Zdravím. Sice ještě na burze žádnou aktivitu nemám(resp. mám jednu na 183, ale ta je přes rok stará a ani nestojí za řeč). No každopádně proč zakládám tohle vlákno? Rád bych nějak přispěl do této komunity a vzhledem k mému umění s 3dmaxem to může být pouze aktivitami. Je mi 20 let a nestuduji dopravní školu, takže jediné moje spojení se železnicí je to, že jsem cestující a vlaky mám rád. Nikdy jsem ale nebyl v kabině strojvedoucího, takže o tom, co se tam děje mám ponětí pouze z aktivit, které jsem hrál. To píšu proto, aby ste se dyžtak nezlobili, kdyby v mé aktivitě byl nějaký totální nesmysl a napsali mi to sem, já se vždy pokusím nějak vyhovět. Druhá věc, která není dobře je ta, že na trati Praha-Brno(pro kterou bych rád tvořil) narozdíl od 183 nejezdím, takže do aktivit nemohu zapojit žádné své zkušenosti, nevím kde se staví na kterých nástupištích, kde se předjíždějí vlaky atd. A proto také zakládám toto vlákno, abych se tu občas mohl na nějaký detail zeptat. Pro svůj vlak i pro traffic používám jízdní řády z idosu a řazení z želpage(konkrétní barvy vozů si cucám z prstu, tak snad to nevadí), nástupiště a předjíždění se snažím nějak logicky domyslet, tak to snad nebudou nesmysly. Budu rád, za každou připomínku a každou radu, pokud uvidíte, že něco dělám špatně. Tak to byl takový úvod spíše o mě, ale teď k mojí tvorbě:
Nyní mám rozdělanou aktivitu rychlíku 873 Macocha z Prahy-Smíchova přes Pardubice do Brna. Trafic jsem za včerejšek udělal do Kolína a dnes bych rád dojel někam za Pardubice. Takže reálně to vidím, že aktivita by mohla být hotova někdy během příštího týdne. Provozu tam mám zatím požehnaně(je to podle idosu+odstavené vagony +- z mapy.cz), takže si s tím možná neporadí slabší PC, ale to uvidíte vy. Bohužel to nemám kde jinde testovat, než na svém PC, nemám ani jednoho kamaráda, který by pro mě měl v tomto pochopení. Aktivitu dělá nereálnou to, že se z hlaváku odjíždí po staré cestě(musel jsem kvůli tomu zrušit jeden osobák, takže pár lidí bude muset počkat na další
), ale do Libně se to dá stihnout v pohodě, takže nějak není důvod to řešit, jízdního řádu se to nedotkne. Ale co mě dost překvapilo a na co bych se chtěl zeptat je to, že do Kolína přijíždím s ukrutnou vatou. Odjezd z Libně je ve 13:56 a příjezd do Kolína má být ve 14:30, ovšem já už tam oxiduji ve 14:23. Zeptat se chci na to, jestli to tak doopravdy je, že tam ten vlak přijíždí o tolik dříve a nebo čím to je, že se to tak děje v MSTS? Ještě přede mnou do Kolína má přijet osobní vlak Os 8615, který já v aktivtě předjedu už někde před Českým Brodem. Rychlík v reálu ho nedojede nebo se táhne takovou část cesty za ním?
Tak to by bylo asi vše, omlouvám se za takový dlouhý koment a doufám, že se nenechám ničím od aktivit odradit a že se vám budou alespoň trochu líbit. Neonym
EDIT: tak hned zde jsem udělal chybu. Předjíždím Os 9313, který má přijet až po mne, takže to táhnutí za Os 8615 už vidím reálně. Omlouvám se
Nyní mám rozdělanou aktivitu rychlíku 873 Macocha z Prahy-Smíchova přes Pardubice do Brna. Trafic jsem za včerejšek udělal do Kolína a dnes bych rád dojel někam za Pardubice. Takže reálně to vidím, že aktivita by mohla být hotova někdy během příštího týdne. Provozu tam mám zatím požehnaně(je to podle idosu+odstavené vagony +- z mapy.cz), takže si s tím možná neporadí slabší PC, ale to uvidíte vy. Bohužel to nemám kde jinde testovat, než na svém PC, nemám ani jednoho kamaráda, který by pro mě měl v tomto pochopení. Aktivitu dělá nereálnou to, že se z hlaváku odjíždí po staré cestě(musel jsem kvůli tomu zrušit jeden osobák, takže pár lidí bude muset počkat na další
Tak to by bylo asi vše, omlouvám se za takový dlouhý koment a doufám, že se nenechám ničím od aktivit odradit a že se vám budou alespoň trochu líbit. Neonym
EDIT: tak hned zde jsem udělal chybu. Předjíždím Os 9313, který má přijet až po mne, takže to táhnutí za Os 8615 už vidím reálně. Omlouvám se