Naše začiatky

Robo

Průvodčí
Jan Paloch napsal:
vůbec nemám zájem city dělat (bo to neumím) v na foru nejsem vůbec užitečný :cry:

Neboj, jedného dňa sa poriadne nas..srdíš :lol: , a urobíš svoj prvý skin z dôvodu, že si chcel, aby dané vozidlo po trati jazdilo, no a potom to už ide ... 8)

Jan Paloch napsal:
vůbec nemám zájem city dělat (bo to neumím) v na foru nejsem vůbec užitečný :cry:
Pokud se budes snazit a nebudes jenom sedet na prdeli a blbe cumet do monitoru, tak budes za cca 1-2roky rikat neco jineho.
s MSTS jsem zacal cca 1,5roku zpatky.
kdyz jsem ho videl poprve s defalutnima tratema, rikal jsem-hruza.
ona K(N)IHA 31 a Acela je holt neco jineho jak ceska 810 a 680.
asi po mesici hrani me napadlo omrknout web ci by bylo neco s ceskeho kraje. A hle! Jak jsem byl stastny ze jsem si jezdil s pantakem na Tokyo-Hakone (ci jak se to jmenuje). nejaky ten patek pozdeji me napadlo, co si sehnat aj streky.....stahl jsem si Luhacovickou trat a cumel jak "pero z gauce". 1.11.06 mi doslo DVD s BP. po 7hodinach instalace jsem se konecne projel, a opet cumel jak japonci na Orloj. o cca mesic pozdeji jsem se poprve zapojil jako aktivni hrac. Otevrel jsem si AE a po nekolika desitkach hodin se vyplodil prvni i kdyz blbou aktivitu. V te dobe jsem byl stastny jak male decko. postupne bylo aktivit vice a vice a cim dal tim lepsi urovne. nekdy v cervnu jsem si stahl bezvadny tutorial od Michala na modelovani, a s nevame jsem si postavil releovku.
a dnes? dnes mam za sebou prvni svuj model, na dalsim se pracuje, skin je taky ve "fabrice" a na aktivity jsem tez nezapomel.
tak vidis, ted mozna mopc uzitecny nejsi, ale ver, casem to bude lepsi

Fabio:
To já a spoustu ostatních lidi jsem u MSTS od jeho začátku, kdy nebylo opravdu nic. Modely od p. Starého byly s texturamu 512x512px, nebyly ani pořádná návěstidla a natož nějaká solidní skutečná trať. Jezdilo se po defaultních tratích s nic moc kvalitními vozidly - o vyladěném engu ani nemluvě. Dnešní situace se se začátkem nedá vůbec srovnávat, teda až na jedno - kecy "já to neumím", "já nevím co s tím", "já to chci", "udělejte mi to" tak ty zůstaly.

Naposled editoval moderátor:
Vrbam napsal:
Fabio:
To já a spoustu ostatních lidi jsem u MSTS od jeho začátku, kdy nebylo opravdu nic. Modely od p. Starého byly s texturamu 512x512px, nebyly ani pořádná návěstidla a natož nějaká solidní skutečná trať. Jezdilo se po defaultních tratích s nic moc kvalitními vozidly - o vyladěném engu ani nemluvě. Dnešní situace se se začátkem nedá vůbec srovnávat, teda až na jedno - kecy "já to neumím", "já nevím co s tím", "já to chci", "udělejte mi to" tak ty zůstaly.
to mas pravdu, podobne kecy tu budou i u MSTS VII za nejakych 20let....to je snad jedine co zustane naporad.....bohuzel.
Kdyz msts zacinalo, tak mi bylo 7 :). A vlak byl pro me vec na kterou se mava.......

Zdravím...při pročítání Fabiova příspěvku o jeho začátku, se k tomuto názoru musím přidružit.... Taky jsem jezdil s panťákem po Tokyo Hakone a byl jsem šťastnej jako ovce:-)....a první moje trAť stáhnutá byly Hustopeče od Zdenala....bomba...

aktivním lidem pro MSTS opravdu patří veliké díky...

