Zvuk lokomotivy 742.159-7

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Zababa
  • Datum začátku Datum začátku

Zababa

Cestující
Předkládám další svůj výtvor a sice zvuk pro lokomotivy 742, respektive konkrétně pro loko 742.159-7, která byla nedávno dána ke stažení.

Přibalil jsem do balíku i testovací aktivitu - osobák se soupravou 742+2xBnp z Letohradu do Týniště nad Orlicí (trať BP). Budu rád, když zvuky i aktivitu někdo vyzkouší a zhodnotí, ať vím co doladit apod.

Balík s výtvory ke stažení zde: http://www.zabeat.wz.cz/Aktivity%20Zababa.rar

Zababo černokněžníku, zvuky jsou perfektní, ale u mne vůbec nejsou slyšet trakčáky a celkově motor. Naopak chválím, je krásné slyšet pískot při brzdění i v kabině. Lukáš

lukas matura napsal:
Zababo černokněžníku, zvuky jsou perfektní, ale u mne vůbec nejsou slyšet trakčáky a celkově motor. Naopak chválím, je krásné slyšet pískot při brzdění i v kabině. Lukáš

Hmmm... u mňa tento problém nie je. Počujem všetko približne tak, jak som to počul naživo v kocúrovi... práveže sa chcem Zababovi poďakovať za skvelé zvuky, výborná práca, nenašiel som jedinú chybu a to som sa snažil... oceňujem vyhranie sa s rôznymi verziami pískania a húkania pri stání a jazde, takisto oceňujem skvele ozvučené nábehy do vyšších otáčok. Hladina hlasitosti sa mi zdá byť primeraná.

Lukáši, viem, že ste skúsený užívateľ MSTS, ale... nemáte prehodené verzie zvukov cab a eng v engu lokomotívy?

Zase tak zkušený uživatel nejsem. Směrování .eng a .cab mám správně. Jakmile bude čas(odpoledne), tak zkusím zesílit v nastavení v souboru .sms a bude. Už jsem tak dělal v zvuku k 843 a je to dle mých přestav, ale děkuji za snahu pomocí.

lukas matura napsal:
.... Už jsem tak dělal v zvuku k 843 a je to dle mých přestav,....
Představy a skutečnost ale nemusí být to samé. Pokud danou lokomotivu neznám z praxe, jak má v kabině hrát, těžko mohu posoudit. Mnozí by jste asi byli zklamaní ze skutečnosti, že v kabině je úplný jiný rachot než koncert, který znáte jen z externího pohledu železničního nadšence.
Věřím, že každý zvukař má vše otestované a porovnané s nahrávkami, tak by se do jejich nastavení vrtat nemělo, pokud tedy z praxe neusoudím, že je tam něco špatně. Jenomže současně stejná řada může na různých inventárních číslech hrát úplně jinak, dle místních úprav. Pak je vhodné si odchylku aktivivat jen na určité inventární číslo, což problém není.

Musím říci, že zvuky k lokomotivě cd_742.159 se mi zdají perfektní. Klobouk dolů, Zababo. Zároveň musím říci, že jsme v simulátoru a ten je omezený a musím dát za pravdu p. Šemorovy, že každá lokomotiva je jedinečná a mi se musíme spokojit s kompromisy. Přesto Ti patří Zababo můj dík.

Díky všem za hodnocení a že se zvuky líbí!

Jinak souhlasím, že ve skutečnosti je na lokomotivě kolikrát úplně jiný rachot než ten, co známe z virtuálního světa. Rozdílů je spousta a hlavně každý vníma zvuk jinak. Hodně taky záleží, jakou zvukovou aparaturu kdo k PC používá. Já vše nastavoval s hodně dobrými sluchátky, které odhalí kdejaký pazvuk, praskání, nepřirozený šum či neduhy mikrofonu, takže jsem se snažil hlasitosti a nosný kmitočet jednotlivých stop nastavit dle porovnání skutečnosti a sluchátek, proto jsou některé 11kHz a některé 22kHz. Koneckonců hlasitosti si může každý zkušenější uživatel nastavit v SMS souboru podle sebe.

Pokud ale někomu některé zvuky nefungují vůbec nebo jsou hlasitostně rozházené, pomůže buď dát všechny ovladače zvuků v MSTS naplno nebo nahradit originální soubor "soundcfg.dat" ve složce GLOBAL za předělaný, jež je ke stažení např. u Jacka. Jiné řešení mne bohužel nenapadá.

Zvuky sú výborné, nie je moc čo vytknúť. Akurát sa mi zdá že keď si vystrčím hlavu von z okienka, tak aby to dobre znelo treba trochu pridať hlasitosť, ale potom to zase v kabíne už moc hučí.

Zdravim, musím poděkovat za krásný model a ještě lepší zvuky. Ty náběhy jsou fakt dokonalý. Jenom když si přehodím stanoviště a vystřčím hlavu z okna klávesou šipka dopředu, tak se mě zdá, že je to obráceně,na druhém konci loko. Už se to tu někde řešilo, ale zaboha už nevím kde. Chci se zeptat zda se to dá vyřešit v engu... řádek headout či tak něják? pokud jsem to správně našel. Díky

Tak už je to v pořádku, ani nevím jak jsem to udělal. Změnil jsem znaménko u poslední hodnoty, vyzkoušel to, zjistil, že je to blbost tak jsem to opravil jak to bylo a je to zas dobré. Tak se omlouvám autorovi za šíření poplašné zprávy ;)

Ahojky, mám problém,jelikož mi nejdou stáhnout zvuky na 742.159-7, prosím zda by byl někdo ochotný mi je poslat. Moc děkuji předem.

Stáhněte si buď 740 898 nebo 742 080 ze stránek neznamsebe, jsou jejich součástí. Nebo ještě 742 159 z http://www.trať036.cz tam je součástí i parádní kabina od kadra.

Back
Nahoře