Načítání jízdního řádu

paja79

Začátečník
Dobrý den chci se zeptat nikde jsem to nenašel když v editoru pro aktivitu propočítává jízdní řád moje PC hrozně to trvá cca 45 min je to normální?A když jsem nainstaloval activity changer tak u něj mě jen problikne černé okno na cca 1 sekundu a nic.Myslel jsem že bych ty řády editoval v něm

Jízdní řád nemusíš nechávat přepočítávat a můžeš si jej přímo v editoru upravit po svém. To dlouhé přepočítávání může být způsobeno otočnými body v trase hráče.

poison napsal:
Jízdní řád nemusíš nechávat přepočítávat a můžeš si jej přímo v editoru upravit po svém. To dlouhé přepočítávání může být způsobeno otočnými body v trase hráče.

Jo jasný to také dělám ale mě jde o to že třeba chci v některé stanici stát 3 min a nejde mi ručně v editoru tam zapsat odjezd jinak.Nebo nevím.no co s tím.Ale díky moc.

Odjezd napíšeš normálně, jen to chce dělat to správně. Klikneš u stanice na čas příjezdu, napíšeš čas odjezdu a dáš OK, pak znova na čas příjezdu a napíšeš příjezd, znova OK, čas odjezdu se ti nezmění. Pokud to je přes půlnoc, musíš čas odjezdu editovat v souboru act kde zadáš čas ve vteřinách od začátku dne.

Ne, protože pokud zapíšeš nižší hodnotu než je příjezd změní se ti i odjezd na totéž, čas odjezdu musí být vždy vyšší než příjezdu.

Ahoj,

jak prosím donutím hru, aby mi při zpoždění pískala/počítala pobyt ve stanici/zastávce podle autorovy potřeby? Tedy po zpožděném příjezdu aby výpravčí písknul třeba až po 60 vteřinách a ne po nějakých ?defaultních? 15ti sek? Resp. nemyslím blokováním servisem, ale při postaveném odjezdu abych při tvorbě akt. měl možnost určovat délku minimálního pobytu v dané stanici/zastávce? Děkuji za případnou radu.

Ahoj, měl jsem podobný problém, a nakonec mi pár hodných lidí zde fóru poradilo, ať v editoru aktivity kliknu na tu modrou čárku, označující začátek a konec nástupiště a tam si nastavím počet cestujících, zkus to snížit třeba na čtvrtinu. :)

Plexi, moc Ti děkuji. Sedí to. Zvýšil jsem počet cestujících a doba pobytu se prodloužila. A ani nebylo potřeba přímo v editaci trasy hráče.... šlo to i na mapě aktivity.

A proč přepočítáváš jízdní řád a nevytvoříš si ho ručně? Pak ti pískne až kdy chceš ty a ne nějakej sim. Navíc dneska už to stejně není akuální, dnes, pokud není ve stanici plácačka, vypravuje vlak fíra, který pískne píšťalou nebo houkne v čase odjezdu a průvodčí jen potvrzuje odjezd.

Poisone. Díky za připomínku, leč si nejsem příliš jist, zda-li jsi pochopil, proč chci prodloužit délku pobytu ve stanici.

... jak chceš vytvořit JŘ, aby ti pískal jak chce autor aktivity, když jedeš se simulovaným zpožděním? V tomto případě máš přece nadefinovaný pravidelný JŘ a při zpoždění vlaku hráče (např. 15 min) na délku pobytu ve stanici může mít vliv pouze onen doptávaný vliv počtu cestujících na peróně, pokud se nemýlím?

Navíc každý hráč jede jinou stopu (prostě tu svou, na jakou má) a já jen chci, aby dodržel minimální (reálný) pobyt ve stanicích bez toho, aniž bych vás (hráče) omezoval nějakou jednotností, jako je např. nucený JŘ (trafic drží šajbu na stůj). Krátíš sekyru, to je dobře a klidně odjeď dříve než ostatní, ale nech pacošům alespoň 40 vteřin na výstup a nástup.

Pak když přijedu do takové stanice jako je Olomouc, kde mi sim napočítá defaultních jen 20 vteřin pobytu u vlaku jako je 16vozová lůžková 442ka, tak to je podle mně výrazně nemodelové a taky chci, aby hráč nekrátil zpoždění na nereálných věcech, ale naopak na svém umu s vedením vlaku na trati, znalostí tra'tových poměrů apod. Tato zkušenost s volitelností délky min pobytu mi chyběla už u Ex124 Košičan, kde naopak pobyty byly v té době běžně 2minutové a sim to pískal po 15 vteřinách, což mi vadilo, aproto jsem to začátečnicky řešil pokynem v hláškách (tuším).

