Aktivity Thor

Thor

Začátečník
Zdravím,
prinášam Vám moju prvú verejnú aktivitu. V nej poveziete nočný rýchlik 615 Zemplín v úseku Žilina - Košice. Cestou na Vás čaká pár mimoriadností.
Aktivita je robená pre trať 321 akt.20, a bola testovaná pod Binom verzie 1.8.010516.
Akékoľvek pripomienky, návrhy na zlepšenie, konštruktívnu kritiku... smerujte do tohto vlákna.
A ešte by som rád poďakoval bastardovi a Rybkinsovi za testing a Pepovi z Nuslí za ochotu a poskytnutie priestoru na jeho stránke.

P.S. Odkaz na stiahnutie v Burze

V príprave je ďalšia aktivita, tentoraz pre trať BP. Pôjde o sobotný osobný vlak 2009 z Holíča do Bratislavy s princeznou 163 005. Keďže momentálne robím na trafficu, prikladám aspoň jeden screen zo stanice Gbely.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://3x.cz/di-B0EP.jpg

Tak aktivita Os 3756 je zverejnená. Ide o pohodovú jazdu, nie je treba ísť na plný výkon, keďže časy sú robené podľa reálneho GVD 2010/2011. Link na stiahnutie nájdete v Burze. Akékoľvek pripomienky námety na zlepšienie smerujte prosím sem.
Ešte by som chcel poďakovať Pepovi z Nuslí za zverejnenie aktivity na svojich stránkach

Hrám tvoju aktivitu os3756, dávaj si pozor na to ako staváš vlaky v stanici, viď.obrazok keď ja stojim na 4 kolaji nemôže vlak ktorý pricháda ísť na 2 kolaj, je to proti predpisu vlak ktorý je v stanici skôr musí byť bližšie k dopravni alebo ten prichádajúci vlak musí výpravca chytiť na zastavku, vínimkou je keď má stanica nástupišta s podchodmi/nadchodmi. V reále by sa ľudia vystupujúci z mojho vlaku vrhli pod kolesá prichádzajúceho vlaku :(

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://3x.cz/dm-42VG.jpg[/URL] Ak by si vymenil tieto vlaky bolo by to dobre ;)

PS: toť v skratke z predpisu Ž1 ak vie niekto lepšie vysvetliť, nech vysvetlí.

Čisto teoreticky, keď spravím to, čo je na obrázku nebude situácia náhodou rovnaká? Cestujúci boli staničným rozhlasom upozornení na druhý osobák, čiže ohrozený nebol nikto. :D

nebude rovnaká, pretože osobak č.1 tam už stáť bude, takže ľudia budú počítať s jeho odchodom ;)

Ž1:

Ak sa schádza v stanici niekoľko vlakov a ak je niektorý z nich s prepravou cestujúcich, zariadia sa ich vchody
tak, aby nebola ohrozená bezpečnosť cestujúcich. Vlak prichádzajúci skôr má vchádzať na koľaj, ktorá je bližšie k
výpravnej budove (nástupišťu). Zastavenie upraví výpravca tak, aby sa pri vlaku opačného smeru kryli zadné vozne
obsadené cestujúcimi (1) , a aby pri vlaku toho istého smeru (v odbočných staniciach a pri predchodení) jedna
vlaková súprava, pokiaľ je to možné, nekryla druhú.
Ak pre staničné pomery alebo podľa dopravnej situácie musí ísť skôr prichádzajúci vlak na vzdialenejšiu koľaj,
upraví sa zastavenie výpravcom tak, aby sa pri vlaku opačného smeru kryli HDV v čele vlaku (2) a pri vlaku toho
istého smeru zastavil prichádzajúci vlak s HDV pri poslednom, cestujúcimi obsadenom vozni prvého vlaku.
Ak cestujúcim pre výstup a nástup prekáža nákladný vlak, musí sa vlak rozdeliť.

skoro napsal:
nebude rovnaká, pretože osobak č.1 tam už stáť bude, takže ľudia budú počítať s jeho odchodom ;)

Omyl, ten osobák dále od budovy musí odjet jako první.

Jsou pouze dva způsoby křižování:
a) čumákem k sobě
Vlaky můžou přijet současně, ale ten bližší k budově musím chytat na praporek.
Odjíždí nejprve vzdálenější, poté bližší.
b) zadkem k sobě
Nejprve přijíždí bližší vlak, zastaví až za přechodem. Pak přijíždí vzdálenější vlak.
Odjíždět mohou oba současně.

Po dlhšej dobe som si našiel konečne trochu času sadol som si k editoru. Produktom je oddychová aktivita osobného vlaku 7527 z Vrútok do stanice Diviaky. Kvôli neschopnosti prievidzkej bagety odveziete tento vlak so 750 221 a jedným vozňom Bdt. Už ostáva len spísať použité vozidlá a zajtra poputuje aktivita na testy, ak sa nevyskytnú problémy, tak aktivita bude ešte cez víkend zverejnená.
Ako ochutnávku ponúkam screen zo stanice Vrútky :)

54a4337e5b4d4403332499f76c7ab213.jpg

Naposled editoval moderátor:
Oddychovú aktivitu Os 7527 pre trať 321 akt.21 môžete sťahovať, link nájdete v Burze. Prípadné pripomienky, problémy a aktivitou, návrhy na zlepšenie, kritiku a podobne môžte písať do tohto vlákna.
Prajem príjemnú jazdu :)

Zdravím panstvo,
prinášam Vám menšiu ochutnávku aktivity, na ktorej momentálne pracujem. Tentoraz to bude niečo pre milovníkov striedavej trakcie z trate ZSR 150. Poveziete rýchlik 371 Horehronec ( podľa GVD 2011/2012 ) v úseku Šurany - Zvolen os. st. Mimoriadne sa na príprahu objaví princezná 263.008, ktorá sa vo Zvolene podrobí úprave riadenia pre Push-Pull. Viac screenov Vám prinesiem počas finálnych testov aktivity.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/14scrgrb0.jpg[/URL]

Zdravím,
aktivitu R 615 Zemplín môžete nájsť už aj v databáze aktivít na Kebarkovom webe.
http://ke-msts.ic.cz/databazaAktivit

Back
Nahoře