Aktivity Neonym

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Neonym
  • Datum začátku Datum začátku

Neonym

Cestující
Zdravím. Sice ještě na burze žádnou aktivitu nemám(resp. mám jednu na 183, ale ta je přes rok stará a ani nestojí za řeč). No každopádně proč zakládám tohle vlákno? Rád bych nějak přispěl do této komunity a vzhledem k mému umění s 3dmaxem to může být pouze aktivitami. Je mi 20 let a nestuduji dopravní školu, takže jediné moje spojení se železnicí je to, že jsem cestující a vlaky mám rád. Nikdy jsem ale nebyl v kabině strojvedoucího, takže o tom, co se tam děje mám ponětí pouze z aktivit, které jsem hrál. To píšu proto, aby ste se dyžtak nezlobili, kdyby v mé aktivitě byl nějaký totální nesmysl a napsali mi to sem, já se vždy pokusím nějak vyhovět. Druhá věc, která není dobře je ta, že na trati Praha-Brno(pro kterou bych rád tvořil) narozdíl od 183 nejezdím, takže do aktivit nemohu zapojit žádné své zkušenosti, nevím kde se staví na kterých nástupištích, kde se předjíždějí vlaky atd. A proto také zakládám toto vlákno, abych se tu občas mohl na nějaký detail zeptat. Pro svůj vlak i pro traffic používám jízdní řády z idosu a řazení z želpage(konkrétní barvy vozů si cucám z prstu, tak snad to nevadí), nástupiště a předjíždění se snažím nějak logicky domyslet, tak to snad nebudou nesmysly. Budu rád, za každou připomínku a každou radu, pokud uvidíte, že něco dělám špatně. Tak to byl takový úvod spíše o mě, ale teď k mojí tvorbě:

Nyní mám rozdělanou aktivitu rychlíku 873 Macocha z Prahy-Smíchova přes Pardubice do Brna. Trafic jsem za včerejšek udělal do Kolína a dnes bych rád dojel někam za Pardubice. Takže reálně to vidím, že aktivita by mohla být hotova někdy během příštího týdne. Provozu tam mám zatím požehnaně(je to podle idosu+odstavené vagony +- z mapy.cz), takže si s tím možná neporadí slabší PC, ale to uvidíte vy. Bohužel to nemám kde jinde testovat, než na svém PC, nemám ani jednoho kamaráda, který by pro mě měl v tomto pochopení. Aktivitu dělá nereálnou to, že se z hlaváku odjíždí po staré cestě(musel jsem kvůli tomu zrušit jeden osobák, takže pár lidí bude muset počkat na další:)), ale do Libně se to dá stihnout v pohodě, takže nějak není důvod to řešit, jízdního řádu se to nedotkne. Ale co mě dost překvapilo a na co bych se chtěl zeptat je to, že do Kolína přijíždím s ukrutnou vatou. Odjezd z Libně je ve 13:56 a příjezd do Kolína má být ve 14:30, ovšem já už tam oxiduji ve 14:23. Zeptat se chci na to, jestli to tak doopravdy je, že tam ten vlak přijíždí o tolik dříve a nebo čím to je, že se to tak děje v MSTS? Ještě přede mnou do Kolína má přijet osobní vlak Os 8615, který já v aktivtě předjedu už někde před Českým Brodem. Rychlík v reálu ho nedojede nebo se táhne takovou část cesty za ním?

Tak to by bylo asi vše, omlouvám se za takový dlouhý koment a doufám, že se nenechám ničím od aktivit odradit a že se vám budou alespoň trochu líbit. Neonym

EDIT: tak hned zde jsem udělal chybu. Předjíždím Os 9313, který má přijet až po mne, takže to táhnutí za Os 8615 už vidím reálně. Omlouvám se

EDIT2: při prvním editu jsem omyslem založil téma znovu, proto prosím o smazání toho prvního:(

Neonym napsal:
.... Ale co mě dost překvapilo a na co bych se chtěl zeptat je to, že do Kolína přijíždím s ukrutnou vatou. Odjezd z Libně je ve 13:56 a příjezd do Kolína má být ve 14:30, ovšem já už tam oxiduji ve 14:23. Zeptat se chci na to, jestli to tak doopravdy je, že tam ten vlak přijíždí o tolik dříve a nebo čím to je, že se to tak děje v MSTS? Ještě přede mnou do Kolína má přijet osobní vlak Os 8615, který já v aktivtě předjedu už někde před Českým Brodem. Rychlík v reálu ho nedojede nebo se táhne takovou část cesty za ním?
....
Z Poříčan do Kolína se už za komoušů jezdilo na pořadí. Když jel zastávkový pantograf a za ním expres jej dohonil u Tatců, tak se za ním loudal 50 na blok až do Kolína. Dnes se ani na EC moc nezměnilo. Video co mám ukazuje to samé. Z Poříčan žádných 160, ale pěkně na výstrahu za Ešusem až do Velimi, kde jej uhli. A EC stále jede včas. Takže podobné to bude i s tím rychlíkem.

