Pomocník na instalaci MSTS

MarfyE34

Začátečník
Zdarvím ve spolek,
prosím nenašel by se zde mezi vámi (schopnými mazáky na program MSTS) někdo ochotný, kdo by mě s instalací této hry do mého Notebooku osobně pomohl ??? Nejlépe ze Středních Čech (Praha,Milovice, Lysá nad Labem, Nymburk,....) Po X hodinách strávených luštěním různých návodů a desater, jsem stejně trať z DVD pana Šemory nerozchodil. Jsem běžný uživatel PC, spíše podprůměrných kvalit v tomto IT oboru a v tom bude asi problémek. Jinak Noťas je týden starý, CPU 2.3 - 2.9 GHZ, 4 GB RAM, AMD RADEON 1 GB, čili HW by na hru mělo stačit. Tak kdyby se nějaký fanda této hry chtěl pochlubit svými znalostmi budu moc rád ;-) Díky.

1. Nainstalovat MSTS (ve Vistách a Sedmičkách způsobem "Spustit jako správce", nejlépe na oddíl D (jiný než je systém), kliknu pravým tlačítkem na zástupce pro spuštění MSTS a zapíši do kolonky cíl parametr :
"D:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512 -nofiltercab
(pro MSTS v oddíle C bude samozřejmě v zápisu C)
2. Spustit hru, odsouhlasit licenční práva a eventuelně nastavit prostředí dle obrázků v desateru.
3. Nainstalovat trať BP. Nejspolehlivěji, pokud si instalačky zkopíruji na pevný disk a instalovat odsud.
4. Čtu průvodce instalátoru.
5. Po nainstalování trati mohu trať spustit, ale načítání se všemi aktivitami bude trvat asi 10 minut. Proto si buď nainstaluji SW Trainstore, přes který MSTS budu spouštět (číst český návod a opět zapsat parametr) nebo nainstalovat Activity Mover a počet aktivit ve hře si spravovat sám. (opět pokud mám Sedmičky, instalaci spustit jako správce a v zástupci zatrhnout spustit jako správce, jinak přemisťování aktivit nefunguje)
6. Spustím MSTS a jezdím. (pokud měním cokoli v nastavení, je nutné reinstalovat MSTS Patch - BIN - bod 13 v pokynech)

Jinak pro lepší a ostřejší zobrazení si otevřu nastavení grafické karty a u ATI 3D nastavení veškeré "řízeno aplikací" nastavím na pevné hodnoty. (Anizotropní filtrování)

Přesně tak jak píše Zbyněk. Zkoušel jsem (na BP), zda tuto trať rozeběhne absolutní lama bez jakých kolivi znalostí o počítačích. Tedy nainstaloval jsem MSTS z orig disků a potom jsem compu dal sežrat instalační DVD s tratí BP. Výsledek se brzy dostavil: Během asi 20 minut jsem trať bez problémů rozeběhl. Podmínka je následující: Číst, číst a ještě jedou číst informace, které autor dává ke svému dílu. Jo a pozor na to, že taky je potřeba čtenému textu rozumět. Což asi tady u spousty uživatelů bube pravděpodobně problém.....

Tak jsem se opět zasekl na nastavení parametru u Train Store, píšu vše dle návodu a nelze spustit, vždy napíše že je špatně zadaná cesta, nechápu.Kolik IQ člověk musí mít aby dokázal tuhle hru bez problémů a za oněch 20min nainstalovat??? 1000 ??? Fakt už jsem zoufalej!

Jo a nedělám nic jiného než ČTU, ČTU a ČTU a prt platné, jsem vážně asi inteligenčně omezený nebo fakt už nevím!

MarfyE34 napsal:
Fakt tady není nikdo ke komu bych donesl notebook i s dvd a kdo by mě tu složitou hru nainstaloval???
....
Nejlépe ze Středních Čech (Praha,Milovice, Lysá nad Labem, Nymburk,...
Jóóóó kdybys napsal z Brna a okolí tak budiš, ale tam se-mi nechce resp. je to z ruky.

MarfyE34 napsal:
Fakt tady není nikdo ke komu bych donesl notebook i s dvd a kdo by mě tu složitou hru nainstaloval???