Navíc dneska už to stejně není akuální, dnes, pokud není ve stanici plácačka, vypravuje vlak fíra, který pískne píšťalou nebo houkne v čase odjezdu a průvodčí jen potvrzuje odjezd.
a co to má co dělat prosím tě s řešeným pobytem vlaku ve stanici? Ať už dává souhlas či odjezd kdokoliv, vyvíjí se to pro odjezd vlaku na základě nějaké provozní situace a ne na tom, jaký provozní zaměstnanec to vykonává.

Dobrá teď už tomu rozumím, ale může se ti stát, že někdo pojede výrazně jinak než ten druhý a pak bude někde dřív (později) než je žádáno a funkčnost různých zápletek tím může být narušena. Naopak pokud jedu se zpožděním můžu ponechat čas reálného příjezdu, ale odjezd si mohu vytvořit tak, jak potřebuji k dalšímu chodu úkolu. Myslím, že tohle je lepší řešení než kombinace událostí, které kdysi používal třeba Zbyněk ve svých aktivitách, a které tě při nesplnění nekompromisně vyhodili ze hry.
K tomu poslednímu odstavci, že někde vypravuje vlak fíra může mít na pobyt ve stanici také vliv.
Proto si myslím, a tak i své úkoly tvořím, že je dobré mít všechny hráče, ať už pomalé nebo rychlé a svou roli na tom má i PC sestava a FPS konkrétního pařmena, tak nějak pod časovou kontrolou pokud chci, aby všichni projeli korektně celý úsek a řešit to zvýšením počtu cestujících ve stanicích mi nepřijde šťastné. Pokud už bych to řešil takto, určitě bych pak více přitlačil na provozní zbrzdění (dojetí pomalejších hráčů) po cestě, abych se opravdu mohl spolehnout na korektnost úkolu všem, čímž předejdu i zbytečným řešením pozdějších problémů. ;)

... někdo pojede výrazně jinak než ten druhý a pak bude někde dřív (později)
to víš, že jsem měl po vyplivnutí Košičana, (kde to bylo z mé strany stavěno naprudko, spíše alá Zbyněk) strach, že to někteří nebudou stíhat. Doufal jsem, že na ten Ex124 příjde nějaký ohlas, jestli stíháte/nestíháte...:-/ především jsem měl dilemu okolo... roli na tom má i PC sestava a FPS konkrétního pařmena

... a řešit to zvýšením počtu cestujících ve stanicích mi nepřijde šťastné
.
...tím ale nechci řešit žádné sjednocování pozic různěschopných hráčů (časovou kontrolu). Jde jen o navození provozní patiny té dané jízdě. Naopak pobyt je zde pro každého shodný a tím podle mně i férový.

Jinak jestli můžu, přidám se k názoru, že mně se to naopak u těch Zbyňkových aktivit líbilo. Předpokládám, že obtížnost hry je (jako v každé jiné pc hře) o herních nárocích na hráče. Začátečníci či loudalisti se do další úrovně v jiných hrách s určitou obtížností musí taky přece pracně propracovávat, nebo ne? Koneckonců i zde v msts je to o té výzvě něco dokázat a zažít ty čachry dispečera, ne jen šoupat koleje. Pořád je to hra a ta soutěživost mi z toho vyplývá.

Ohlas stíháte/nestíháte se nedostavil tak asi všichni stíhají. ;-)
Každý to tvoříme jinak, ty nechceš časově kontrolovat různě schopné hráče a raději je budeš tlačit k tomu, že pomalejší nebudou stíhat, ať schopnostmi nebo díky svému HW, což může vést k tomu, že příště si raději nesjedou, nebo si to musíš ošéfovat jinde. Můj názor je, že by to mělo být hratelné pro všechny bez omezení a pokud chci mít náročnou úlohu, udělám ji jako Těžkou.
Pokud se vrátím zpět k tvému původnímu dotazu, tak ti opravdu pomůže jen to s cestujícími u peronu, ale pozor, při úpravě trasy se to může vrátit zpět k defaultním nastavením.
Nechť se tvorba daří. ;-)

Back
Nahoře