Johnz to asi za chvíli strčí do HP, ale co by, také se podělím o své začátky.
Sehnal jsem si Msts v květnu 2005, ale až druhý den po instalaci jsem se konečně rozjel. Moje první sjetá trať byla Northeast corridor s acelou. A první českou tratí co jsem si projel byla 321 od Martina, tehdy ještě stáhnutelná od F.Havla . Sehnal jsem si i pár zajraničních štrek, ale ježdění jako takové mě pomalu přestávalo bavit. Tak jsem si jednou otevřel route editor a ono se mi podařilo umístit objekt! Jak jsem byl tehdy šťastný, že se mi to povedlo a že mohu zkusit postavit si vlastní trať. Postupně jsem se učil ovládat route editor. A víte, co mi dalo nejvíce zabrat? Linkování výhybek. Než já přišel na to jak to má být... Ale povedlo se mi i to. Tak jsem začal stavět svou vlastní, i když fiktivní trať. Starší členové fora si ještě vzpomenou na trať Mladá Vožice - Pacov s kolejemi až do Nemanic, kde mi to tenkrát spadlo a já to neuměl obnovit. Stejně byly v trati nereálnosti, protože jsem stavěl podle dost nepřesných map. Tak jsem zkusil stavět trať 171, ale ani ta mi nevyšla. Nejdál je na to zatím trať ČD 120, tak tu už snad dokončím.

Viem, že trochu neskoro, ale predsa... až teraz som natrafil na toto vlákno, a zaspomínal si na svoje začiatky... ja som poznal msts ešte dávno pred tým, než sa vôbec nejaké vozidlo z našich koľají objavilo... hoci som aj tu na fóre nebol registrovaný už sa tu hýbem nejakých pár rokov... prvý slovenský rušeň do ktorého som v msts sadol bola gorila 350 001-4 s textúrami 512 x 512 s kabínou a zvukmi z acely... dosť dobre si pamätám začiatky českého msts... keď sa to začalo ešte som doma nemal ani internet a vozidla som si chodil sťahovať do internetovej kaviarne... a príde mi dosť smiešne a chytám sa za hlavu keď v súčastnej dobre niekto založí tu na fóre vlákno "ako mam k modelu pridat kabinu a zvuky?" alebo "ako si pridat vozidlo do msts?"... keď som začínal ja tak žiadne návody neboli a staré páky ako tax duuso či hocikto iný si to určite dosť dobre pamätá a predsa sme si poradili... aj bez návodov...

Tak přátelé musím se přidružit k debatě.
Ale Vaše začátky jsou ještě mimo mně a dneska když to vidím tak jsem zmeškal spoustu času. Když jsem se dozvěděl že má simulátor vyjít nechal jsem si ho sehnat a byl jsem jeden z prvních kteří ho měly. Bohužel mě americké originály a jejich aktivity tak znechutily že jsem MSTS strčil do šuplíku a chtěl na něho zapomenout jako na trapný pokus o realitu. Zhruba před 2 roky jsem náhodou narazil na nějaký odkaz a nestačil se divit kam to nadšenci s MSTS dotáhly. Od té doby jsem začal pokoušet tvorbu aktivit a už jsem u toho zůstal. Ale s originálem už to NAŠTĚSTÍ má stejný jenom název. Díky zlaté české ručičky že sedíte u klávesnice a baví Vás to!!!

Já esm začal přesně ja kpíše Fabio. Chtěl jsem svoje mašinky do MSTS. Tak jsem si je jednoduše udělal. Bylo to těžký začínal jsem v malování a později si opatřil fotošop a už to jde jedna báseň. Já a i ostatní z loko boletice jsme schopný dělat skiny troufám si řícct na úrovni dle ohlasů většiny a to jsme taky začínaly od nuly. mám na HDD svoje a Jonášovi první pokusy a je to hnus velebnosti, lae nějak začínal každý. Proto říkám nenechte se odradit těžkým začátkem a hurá do toho.