Tak jo. Děkuji všem, kteří mi zatím pomohli, nebo nabídli svou pomoc. Ale teď se mi poprvé stala věc, které bych se rád vyvaroval. Mám následovat osobní vlak, který se podle editoru(i to tak ve hře dřív bylo), objeví a hned vyrazí do první stanice. Jenže naposledy se vlak objevil a nějakou dobu jen stál na místě a nehýbal se, než se konečně rozjel. Na tom místě není ani waitpoint ani nic jiného. Jen počáteční bod trasy. Netuší někdo, čím by mohl být problém způsoben? Podruhé jsem zatím netestoval, ale stejně se nechci smířit s tím, aby to jednou vyšlo a jednou zase ne. Vím, že stejný problém se občas ukáže v AE, že se souprava objeví a chvíli jí trvá, než vyjede, ale ve hře se mi to ještě nestalo.

Jinak Blackwolf na svých stránkách zveřejnil mou aktivitu Os 7546 pro trať 183. Děkuji mu za prostor na jeho stránkách. Aktivitu můžete stahovat na burze. Já snad jen dodám, že v aktivitě měla být původně řízena regionova. Jenže pokud jsem dal dopředu 814, tak to do kopce skoro nejelo a jízdní řád nešel vyjezdit, pokud jsem tam dal 914, tak to zase jelo jako raketa a v každé stanici se čekalo o 2 minuty déle.

Tak většinu traffiku už bych měl mít hotovou, ale když jsem to chtěl otestovat, tak mi zase zamrzl osobní vlak, za kterým mám jet. Stejný problém jako o dva přízpěvky výše. Netuší nikdo, co s tím mám dělat?

Zpoždění mám jak blázen, ale aktivita je hotova. Bohužel mě hodně zklamala, o tom, jak je to v MSTS s rychlostí vlaku(počet kilometrů ujetý za čas vzhledem k rychlosti) sem si přečetl až pozdě. Takže když je aktivita podle reálného jízdního řádu, tak jsou v každé stanici dlouhá stání a nudí to:( Je to má poslední aktivita podle reálného JŘ. Ještě bych rád vytvořil seznam vozidel nad TS, poradí mi někdo, jak to udělat? Děkuju.

Neonym napsal:
...Takže když je aktivita podle reálného jízdního řádu, tak jsou v každé stanici dlouhá stání a nudí to....
I to patří do reálu. Já když jsem jezdil Praha - Kralupy, tak pro dodržení jízdního řádu stačilo jet max 50. Pokud člověk jel traťovou rychlostí, tak všude stál a čekal na čas a opravdu to nudilo. Jen jednou jsme jeli na plno, kdy jsem si na každé zastávce v klidu fotil svou vlakovou soupravu. Zkrátka strojvedoucí jezdí podle jízdního řádu a ne podle rychlostníků, co se týká maximální rychlosti. Pokud je volná jízdní doba, tak nepojedu 120, ale stačí jet například 80. A vo tom to je. :D

Neonym napsal:
Je to má poslední aktivita podle reálného JŘ. Ještě bych rád vytvořil seznam vozidel nad TS, poradí mi někdo, jak to udělat? Děkuju.

Zdar,to bych nedělal,být tebou.Myslím dělat "smyšlené" aktivity,pochybuju že by o to někdo stál.Pokud máš problémy s časem,dá se to řešit jízdou na blok,pomalou rychlostí z důvodu prací na trati,mimořádnou událostí atd.Možností je dost;-) Hodně zdaru.
Jo a k tomu TS...já to dělám většinou tak že si všechny cony v té aktivitě otevřu v ConBuilderu abych viděl popisky a názvy a pak z hlavy přemýšlím jestli je v TBP nebo ne:oops: což asi není nejlepší řešení:D

Naposled editoval moderátor:
Poison vytvořil takový šikovný seznam vozů v aktuální verzi TBP.

K nahlédnutí zde: http://tkanlokopage.webnode.cz/trainset-bp-9/

Takže co není v seznamu, na to bys měl vytvořit odkaz, kde se dané vozidlo dá nalézt.

Udělal jsem aktivitu vlaku Os 14908, ale bohužel se mi v Novém Městě na Moravě trhají spřáhla u Regionovy, takže si nejsem jistý, jestli mi funguje křižování. Může to někdo zkusit? Jet s Regionovou od Olešné do NMNM na hlavní kolej, jestli se mu regionova také roztrhne? Trhá se mi hned na vjezdu. Nevím, jestli mám čekat na update trati, nebo jestli je chyba u mne. Rád bych aktivitu vydal, jestli funguje to křížení, tak je hotova.

