny a upravil tak odkaz v souboru .ENG . Nakonec jsem sel do editoru a vytvoril soupravu s touto masinou. Kdyz zapnu MSTS, vyberu mapu a soupravu tak pri nacitani me to nejprve upozorni na "Nelze najit SMS soubor. ...soubor:../../common.snd/sndelok/163eng.sms". To 2x odkliknu a jdu zpatky do hry ..nacte se mapa a napise to chybu "Neodesilat ...". Prosim o radu co s tim je a co udelat pro to aby to fungovalo. Ocenim vsechny rady, dekuji.

Protože nemáš v pořádku odkazy na zvuky v souboru *.eng modelu, případně ti zvuky chybí úplně.. Přečti si tohle vlákno od začátku, je to podobné jako odkaz na kabinu v modelu.

Aha, se zvukama jsem nic nedelal a zadne nestahoval ..takze to bude asi tim...zkusim stahnout nejake zvuky a dopsat to do toho ENG a snad to pofrci :) diky

Statix napsal:
Aha, se zvukama jsem nic nedelal a zadne nestahoval ..takze to bude asi tim...zkusim stahnout nejake zvuky a dopsat to do toho ENG a snad to pofrci :) diky

Proč to chceš psát do ENG ?

V engu to má správně, jen nemá složku se soundy, Statix vlez na web k JACKOVI a stahej si veškeré zvuky. Ty pak nainstalul s tím, že vybereš Umístění common.snd !!!

Vkladání Modelu a tradí

Dobrý den , moc se omlouvám jestli píšu špatne ale moc se tu neviznám. Chtěl bych se zeptat jestli by mi někdo nemohl pomoct s vkládáním , tratí i vlaku . Prosím moc vás prosím . A kdyžtak mi prosím napište stránku kde sehnat modely a nějákou další s třeba tratěma dík moc . :oops:

Naposled editoval moderátor:
RE: Vkladání Modelu a tradí

Skús pozrieť sekcie "Burza", "Modely pro MSTS", "Pod pokličkou" a "Tratě pro MSTS". Neverím, že tam nenájdeš niečo zaujímavé ;)

Ahoj, jsem začátečník a potřeboval bych objasnit pár věcí a nevím kam přesně tenhle dotaz zařadit.
Tak jsem si nainstaloval msts 2001 vše funguje, ale tady jsem se dočetl, že existují patche a bin soubory, které zlepší nebo opraví chyby ( nevím jestli jsem to dobře pochopil)?Stahl jsem si Patch 1.7.071320 a trainupdate.
Pak jsemČetl několik vláken a někde se zmiňuje dvd s trainsety a nějaké BP furt nezjišťuju co konkrétně to znamená Jestli si můžu stahnout loko a jen tak si ho vložit do hry nebo musím stáhnout celou aktivitu i s modely atd. Jelikož jsem dle návodu stahl 754 extrahoval a vložil dle návodu do složky tains a při načítání hry to napsalo :chyba při načítání ve složce trains a název souboru ktrerý jsem tam přidal.
Nevím teda jestli to je tím že je JEŠTĚ NENAINSTALOVAL NOVÝ BIN A PATHCH.

ASI MĚPOŠLETE DO ... ALE JÁ FAKT HLEDÁM A SU Z TEHO ZMATENÝ.MŮŽETE MI TO PROSÍÍÍÍM OBJASNIT.

1. trainupdate a pak BIN nainstaluj určitě.
2. existuje placená trať BP, kterou dostaneš na DVD a k ní druhé DVD s Trainsetem, který se ještě stále vyskytuje v drtivé většině aktivit.
3. jakoukoliv loko ze všech možných webů si můžeš stáhnout a buď pomocí instalátoru nebo pomocí extrakce nakopírovat složku s modelem do složky Trainset. K té loko musíš mít kabinu, které se nacházejí v drtivé většině ve složce common.cab, kterou musíš ve složce Trainset vytvořit ručně. Následně potřebuješ zvuky, které se opět v drtivé většině nacházejí ve složce, kterou musíš vytvořit ručně v adresáři Trainset a to common.snd.
4. čeká tě dlouhá cesta se simulátorem, ale vše se dá v pohodě zvládnout. ;)

Takže BP jsou vlastně něco jako velká sbírka aktivit(tratí) + k tomu všechny soupravy které je potřeba a vyskytují se i v jiných ve volně stažitelných aktivitách?Chápu to dobře?

Můžete mi doporučit nějaký bin který je 100pro funguje, je to asi blbá otázka ale už jsem četl že některé jsou nestabilní nebo tak něco.jelikož nechci naistalovat něco co pak budu muset zase mazat tak se chci jen zeptat.

Díky za objasnění loko už jsem vložil ale nemám cab a zvuk tak mi to hodí chybu a spadne ale to ještě nějak poladím.

BP je trať s aktivitami autora tratě, které jsou po nainstalování funkční + DVD s vozidly, které jsou v těchto aktivitách použity. Poté existují aktivity, které vyžadují doplnění vozidel dle seznamu přiloženému k aktivitě, nebo existují programy k nahrazení chybějících vozidel těmi co v msts máš.
Na webu s BIN je napsaná poslední stabilní verze, ale většina používá poslední verzi BIN.
Doporučuju přečíst a nastudovat TOTO a řídit se tím.

Dobrý den, jsem začátečník, mám trať BP a chtěl jsem si stáhnout nějaký modely.V souboru zip mi to šlo, ale v RARu se mi stáhnul jen jeden list, který vypadá asi jako soubor S.

Zdravím, určitě to tady někde je, ale já to nemůžu najít... V aktivitě potřebuji zaměnit jiný vagon za vagon, protože ten původní již není k nalezení, tak chci zaměnit Wlab za jiný wlab, mohl by mi někdo napsat (nebo dát odkaz) jak na to, abych se zbavil chyb a mohl hrát? děkuji

workos123 napsal:
Zdravím, určitě to tady někde je, ale já to nemůžu najít... V aktivitě potřebuji zaměnit jiný vagon za vagon, protože ten původní již není k nalezení, tak chci zaměnit Wlab za jiný wlab, mohl by mi někdo napsat (nebo dát odkaz) jak na to, abych se zbavil chyb a mohl hrát? děkuji

Nainstaluj si program ConBuilder.

Back
Nahoře