P.S.: Jako tým Loko Boletice jsme se schodly, že každý kdo by si chtěl opatřit MSTS by měl nejprve složit z něho maturitu a potom teprve by si ho mohl jít koupit natolik je to složitá "hra" tedy vlastně simulátor.

Čouda napsal:
Já esm začal přesně ja kpíše Fabio. Chtěl jsem svoje mašinky do MSTS. Tak jsem si je jednoduše udělal. Bylo to těžký začínal jsem v malování a později si opatřil fotošop a už to jde jedna báseň. Já a i ostatní z loko boletice jsme schopný dělat skiny troufám si řícct na úrovni dle ohlasů většiny a to jsme taky začínaly od nuly. mám na HDD svoje a Jonášovi první pokusy a je to hnus velebnosti, lae nějak začínal každý. Proto říkám nenechte se odradit těžkým začátkem a hurá do toho.

P.S.: Jako tým Loko Boletice jsme se schodly, že každý kdo by si chtěl opatřit MSTS by měl nejprve složit z něho maturitu a potom teprve by si ho mohl jít koupit natolik je to složitá "hra" tedy vlastně simulátor.

Čoudo, Čoudo,
skiny máš pěkné, všechna čest. Ale ta tvoje "zatraceny cestyn" to je tedy "pocuc", jak říká jeden můj kolega...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak já když si vzpomenu na své začátky,tak se tomu musím pousmát.Jezdil jsem na orig.tratích s prvními Brejlovci co se kde vyskytli a strašně jsem chtěl nějakou českou trať.Orig.tratě jsem si poupravoval,dělal na nich výhybny,stanice dával jim české názvy,dělal si své jízdní řády,snad stokrát jsem to přehnal s objekty a následoval atomový výbuch a zase jsem se celý naštvaný pustil znova do toho samého.Postupně jsem přicházel na mnohá úskalí,tak si přetvořil slovenskou trať Myjava na které jsem se děsně vyblbnul až u mě uzrál čas na nějakou konkrétní trať kolem Plzně.Domažlická trať byla vlastně náhoda,domluvil se s kamarádem natočil jí na video a začal pomalu stavět.Trať na Šumavu jsem si postavil pro radost,protože hory a Šumavu mám velice rád.V současné době mám dvě malé děti,tak jsem rád,že se někdy dostanu si projet čím dál tím vymakanější tratě.

MSTS jsem poprvé uviděl na Strojírenském veletrhu v Brně v roce 2005. Tak jsem si jej sehnal no a jakási dobrá duše mi vypálila CD s českýma vozidlama a s tratěmi Lokálka, Vysočina a Opava - Olomouc (old) neboť internet jsem měl k dispozici velmi pomalý. Ještě před vánocemi téhož roku jsem MSTS odinstaloval coby nebezpečného žrouta času vyžívajícího se v chybových hlášeních. Všechna CD jsem dal synovi s doporučením, ať je věnuje některému svému nepříteli, kterého tím časově zcela zruinuje.
A jak se občas stane, počítače morálně dožijí a tak mi syn složil počítač lepší a výkonnější. A nainstaloval pár běžně potřebných programů. A mezi nimi byl kupodivu i MSTS. To bylo na podzim 2006. Internet jsem měl podstatně výkonnější a tak jsem začal projíždět tratě, které byly k dispozici a stahovat aktivity. No prostě jezdit. Jenže po několika měsících mne to přestalo bavit a začalo mne zajímat, jak jsou ty tratě a aktivity udělány. A začal jsem vylepšovat Křupanovu trať VWb-2 a dělat pro ni aktivity. No a asi by ze mne vyrostl aktivitář, kdyby se nestala podivná věc. Do přestavěné VWb-2 nešly rozbalovat aktivity.
A tak jsem se na MSTS naštval a uvažoval o druhém odinstalování. Ale tak nějak jsem se k tomu neměl, říkal jsem si, že přece jen je to fajn zábava na pošmourné a deštivé dny. A tak ve mně asi tak před rokem uzrálo rozhodnutí, že si postavím svoji malou dvacetikilometrovou trať. A pustil jsem se do toho. ...... Rok se sešel s rokem, Dvoukolejka je skoro hotová a má 170 km. A je jaro a já opět koketuju s tím, zda bych neměl MSTS odinstalovat a věnovat se vínu, ženám - no jenže zpívat neumím, takže kdoví, jak to dopadne.

