Která trať je "lepší"?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Essentials
  • Datum začátku Datum začátku
E

Essentials

Host
Zdravím,

Mám dylema, nevím kterou trať si vybrat jest-li 321 nebo BP. U tratě 321 se mi líbí zpracování (vystavba měst atd.) ale zdá se mi že města jsou vystavené na jedno brdo. Naopak u BP se mně nelíbí celkové spracování Praha není dodělaná... v Bratislavě není ani baráček :-D a to nemluvě ani o úseku Břeclav - Hohenau a Břeclav - Česká Třebová a takových míst je v BP více... ale zase naopak jsou v BP origináli modely budov na nádraží atd. fakt nevím kterou.

Děkuji za odpověď všem

To je dost absurdní otázka, nemyslíš? Podle čeho chceš ty tratě porovnávat? Podle krajiny? Martin nemá krajinu u tratí ŽSR 120 a 190. A občas chybějící baráčky nejsou na škodu, protože taková reálná Praha je na hranici únostnosti MSTS a dost lidí s ní má problémy. Podle funčnosti? Zde vítězí BP. Podle počtu objektů na čtverec? Tam vede 321.

Neviem či si mám dať modrý, alebo zelený sveter. Ten zelený je síce teplý pletený, ale má veľké oká. A ten modrý je zase celkom pekný, ale fabrika a nie je to značka. Ktorý by si som si mal obliecť ?

Když chce moje přítelkyně poradit, jestli modrý nebo zelený a já řeknu modrý, tak si stejně vezme ten zelený.:twisted: Takže jak píše Dráčik, kup obě, nebo nejdřív jednu a za nějakou dobu druhou.

Já jsem si první koupil BP a tu už mám od roku 2009 - jak hru tak trať. A pak jsem si po roce koupil 321. A srovnání?? NEEXISTUJE!!!!
Prostě, když oba dělají totéž, tak to prostě není totéž - viz Olomouc - Praha. Martin staví koridor, zatímco Zbyněk historii. Díky němu a modelářům - schválně nejmenuju, abych na nikoho nezapomněl - budeme mít krásné Benešovsko a snad i Berounsko.

Jaké dilema ? 321 je Martinův pohled na věc, BP je můj pohled na věc. Ale navíc nestavíme totéž. Jen oba máme Prahu, ale každý svým uhlem pohledu a v jiném časovém období. Nedodělků mám plno, ale jaksi MSTS má strop možností. Například v Benešově mám už téměř 1200 osazených objektů, ale zatím nulovou obytnou zástavbu. :D

Jinak takové starosti bych si přál mít. Přemýšlet mezi výběrem tratí, kterou si pořídit. Ale být jen uživatel, asi bych moc nepřemýšlel a snažil bych se mít vše co existuje. Jak tratě, tak vlaky a pak bych jen jezdil do úplného uježdění. :D
Vždyť se koukněte na mapu Československa co už vše je do MSTS postaveného. A dlouho bychom hledali nějakou řadu vozidla, která nám v MSTS ještě nejezdí. To je neskutečné.
To že někde chybí nějaký baráček nebo je chudá zástavba, to už je nepodstatný detail a dá se vždy lehce dokončit. Nejhorší je správně položit koleje a vytvarovat okolí.

Teď jsem z toho tak trochu jelen a nechápu, co vlastně Essentials potřebuje. Ve vlákně trati BP si pochvaluje jak si v MSTS na BP jezdí a tady se ptá, kterou trať si má vybrat. :D
Essentials napsal:
Zdravím,

Mám dylema, nevím kterou trať si vybrat jest-li 321 nebo BP. U tratě 321 se mi líbí zpracování (vystavba měst atd.) ale zdá se mi že města jsou vystavené na jedno brdo. Naopak u BP se mně nelíbí celkové spracování Praha není dodělaná... v Bratislavě není ani baráček :-D a to nemluvě ani o úseku Břeclav - Hohenau a Břeclav - Česká Třebová a takových míst je v BP více... ale zase naopak jsou v BP origináli modely budov na nádraží atd. fakt nevím kterou.

