Dílna a modely Jaroslav Skůra

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

Přeji pěkný večer,
z technických důvodů animace dveří nebude, tak jako nebude ani na Panterovi (vzhledem k vysokému počtu poly mě jakákoliv animace navyšuje velikost s souboru a ten už simulátor prostě neveme). Věřtě mi, vyzkoušel jsem to a vyvztekal jsem se s tím dost, pokud by to bylo reálné, animace by byly.

3112252215a2d002be67398c0f45a8db.jpg

2850362519f3f18db9331b73d0c31372.jpg

Hnidopichy bych rád upozornil, že nemám jedinou fotku této jednotky a využívám vše z push-pulla + Photoshop. Podvozky jsou zatím původní netrakční (opět nejsou fotky).

Naposled editoval moderátor:

Hnidopich nech si spraví sám, ak to dokáže lepšie :)

No je to moc pěkné Jarku, a jak mu to panečku v Kyjicích sluší :)

Pikku napsal:
No je to moc pěkné Jarku, a jak mu to panečku v Kyjicích sluší :)

No Honzo je pravda, že Jánošík drobátko zabloudil, no :D
Mates.zscs mi mezitím poslal fotky celé jednotky, takže budu dodělávat nějaké detaily, abych ji nešil jen tak od boku, ikdyž mi to zas tolik nevadí.

A bude i překvapení z našich luhů, lesů a hájů, ale to až za nějaký čas.

Jardo, že by ten Panter byl na světě???
To Pikku: Honzo je pravda, že by dojel až do Chebu, přece jenom jezdí na oba systémy.

Pepa z Nuslí napsal:
... Honzo je pravda, že by dojel až do Chebu, přece jenom jezdí na oba systémy.

Já vím, ale ta červenobílá tam zatím působí snad ještě nepatřičněji než žlutá nebo zlatočerná :)

Pikku napsal:
Já vím, ale ta červenobílá tam zatím působí snad ještě nepatřičněji než žlutá nebo zlatočerná :)

Lidem je v celku jedno čím jezdí, hlavně, že je souprava čistá a pohodlná. Mě se taky nelíbí, že nám sem nasadili ty polské motory pod dráty, raději bych viděl Pantery (pro mě nemá logiku nasadit na úseku Klášterec-Vary motor s oboustranou návazností na el. trakci ), ale na druhou stranu ty jednotky zvedly kulturu cestování a o to asi jde především :)

Ono je to něco jako Tábor - Bechyně jezdí pod drátama Regionovy. Kraj dá peníze do nových jednotek a pak si sám určí, kde by je chtěl vidět jezdit.
Politika. Plzeň - Domažlice jezdí zatím jenom dvě 844 , ostatní ještě nedorazily, ale svezení to není špatný. Když jsem viděl návrh na další GVD, tak mimo jednoho páru v klasice bude všechno jezdit v 844, popřípadě 842+054.

Přesně, viz. 650.001, kterej prý nesmí za hranici kraje, takže maximálně do Strakonic, na co pak je dvousystémová jednotka jezdící výhradně na střídavině. To samý je D1 Expres, kterej už jezdí jen třívozovej, to zase někdo vymyslel hovadinu.

Že nemůžou za hranici kraje to ještě jo ale to co vymyslel Brusel u nás, že elefanty koupené s ROPU můžou jezdit pouze výhradně na S2 mezi Studénkou a Mosty to je čápovina. A hlavně se na tuto linku nemužou nasadit elefanty s S1 ( Těšín - Opava) a naopak. Je to celkem vopruz když máte na záloze 2 elefanty, které stojí v Bohumíně místo toho aby jely do Mostů kde jezdí ty rachotiny 460.

zbynda napsal:
.....kde jezdí ty rachotiny 460.
Ahoj Zbyňdo.
Važ slova, na "rachotinu" 460 mi nesahej. :D:D:D Spočítej si, jak dlouho už kolem Ostravy slouží veřejnosti, až budou takovou dobu sloužit Ešusy a jiné nové jednotky, až pak nadávej na klasické pantografy 460. Ono je to i údržbou, některé tyto jednotky jsou schátralé apíš, že se na ně...:D A pohodlí v nich taky nebylo špatné.
Dan

Jo tak sezení je v tom dobré. Ale jakožto s tím jezdím každý den už několik let tak toho řvaní TM a ventilátorů, hrozné pištění špalkových brzd a profukování mezy okny mi leze na nervy. Bohuminské 460 jsou na tom ještě dobře ale ty Olomoucké to už je pojizdný šrot na kolech.
Jednou za čas se s tím svést proč né. Ale jezdit v tom furt to už je moc :D

Dan J. napsal:
zbynda napsal:
.....kde jezdí ty rachotiny 460.
Ahoj Zbyňdo.
Važ slova, na "rachotinu" 460 mi nesahej. :D:D:D Spočítej si, jak dlouho už kolem Ostravy slouží veřejnosti, až budou takovou dobu sloužit Ešusy a jiné nové jednotky, až pak nadávej na klasické pantografy 460. Ono je to i údržbou, některé tyto jednotky jsou schátralé apíš, že se na ně...:D A pohodlí v nich taky nebylo špatné.
Dan

Dane, do doby než napadne 20 cm sněhu a budou 20°C mrazy.

Přeji pěkný den,
kdo by měl zájem může stahovat jednotku ŽSSK 671/071/971. Doporučuji přečíst si read-me, kde jsou uvedena fakta, která je nutné exceptovat a brát je jako neměnná!

2639898c8fe0bc9c70584fe236e08b3b.jpg

Model má spoustu nedostatků, ale znáte mě, jsem paličák a nehodlám na tom nic měnit :)

Pěkné poježdění

Back
Nahoře