Já jsem zase začínal na originálních tratích, na kterých jsem jezdil se 163 a vozy B. Tehdy jsem žádné jiné české vozidla neměl. Postupem času jsem získával další české tratě a česká vozidla. Většinou elektrické lokomotivy a nějaké fiktivní tratě.
Pak jsem objevil toto fórum a začal jsem stahovat moje nejoblíbenější lokomotivy 240, 242, 754 a motorové vozy 842, 854. Pak české tratě typu Luhačovice, teď Brno-Jihlava.
A kde jsem v MSTS teď?
Nehraju už s jinýma lokomotivama (motorovými vozy), než které jsem napsal výše, jezdím převážně tratě Luhačovice, trať 240, Dvoukolejku... a dokonce stavím svou trať.

Když jste se už rozpovídali, tak se také přidám. Moji tvorbu do MSTS odstartoval absťák, kdy po odchodu od dráhy jsem i tohoto koníčka asi 8 let neprovozoval. Mojé plány pak vycházely z úseků, kudy jsem jezdil do práce a kde jsem měl seznání, jako pracovník drah. Další úseky jsou, kde jsem často jezdíval jako cestující a jsou na to vázány nějaké vzpomínky.
Tedy vůbec to není podmíněno úvahou, že by tato trať mohla být pěkná, tak si ji zkusím postavit. Nebo přemýšlet o délce úseku, jestli to už nebude moc dlouhé nebo naopak krátké. Jinými slovy, to co jsem do nynějška postavil, to je jen srdeční záležitost. Žádná soutěž o nej. Také proto mne nelákají žádné úseky, kde jsem nikdy nejezdil. Ale i tak někdy vzniknou vyjímky.
Co se týká tvorby aktivit, inspirace je podobná. Víc mne baví ,než vlak z A do B ,udělat celý příběh, respektive směnu. A vybírám takové, kdy se mašina vystavuje z depa nebo v depu vyměňuje. Do každé aktivity nějakou vzpomínku na staré časy na dráze zapracovávám. Jména tehdejších cvičných, posuny v depu, výluky, atd.