Děkuji za odpověď všem
Essentials napsal:
...Jinak trať lanškroun - Rudoltice je hodně povedená trať a dost autentická. Pracuji v AVX Lanškroun a vlakem jezdím domů do Šumperka :-) tak si tak i o volnu můžu zajet ze Zábřehu n. Moravě do Lanškrouna na šichtu :-D

Zdravím.
No, já coby Ostravák už sosal 321 z webu od F. Havla a řádil na minikousku tratě tehdy jen Svinov - Mosty u Jablunkova a dále nebyla krajina a končilo se v Čadci, pří cestě zpět mizela krajina, kvůli 0 rovnoběžníku, či co to dělalo.;) Ale každopádně jsem se vynajezdil dosyta a vůbec jsem neuvažoval, že bych se někdy projel do Přerova, Košic, ale i boční tratě jako na Fulnek atd... Druhou tratí byla taky z webu od F. Havla a to trať 310, ale furt jsem jezdil s nevyladěnými vozy, jaké bylo překvapení, když jsem zakoupil DVD s tratá BP a najednou jsem měl mraky vozů, které jsem nebyl schopen rozchodit sám a při pohleu do adresáře MSTS mi tperve došlo co je to commond.snd a cab, poněvaš jsem byl zvyklý, že má každá mašinka svoji kabinu ve složce ala defult MSTS.:P Nicméně, srovnávat obě tratě opravdu nelze, každá je jiná, pokud chci dělat vlak ze součanosti, pojedu po koridoru na Martinově 321čce, pokud si budu chtít postavit aktivitu starších let, tak je volba jasná, Zbyňkova trať BP. Navíc železniční uzel ČR, ale i SR máme v MSTS opravdu rozsáhlý, velmi mne to těší, nikdy bych nepředpokládal, že tak stařičký simulátor naboptná do takových rozměrů, jako je tomu nyní. Takže já doporučuji, kup si obě tratě a určitě neprohloupíš.
Dan

Ja radšej jazdím v čo najreálnejšej krajine ( aj za cenu zníženia FPS), ako v krajine, ktorá miestami vyzerá ako po bombardovaní ;) Takže u mňa mierne víťazí 321.

orlov napsal:
Ja radšej jazdím v čo najreálnejšej krajine ( aj za cenu zníženia FPS), ako v krajine, ktorá miestami vyzerá ako po bombardovaní ;) Takže u mňa mierne víťazí 321.
Proti gustu žádný diškutát, já osobně miluju dobu, kdy bylo z vlaku kolem trati na co koukat, než čumět na dvě betonové stěny a upřímně, když cestuji vlakem, což je poslední dobou velmi často, tak mne tato skutečnost doslova vytáčí, jak je okolí tratě jednotvárné a nádraží stratily svůj půvab a zanikají v koridorovou jednotvárnost, ale je to realita,takže i toto je železnice v ČR. Já však tratě v MSTS nestupňuji na 1., či 2. místo, každá má něco do sebe a narovinu, tvořím teď vlak z roku 1988 a v úseku mezi Prahou a Olomoucí na trati BP mi MSTS padnul jen jednou a to v Pradubicích a při druhým testu jednou v ČT, zato u 321čky mi trať u aktivity R 1125 Gerlach padala neurekom, nemluvě o mizení krajiny, ale load a krajinka jako vymalovaná.:D A upozorňuji, že můj PC není žádný šrot, editor aktivit mi nezamrzl jak u 321, tak u BP už nejméně půl roku a to v něm lítám jako zběsilý.:D
Dan

Jiříku, jenomže problém je jinde. Dotyčný má obě tratě doma , jen se nemůže rozhodnout se kterou si má hrát :D. Proto potřeboval poradit. :D

Tax napsal:
Odpoveď je jednoduchá: Zlatohorka, Ztracená_old a Dvoukolejka. A máš vystaráno :D
Plně souhlasím, pro nás milovníky dob minulých jsou tyto tratě číslo jedna, ale upřímně, zkus postavit na těchto tratích rychlík, nebo těžký náklad s uhlím jedoucí šest hodin.:D:D:D:D:D I když manipulák na DVK co jsem dělal je delší.;)
Dan

Dle příspěvků tohoto uživatele jsem postřehl, že vlastní obě tratě. Takže nevím, co řeší, když po obou jezdí.
Jinak pěkných tratí je hodně a mimo těchto veledíl existuje řada skvělých tratí, které bych určitě doporučoval uživateli Essential rovněž projet. Třeba by pak ani nemusel řešit, která z těchto 2 tratí je lepší.

Zbyněk Šemora napsal:
Jiříku, jenomže problém je jinde. Dotyčný má obě tratě doma , jen se nemůže rozhodnout se kterou si má hrát :D. Proto potřeboval poradit. :D

A tak vytvořil další fiktivní problém, jen tak, aby řeč nestála. A odlákal pozornost lidu jinam, jako naši politici a novináři.

Back
Nahoře