Tak já bych ti pomohl. Momentálně jsem celý pátek a sobotu v Kolíně, v neděli jedině po 19:00 hodině v Praze. Příští týden ještě nevím. Kdyžtak mne skontaktuj na tel. 774 865 338.
Milan

Já bych jen upozornil uživatele, že obsah mého DVD není samostatná hra, ale instaluje se do hry Microsoft Train Simulator, která vyšla v roce 2001. Pokud tuto hru nemám nainstalovánu, tak nepomůže ani Svatý Petr. Zkrátka to fungovat nikdy nemůže.
Píši to proto, že jsem vyhledal emailovou korespondenci a první otázka byla, "kde si mám stáhnout MSTS", jelikož volně ke stažení není, takže tohle asi bude jádro problému. Pomoc by mohl jen člověk, který by uživateli MSTS nainstaloval.

Pokud MSTS dotyčný má, tak bych jako první krok spustil samotné originál MSTS. To funguje i bez parametrů a není třeba Trainstore. Tuto instalaci zvládne i 5 leté dítě, není třeba ani vysoké IQ.
Takže až tento krok překonáte, napište a budeme se bavit dál.

Jinak tohle doporučuji všem nováčkům, kteří sedí u MSTS poprvé. Nainstalujte si jen základní MSTS, z DVD BP zatím v průvodci nastavte jen češtinu, v doplňkových programech najdete i češtinu pro originál tratě a takto se seznamte s tím, co základní MSTS umí. Až se naučíte jezdit, pak zjistíte, že nainstalovat samotnou trať je už hračka.

Jen pro upřesnění, MSTS jsem si stáhnul zadarmo na ULOZTO.CZ, nainstaloval (opravdu lehká a jednoduchá instalace) zapnul a chvilku jezdil s nějakou ošklivou Japonskou soupravou na ještě ošklivější trati. Čili MSTS jako takové mám a funkční, je nainstalované na HDD - "C/Program Files/Microsoft Games/MSTS . Čili to by bylo,i parametr jsem vepsal do zástupce na ploše. Vložím DVD č.1 do mechaniky otevře se GoogleChrome vyberu instalovat trať (samozřejmě mám otevřené desatero a čtu pořád dokola) nastavím SETUP.EXE jako SPRÁVCE jak je uvedeno v návodu. A pak už jen čekám až se BP nainstaluje, jinak instalátor si vybral sám stejnou cestu zase do "C/Program Files/Microsoft Games/ čili snad je to také v pořádku. Po dokončení instalace mám ve složce Microsoft Games dvě složky MSTS a Train Simulator snad je to správně. Poté z doplňkových souborů na DVD stáhnu Train STORE (opět zaškrtnu setup.exe jako správce) a nainstaluju si soubor na HDD. A pak přijde kámen úrazu s vepsáním toho parametru do zástupce Train STORE,, zkopíruju CTRL-C parametr ze zástupce MSTS a vrazím ho do Train STORE. Po X pokusech se to nějak povede a ikona Train STORE se změní graficky na úplně identickou ikonu jako má MSTS. Poté spustím Train Store a napíše v angličtině že nemá Český jazyk (další problém) když naběhne anglicky Train STORE je v něm vidět tarť BP i aktivity a vozidla, tak vyberu nějakou aktivitu dám start a program zamrzne u kroku kdy je na obrazovce fotka "Albatrosů" poté nezbývá nic jiného než ctrl-alt-del a vypnout program násilně. Tak až sem jsem se dostal a dál ani prt. Dělám chybu asi v tom psaní toho parametru??? Nikdy bych nevěřil jak je problematika IT složitá věc a to jsem jen u jediné hry, nechápu jak někdo dokáže třeba programovat, nebo jako pan Šemora vymýšlet a kreslit tratě a psát návody, velký obdiv pánové!!! Já jsem bohužel člověk technického směru, miluju spalovací motory, hejblátka, čudlíčky, stroječky ale co se týká PC mám z nich velikej respekt a bojím se toho. Natož u mého nového mazlíka HP-Probook o kterého bych nerad přišel nějakým neprofesionálním zasahováním do jeho softwaru.