Tož také zavzpomínám. MSTS jsem poprvé viděl někdy začátkem roku 2002, když otec přišel z práce, z tašky vytáhl krabičku a lišácky se usmál. Ihned optika mechaniky ochutnala obsah dvou koutoučků a už se instalovalo. Do té doby jsem znal jen Railsim a otec nedokázal pochopit co na něm vidím, když grafika byla taková jaká byla. Následovalo první spuštění, seděl jsem v Acele a přepínal pohledy, mačkal vše možné a byl v sedmém nebi... hmm vypadá to slibně. Tak jsem si projel většinu aktivit a snil o českých tratích a vozidlech....
Později jsem se dozvěděl o internetových stránkách Pampalinyho, tehdy sídlících tuším na trainsim.igames.cz. A jednou se tam objevil, světe div se, osobní vůz ČD Bte od někoho, kdo se jmenoval Ondřej Janiš. Po úspěšném nainstalování jsem ho šoupnul za Acelu do Philadelphie a už zkoušel tvořit první osobákovou aktivitu. Později se objevil skin na Sergeje od Bedlische a to u mě jezdila souprava Sergej+2xBte po Hisatsu Line - ostré oblouky, řeka - měl jsem z toho takový Posázavský pacifik, po kterém jsem šíleně toužil a toužím :).
Pak jsem na stránkách train.cz nalezl modely vozů Gbqkks, Nsk a pouději aj loko 714. Ondra Janiš pak vydal první 742ku a vozový park začal být pestřejší... Postupem času se přidal človíček jménem Starý a měli jsme tu prvního (nebo druhého?) Brejlouna a elektriky x6x. Tehdy většinou vše ještě s malovanými texturami...
Pampalinyho stránky byly prakticky centrem všeho dění, téměř každý den byla aktualizace. Ještě s úsměvem vzpomíním na "šílené" skiny elektrik od Šíleného Maxe (Peršing v barvě dřeva apod.). Objevil se návod na skinování a i já zkusil něco vytvořit a poslat na veřejnost. A tak se i stalo, u Pampalinyho byly zveřejněny mé skiny na 163 a 363 a skiny vozů B (pod přezdívkou Krysa Kanálová). Bohužel žádný archiv s původním skinem se mi nedochoval, na disku mám ale ještě původní textury na 363ky v pracovních verzí při reskinování.
Následně přišel mistr Starý s x-tou verzí Brejlovce, kde byly již ve velké míře aplikovány fototextury. Začal jsem s ním komunikovat a společně s otcem jsme mu nafotily nějaké pražské lokomotivy. Z nich pak vytvořil textury pro lokomotivy 162, 151, 749, 371 nebo stanoviště pro loko 111. Vše můžete nalézt v TS BP, byť jsou tam upravené inventární čísla.
Tak jsem jezdil a jezdil, ale stále po default tratích, případně prvních českých pokusech (něco od Václava19). Struktuře tratí jsem ale moc nerozuměl, takže nastaly problémy s globaly (padání) a to mě trošku otrávilo. Stejně tak to, že na návěstidlech jsem měl stále zelenou. Také jsem se snažil ukuchtit v 3ds max svůj první model (modrá patra, avšak po té, co je Thunderbird zveřejnil, jsem zkusil vozy Bymee). Jenže se mi nic nepodařilo dotáhnout do konce, vždy jsem něco zkoušel a jediné, čeho se mi povedlo dosáhnout, byl hrubý model podvozku pod vůz Bymee. Prostě jsem ještě nedozrál do modelářského věku :). Mno a omrzen absencí pořádné české tratě jsem MSTS odložil a dlouho nespustil.
Až koncem letních prázdnin 05, ani nevím jak, jsem na internetu našel stránky Zbyňka a hned na první stránce si všiml screenů... sakra, to vypadá jak Libeň... počkat to je Libeň. Valil oči a četl a četl a bylo mi jasné... svět MSTS se pro mě zase rozjíždí, vždyť někdo udělal trať, která mi vede 200 metrů od baráku. Následně jsem trať objednal a začal jezdit. Dostalo mě, kam to celé pokročilo od doby, kdy jsem se o MSTS přestal zajímat. Mno a tak jsem v roce 2005 spustil své stránky a začal tam dávat první aktivity. Jelikož patráky byly stále jen od Thunderbirda ve své první, tvarově nepříliš povedené verzi, pustil jsem se modelování. Tentokrát s pevnou vůlí je dokončit, věděl jsem, že mi je asi na požádání nikdo neudělá. A povedlo se. Modelování mě celkem chytlo, ač první model byl hodně o nervech. Děkovat můžete známým modelářům, kteří mi pomáhali s exportem (první model je totiž stylu error při exportu, nevyhlazená hrana atd :D). Kdyby mi nepomohli, tak bych se v tom asi utopil a nikdy už nic nevytvořil. Každopádně tvořit chystám dál, jak to čas dovolí (není jej mnoho, zvlášť potřebného "souvislého klidu").
Sakra, to jsem se zase rozepsal, bude pozdní večeře.

