Texturovanie terenu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Minigunix
  • Datum začátku Datum začátku
M

Minigunix

Host
Omlouvám se předem ale ne a nenašel jsem to tu,proto bych se zeptal jak se texturuje terén v route editoru prosím nejde mi to ,budu rád za odpovědi... :wink:

Tak sem četl díky,ale to jak aplikovat vybranou texturu na můj čtverec už tam dopsané není !!!! :twisted:

Minigunix napsal:
Tak sem četl díky,ale to jak aplikovat vybranou texturu na můj čtverec už tam dopsané není !!!! :twisted:
Tak to jsi slepý a nebo neumíš číst!!!! :mad: :mad:

Naposled editoval moderátor:
minigunix: Ale kuš! Trošku slušnejšieho a kultivovanejšieho správania by nezaškodilo!!! Ak sa na to pozrieš poriadne, je tam o tom celý jeden odsek ...

Ppoollll napsal:
Pokud již máte do seznamu textur naskládány požadované textury tak si jistě všimnete že žlutě zvýrazněných textur je jen 9 a každá z nich má v levém horním rohu číslo. Toto číslo určuje numerickou klávesu nad písmeny kterou je nutné stisknout společně s klávesou CTRL pro vložení příslušné textury do terénu. Jako aktivní musí být v daném okamžiku stisku této kombinace kláves hlavní okno editoru a vybrán příslušný čtverec kam chcete texturu umístit. K posunu žlutých zvýrazňujících rámečků v okně pro „Výběr textur“ slouží klávesy CTRL+Q. Jejich současným stiskem dochází k posunu žlutých rámečků a tím i čísel pro výběr textur.

Trunda napsal:
http://www.ar-system.cz/data/mstsg/terrtex-set_tutorial.zip
Diky moc pomohl mi az tento bezva navod,pac tam neni zadna zminka o tom jak tu vybranou texturu pouzit

Minigunix napsal:
Trunda napsal:
http://www.ar-system.cz/data/mstsg/terrtex-set_tutorial.zip
Diky moc pomohl mi az tento bezva navod,pac tam neni zadna zminka o tom jak tu vybranou texturu pouzit
Co tím chtěl básník říct - jak tu vybranou texturu pouzit? Je tam komplet návod od A až po Z.

Takže kde máš problém?

já když vložím nějaké pole do editoru trati a poté trať uložím a opět načtu tak je pole v pr....

To o poli moc neřekne. Prostě dáš změnit texturu terénu ve čtverečku, uložení a po opětovném načtení vše při starém?

tak, tak, změním texturu dám uložit - načtu znova editor trati a textura je zase zpět na základní textuře terain.ace

Ono to občas zlobí, znám to ze své praxe, někdy se to vyřešilo výměnou textury terénu za jiný soubor (z jiné trati), někdy se mi to nepodařilo vůbec. Obecné řešení nemám.

Môj postreh.......Každý modrý štvorec sa chová v editore ako sa samostatný celok. Do editoru textúr terénu pre daný štvorec sa urobí výber textúr, ktoré sa potom pomocou čísel klávesnice umiestňujú do trate ( štandartný postup ). Pri prechode cez " veľký štvorec" je potrebné okno textúr terénu uzavrieť a po prechode do nového "veľkého štvorca" znovu otvoriť a všimnite si, nie vždy sú totožné čísla a im priradené textúry terénu aj v susediacich veľkých štvorcoch. Toto robí potom šarapatu. Po použití vyšie uvedeného systému sa problém stratil....................Takže nedoporučujem textúrovať terén v viacerých "veľkých štvorcoch " bez "prechodového režimu" - otextúrovať jeden "veľký štvorec" na komplet, potom uzavrieť okno editoru tertexu, znovu otvoriť, načítať textúry ( ak nie sú tie, ktoré potrebujeme ) a pokračovať v textúrovaní terénu.

Zdravím
a měl bych dotaz pro odborníky.:) Ukládají se objekty "Transfers" /textury silnic,pěšin,trávy,štěrku apod./ do databáze trati nebo se jejich polohy zapisují jen do souborů v sdresářích Tiles a World ?

Předem děkuji za odpověď.

David

Len WORLD Davide.Do TILES sa ukladajú zápisy textúr z adresára TERRTEX a úpravy terénu.Do databázy "rdb" cesty a "tdb" koľaje, návestidlá, výhybky a "interactive objects", teda označenia nástupíšť a nákladných koľají.Ak som na niečo zabudol opravte ma prosím.

Back
Nahoře