Jinak už je pár dní venku ta Macocha a to na stránkách Blackwolfa. Děkuju mu prostor na jeho webu. No a pokud už ji někdo dojel, tak bych byl rád za každou radu, co do příště zlepšit. Nebyl jsem si jistý hlavně tím, jestli má na odjezdech v každé stanici, kde zastavuji, svítit stůj.

Ahoj já mam problém... na hlaváku mi to vždy spadne. BP mám 87 nainstalovanou z pár dní starého DVD, takže BIN by měl sedět a verzi aktivity pro BP87 jsem si stáhl. Zkoušel jsem to už třikrát poprvé hra spadla před peronem, podruhé po zastavení u nástupiště a po třetí po výjezdu z tunelu v herním čase 13:37:55. Je pravda že jsem měnil dost vozidel v CB (včetně hnacího), ale v jiných aktivitách s tím problém nemám..

Ahoj. Nevím, čím by to mohlo být. Zkoušel si to projet s uložením a načtením? Potom mě to na hlaváku také padávalo(občas), ale od doby, co jsem aktivitu načetl trainstorem, tak už mi to nikde nespadlo. A nebo jestli umíš s Activity Editorem, tak si uber na hlavním nějaký traffic(mají označení Neo_R873_hlavakXX nebo je poznáš podle toho, kdy se objevují(ze začátku jsem měl ve značení celkem bordel). Víc už ti asi neporadím. Hodně štěstí.

Aktivita Os 14908 je už hotova a až budu mít čas ji po posledních úpravách projet, tak bude zveřejněna. Možná bude nutný zásah do engů u regionovy. Jinak jsem zjistil, že mám regionovy ve hře 2 a obě jsou prakticky úplně stejné. Jedna má označení 814001.eng(+914 a 014 stejně) a druhá cd_814001.eng(+ to samé), kterou mám smazat? Která je aktuální?

A přes nedostatek času ve zkouškovém jsem začal dělat další aktivitu a to R970 z Letohradu do Prahy. Zde bych se rád zeptal, jestli mám přepřah v Hradci řešit tím, že aktivitu rozdělím na 2 části, což by bylo rozhodně reálnější a nebo nechat jen jednu část s tím, že by se s brejlovcem najelo na 163 a potom by se někde odpojil. Jinak Letohrad-Hradec je podle reálného JŘ v pohodě(rozhodně lepší než Macocha), tak snad to dál bude také dobré.

A ještě bych se rád vyjádřil k Macoše. Že je rozdíl(podstatný) mezi 363 a 362 jsem zjistil až nedavno, takže v Macoše klidně potkáte 363 na koridoru(to samé 162 a 163). Když bude po zkouškovém čas, tak to opravím a budu rozlišovat tyto dvě řady. Omlouvám se za tuhle chybu, v dalších aktivitách by se neměla opakovat.

No a to bych nebyl já, abych neudělal nějakou chybu ve všem, co napíšu/vytvořím. Nedělám aktivitu R970, ale R790 :)

A proč myslíš, že by se na koridoru neměla vyskytovat 363 nebo 163? Můžeš je tam potkat naprosto běžně.

Jo? Ale stejně. Prostě když jsem se díval na řazení, tak mě zajímalo jen 36 nebo 16 a to třetí číslo už jsem ignoroval. Ale díky moc za upozornění.

Tak po hodně dlouhé době opět vykážu nějakou činnost. Už snad po 20té jsem projel druhou část svého R790 a konečně jsem spokojený. Také už jsem Blackwolfovi odeslal k testování aktivitu osobního vlaku z Tišnova do Žďáru nad Sázavou a ta bude také brzy zveřejněna na jeho stránkách, za což mu opět děkuju. Doufám, že až budou, tak že se vám aktivity budou líbit. Jinak zatím nemám rozpracováno celkem nic, tak pokud by někdo měl zájem třeba o jeho oblíbený vlak, tak to sem napište. Každou radu zvážím a když mě něco zaujme, tak se do toho pustím. Když ne, tak bych teď asi už opravdu udělal něco vymyšleného(nebo alespoň upraveného). Rád bych rutijní aktivitu bez zápletky a to by v MSTS znamenalo jet až moc pomalu(jak uvidíte v R790 mezi Nymburkem a Lysou). Sice si to možná stáhne méně lidí, ale musí také člověk udělat něco pro sebe:-D. Jinak pokud mi budete něco doporučovat, tak jedině na trať BP popř. na nějakou freeware. 321 bych si rád pořídil, ale teď nejsou ani ty pitomé 4 stovky:(

Back
Nahoře