Tak abych také trošku přidal, i když jsou zde služebně starší a zasloužilejší.
MSTS jsem viděl poprvé u kamaráda doma ve 2. ročníku na střední škole. Trval na tom, že to musím vidět.
Byl jsem z toho nadšený, jenže jsem neměl vlastní počítač, takže nebylo kde jezdit a samozřejmě na defaultních tratích by to i tak ztrácelo šťávu.
Až před maturitou jsem byl přinucen rozbít prasátko a koupit vlastní PC. Časem byl doma internet a tak jsem začal hledat něco o MSTS a narazil na stránky pana Starého a Havla - rok 2004.
Hned jsem dal s kámošem řeč, postahovali jsme všechna možná vozidla (která už v té době měla úroveň)
a jezdili až do bezvědomí.
Pak už následovala koupě BP v době, kdy vedla trať pouze do Pardubic a ještě holou krajinou, ale bylo to něco.
Časem jsem samozřejmě začal přemýšlet nad nějakou tvorbou objektů, protože modelování jsem měl v malíku už tehdy.
Ovšem Gmax a tvorba textur mě dokonale odradili, navíc jsem ještě neměl k dispozici foťák.
Tak jsem udělal po svezení se za rajčáky ešusu aktivitu z Prahy do Kolína (předběhl jsem Kanka asi o dva dny :D )
a tím se zase nadlouho odmlčel.
Pořád jsem ale chtěl mít v MSTS objekty, které jsou mi známé a tak jsem si nafotil stavědlo ve Dřísech a s pomocí Michala svůj první model i vyrobil. Dalším významným mezníkem byla tvorba Honzy Švece, který si vymodeloval domečky ve svém okolí a tím se Zbyněk vrhnul na stavbu "Honzova" úseku trati. Pak to jen tak cvičně natáhl do Poděbrad a já si řekl, že stavba přes Lysou do Prahy nemusí být utopie. A tak vznikly další modely nádraží na tomto úseku. Mám tam ale dluh, který je snad vyvážený tvorbou sloupů TV, ty snad také něco do MSTS přinesly.
Tak teď už jenom dorazit školu, 122ku a resty v trati.

