Muzika - Aktivity Dan J. mimo MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kank
  • Datum začátku Datum začátku
Je veľa speváčok čo spievali coververzie známych, typicky "chlapských" skladieb a ide im to dobre. Každá dala do toho niečo čo robí tieto skladby zaujímavé

Jistě, ale na Ozzyho by bylo přeci jen lepší mít ten hlas trochu nakřáplý.

Proč nakřáplý? Ozzy má přece čistý hlas. To od tý Auf der Maur taky neni moc posluchatelný, hlavně díky přehnanýmu akcentu, kterej zní jako když se třináctiletá puberťačka snaží na koncertě hudebky před babičkama vypadat drsně. Myslím, že ve většině případů prostě a dobře ženskej zpěv u chlapský písničky nefunguje a naopak.

To len preto lebo sa nevieš oslobodiť od toho originálu. Vypočuť si to nezávisle, akoby si to počul prví krát. Normálne sa to dá. Ženský spev má to svoje a chlapský tiež to svoje. Nedá sa to porovnávať.

S odproštěním se problém nemám, znám celou řadu coverů, které se mi líbí víc než originál.

Ženský spev má to svoje a chlapský tiež to svoje.

Přesně tak. A nemusíme vůbec chodit daleko. Hned první věta:„Finished with my woman...“

A jsme doma. Takže suma sumárum fajn, akorát možná změnit název z Ozz-Bourne na "Zastesklo se nám po poloprázdných vesnických sálech". A nemyslím to teď zle.

Pajavlaky: :D ty jsi nějaký profesor na konzervatoři, že si dovoluješ soudit? Kritizuješ tady každého. Mě, že neumím ladit, druhého zase za to, že si neprdnul podle tebe a Dana za to, že používá v názvu své druhé kapely Ozzy a že zpěvák/zpěvačka nevypadá jako on a nemá hlas jako on. Ještě můžeš napsat k dokonalosti to, aby zpěvák/zpěvačka během vystoupení ukousla za živá hlavu holubovy, protože Ozzy s oblibou tyhle prasárničky pod vlivem drog dělal. A už vůbec nechápu, proč by měl Dan s kapelou obrážet vesnické sály jen proto, že se ti nelíbí nazev kapely! I kdyby měla kapela název "Ozzy hraje vláčky", tak můžou vystupovat v Carnegie Hall. Poradil bych ti, aby ses šel vypovídat někde do hospody s kamarády, anebo pokud máš přítelkyni, tak se jí více věnuj a neřeš hlouposti!

Ahoj, ale no tak pánové... :) Muzika je od toho, aby bavila lidi, nikoliv vyvolávala konflikt. Jen pro objasnění situace, basák, kytarista a já jsme členové Salamandry a tento projekt vznikl pouze proto, aby jsme si zahráli něco jiného a konkrétně za mne, abych furt nejel jak "mašina dvojkopák" a zahrál si trochu toho klasického Rocku. :) Takže oddychová záležitost z jednoho hudebního žánru, který "řežem" už skoro 20 let. :) Mne se zpěv Pavly líbí hodně, je to mladá slečna a myslím, že má velký hudební potenciál, za mne, který jsem měl mořnost spolupráce s hodně zpěváky mohu říct, že jak rytmicy, tak i barvou hlasu se mně zpěv líbí. Že někdy ulítně tón, to se stává daleko větším hvězdám a nikdo to neřeší. Je rozdíl koncert (zábava, tancovačka) a nahrávání ve studiu.
Když jsme u toho Ozzyho, tak jeden cover už tu byl od hodně dobré zpěvačky s textem Jarka Nohavicy, takže kousek videa coveru na již dávný cover:

aby jsme si zahráli něco jiného a konkrétně za mne, abych furt nejel jak "mašina dvojkopák"
Ahoj Dane. Přesně tak. Mě by také nebavilo jet nonstop ve stejném stylu. Jenomže otázka je, co by na to obecenstvo, asi by se jim to nelíbilo, proto je asi řešení pro jiný styl mít další kapelu, která má zase jiné své příznivce. Hlavně ať se daří.

Dane, předem Tě prosím, neber to jako útok na Vás, ale "rocková (neřku-li metalová) čest" a "duše rebela" by mi prostě na podobných "zábavových" akcích nedovolila vystupovat. Je třeba si udržet svou tvář a čest.
(myšleno: Den obce Pržno)

Ahoj.
Kapela vystupuje tam, kde je žádaná, to je protě profi přístup. Už jsme vystupovali na tolika městských akcích a věř tomu, že fanoušci se najdou všude. Je to prostě akce pořádaná městem Pržno, kde jsme byli pozváni a my jsme účast potvrdili. Ctějí tam více stylů a mají to mít. :)
Dan

..."rocková (neřku-li metalová) čest" a "duše rebela" by mi prostě na podobných "zábavových" akcích nedovolila vystupovat. Je třeba si udržet svou tvář a čest.
Když se tím živíš, máš dvě možnosti:
1) Aby sis udržel svou tvář a čest vybírat si akce na kterých hrát budeš nebo nebudeš, kterých bude čím dál tím míň.
2) Abys byl vidět, a měl co do huby, brát všechny kšefty, které se naskytnou.
Většinou se začíná bodem 1 a časem člověk pochopí, že musí přeřadit na dvojku. ;-)

Tak se to dá taky říct, ale v tomto případě nejde o to co je prestižní kšeft pro pocit kapely (mimochodem, s tím by se člověk dneska daleko nedostal), tady jde o to, že města nikdy nepořádají jen vyhraněné akce a naopak, buďmě rádi, že to není jako v době né tak dávno minulé, kdy se rockové a heavy metalové kapely nedostaly nikam, poněvač tento žánr nebyl akceptován jako muzika. :-) K tomu třeba příklad, otevírání lázeňské sezóny v Teplicích, kde jsme hráli tak cca před třemi lety a kde těch žánrů bylo... Co si pamatuju, tak jsme hráli my, pak Visací Zámek a pak Eva Farna. :-) Takže bych toto vůbec neřešil, kdo se chce podívat ven na takovou akci a zajít si na svůj šálek čaje, ten se prostě půjde podívat na kapelu, kterou chce vidět a pak třeba půjde na pivko a veátí se zase podívat na to co ho zajímá.

Back
Nahoře