Ono by to bylo velmi jednoduché, kdyby užvatel nezasahoval do nabízené cesty k instalaci. Respektive nabízenou složku Train simulator, kdybych nepřepisoval na MSTS. :D To jsou nejčastější chyby, kteří dělají začátačníci. Ačkoli tvrdí, že nemají znalosti IT, tak vrtají do přednastavených cest a pak se diví, že to nefunguje.
Jak mohou být v Microsoft Games dvě složky, jedna vytvořená uživatelem MSTS a druhá Train Simulator ?

Parametr se nepíše do zástupce Trainstore, ale do nastavení viz obrázky z desatera (nastavení - spouštěcí parametr):
54f18e91bcde2ddfb130261fbdc3e282.jpg

Naposled editoval moderátor:
MarfyE34 napsal:
.....Po dokončení instalace mám ve složce Microsoft Games dvě složky MSTS a Train Simulator snad je to správně.......
A to je právě špatně, musíš tam mít Microsoft Games/Train Simulator a ne žádné MSTS, protože BP se ti pak nainstaluje jinam. To blbé směřování ti dal instalátor z CD1? To asi ne.

Odinstaluj MSTS i BP, smaž i připadné pozůstatky v Program Files, spust setup.exe jako správce a ve MSTS nainstaluj do Program Files/Microsoft Games/Train Simulator. Pak nainstaluj trať BP a musí to šlapat!!!

Zbyněk Šemora napsal:
Pardon, v desateru vedle obrázku je napsaná i přesná cesta.
Nástroje - Možnosti - Spouštěcí nastavení MSTS

Aha, hups no, pochopil jsem to špatně a postupoval stejně jako se zástupcem MSTS. tak v tom bude zakopaný pes.:eek:

Naposled editoval moderátor:
poison napsal:
MarfyE34 napsal:
.....Po dokončení instalace mám ve složce Microsoft Games dvě složky MSTS a Train Simulator snad je to správně.......
A to je právě špatně, musíš tam mít Microsoft Games/Train Simulator a ne žádné MSTS, protože BP se ti pak nainstaluje jinam. To blbé směřování ti dal instalátor z CD1? To asi ne.

To špatné směřování (cestu) jsem nikterak neměnil, tu mě nabídl instalátor z DVD č.1, já jen dal OK. Nemůžou za tyto trable WIN 7 ,které mám jako operační systém???

poison napsal:
Odinstaluj MSTS i BP, smaž i připadné pozůstatky v Program Files, spust setup.exe jako správce a ve MSTS nainstaluj do Program Files/Microsoft Games/Train Simulator. Pak nainstaluj trať BP a musí to šlapat!!!

Čili pokud to chápu správně do již nainstalovaného MSTS (do složky MSTS) musím navést cestu pro instalaci BP ??? Čili tyto dva adresáře spojím v jeden ???

A ještě dotaz čím to je že po nainstalování TRAIN STORE a otevření tam není ČEŠTINA ??? Instaluji přímo z DVD z doplňkových programů.

Lebo čestinu si tam musíš zvlášť doinštalovať a potom po spustení programu aj nastaviť ako východzí jazyk.

MarfyE34 napsal:
...
Čili pokud to chápu správně do již nainstalovaného MSTS (do složky MSTS) musím navést cestu pro instalaci BP ??? Čili tyto dva adresáře spojím v jeden ...
Ono bude možná jednodušší to odinstalovat a nainstalovat znovu. Aspoň u mě to při vložení automaticky napíše instalovat do C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator. Což se mi zdá jako nejednodušší cesta a pak je i instalace BP jednoduší. Než nahánět složku kam to instalovat. Pak eventuálně verze nainstalovat BP na plochu a Routes dát do Routes a Trainset do trainset. Ale jelikož má Zbyněk na DVD vše komplet tak varianta 1 se bude lepší. Ale to je jen můj názor a každý má jiný.
TRAIN STORE NEPOUŽÍVÁM při nepozornosti je pro mne ten program spíš nepřítel.:D

Back
Nahoře