Škoda, že téma trochu uhasíná, ale jde stále o velmi zajímavé čtení. Nedá mi to, takže i já zkusím přispět svoji troškou do mlýna. Nebudu se ovšem příliš odlišovat od ostatních... :)
MSTS mi předvedl můj dlouholetý kamarád někdy koncem r. 2003. Věděl jsem, že má k drahám vztah, neboť pochází z ajznboňácké rodiny (děda jezdil párou někde na Kolínsku, strýc byl zaměstnancem VUZ Velim, matka pracovala na stanici tamtéž a v Přelouči). Hra mě zaujala, ale protože jsem měl v té době opravdu rezavé "železo", nechal jsem to být. Asi za půl roku mi kamarád předvedl modely několika českých strojů a uvedl na stránky F. Havla. Vše dostalo jiný rozměr a po opatření nového sčotu na podzim 2004 jsem si MSTS ihned pořídil a od té doby mi z hard-disku prakticky neslezl. Napřed jsem proháněl Esa, Laminátky a Peshingy po Severovýchodním koridoru a Kredence, Hydry a Brejlovce po té japonské Hisatsu... A s našimi modely přišly první "zásahy": shánění návodů, jak postavit soupravu, přiřadit správné zvuky a kabinu...
Po čase to zase nebylo "ono" a mělo přijít další oživení (jaro 2005). To už jsem se celkem slušně orientoval na internetových stránkách pro MSTS u nás a na Slovensku, věděl jsem o existenci p. Starého, Janiše, Šemory, Ppooolllla (ať mi promine, jestli jsem spletl počty liter v jeho šifře), F. Havla, Pikka, Martense a dalších. Samozřejmě jsem věděl o dostupnosti některých našich tratí. Problém byl v tom, že jsem v té době internet doma neměl a tam, kde jsem s ním mohl aspoň chvíli disponovat, byla přenosová rychlost zoufalá. :cry: Proto nastalo shánění stahovače, který by mi umožňoval soubory sosat postupně, třeba i na několik etap. Vše se povedlo a moje první česká / slovenská byly: Opava - Olomouc, původní 321 a Liptov (vše z tehdejších stránek F. Havla). V létě 2005 jsem se zaregistroval na fóru, samozřejmě s úmyslem vytahat další rozumy, zjistit další modely, tratě, kontakty, pomocné prográmky (občasný styl komunikace na fóru ponechám bez povšimnutí. :( )
Pak už to šlo rychle - následovala Zbyňkova BP, nová verze 321 od Martina, Luhačovice, Jeneho ŽSR 150, lokálka Čáslav - Třemošnice a další. Pro mě, jako západočecha bylo velkým zpestřením vydání Šnekovy 180/183, kde se už pohybuji skoro na "rodné půdě". A do toho všechny aktualizace, update, MSTSBiny a další. Od loňského února mám doma i internet a řadu věcí jsem schopen najíta stáhnout ihned, což předtím samozřejmě nešlo. MSTS je nyní (společně s podpůrnými programy) největší monstrum v mém počítači. V určitých činnostech - hlavně v oblasti sestavení modelu a souprav - se poměrně dobře orientuji, takže jsem si dovolil sepsat pro všechny nejen začátečníky několik lehce lopatických návodů a s laskavým souhlasem Martense je umístil na jeho stránkách.
Závěrem bych chtěl říct asi to, co i moji předchůdci na tomto vláknu: MSTS dostalo šťávu až po vytvoření a zpřístupnění československých tratí, lokomotiv a vozů. Není problém získat ani produkty zahraničních tvůrců a porovnat je. Myslím si, že naši "traťáci", "modeláři" a "skinaři" se nemají zač stydět. A Bin? To je opravdu bomba, která přenesla simulátor do jiných dimenzí. Díky vám všem, pánové. :salut:

Venny napsal:
Škoda, že téma trochu uhasíná, ale jde stále o velmi zajímavé čtení......
Možná by bylo ještě zajímavější a poučnější čtení na téma "Naše konce s MSTS", kde bychom se dozvídali, kam až nás může tato "vášeň" dovést. Bohužel takto postižení se na Fóru již neobjevují.

JiříkTK napsal:
... čtení na téma "Naše konce s MSTS", kde bychom se dozvídali, kam až nás může tato "vášeň" dovést ...
Myslím, že naše začiatky je príjemnejšie čítanie - tie konce sú niekedy aj smutné, teda aspoň ten jeden, o ktorom viem trocha viac, ako ostatní ... Všetko sa má s mierou, aj MSTS, aby človek nemusel dobrovolne - nedobrovolne skončiť.

Tax napsal:
JiříkTK napsal:
... čtení na téma "Naše konce s MSTS", kde bychom se dozvídali, kam až nás může tato "vášeň" dovést ...
Myslím, že naše začiatky je príjemnejšie čítanie - tie konce sú niekedy aj smutné, teda aspoň ten jeden, o ktorom viem trocha viac, ako ostatní ... Všetko sa má s mierou, aj MSTS, aby človek nemusel dobrovolne - nedobrovolne skončiť.

Jak předejít podobným smutným koncům je asi na každém z nás. U mě fungují jako pojistky další záliby, zaměstnání na dvě směny, neustále úkolující manželka (ženáči ví, o čem je řeč) a HLAVNĚ dcera, která nekompromisně nárokuje strojový čas našeho jediného počítače na různé ICQ, YOUTUBE a jiné postpubertální kratochvíle. :D

Back
Nahoře