Dílna a modely Jaroslav Skůra

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

Trošku se ve skinování vyznám. Řekl bych, že otočení střechy či otočení bočnice (nejde jen o vystupující znak ČKD, ale i zamalované okýnko do strojovny) lze řešit pouze úpravou modelu. Autor má nyní tvůrčí dovolenou.

jan251 napsal:
Mne by zase zajímalo,jak otočit střechu ,nebo boční textury na 749.039 ? Děkuji za radu.
Nějka mi nejde schovat znak ČKD za alfu. Neboť jej mám ma větracích mřížkách. A tam skutečně nepatří.

Pepa z Nuslí napsal:
Tak jsem na to přišel. Při prohrabávání se v ENGu, mimochodem, výborně nastaveného podle reálu, jsem přišel na chybu.
Řádek PassangerCapacity úplně vypadl, jako by ho tam Jarda snad zapomněl dát, tak stane se, každému se to může stát.

Je jedno kam ten řádek do engu vložím, nebo je místo přesně dané? Chtěl bych si Pantera nasadit na nějaký ten osobáček v aktivitě...

Víte co je průšvih, on si řádek může sice kdokoliv doplnit, ale je třeba oprava u Jrady, poněvač pak v aktivitách bude bordel, né každý se v engu umí hrabat a ani to moc nedoporučuji, pak je mrtě verzí, to platí i u problému z názvem v CB popsaném výš, pokud si to změním v nastavení já, pak budou ostatním vyskakovat chyby o neexistujícím voze a bude muset měnit v CB.
Dan

Dan J. napsal:
Víte co je průšvih, on si řádek může sice kdokoliv doplnit, ale je třeba oprava u Jrady, poněvač pak v aktivitách bude bordel, né každý se v engu umí hrabat a ani to moc nedoporučuji, pak je mrtě verzí, to platí i u problému z názvem v CB popsaném výš, pokud si to změním v nastavení já, pak budou ostatním vyskakovat chyby o neexistujícím voze a bude muset měnit v CB.
Dan

Dane máš naprostou pravdu. Mě se do toho taky moc hrabat nechce... Holt si budeme muset počkat než vyjde nějaká opravná aktualizace.

jjj, také jsem jednoznačně a rezolutně pro "autorizovanou" opravu uvedených chybek, buď přímo p. Skůrou a nebo někým s jeho pověřením. Osobně si rád počkám.

Pěkný den,
opravená Berta u mě na stránkách:

8ec8d92c6547edbc4c0773a479760677.jpg

Do Ústí n/L přijela domovská jednotka:

f91bb6adfedc5e375dcf2844b0ba1fb9.jpg

Naposled editoval moderátor:

Pěkný den,
dovoluji si představit Kyklopa třetí generace. Model má kompletně přepracované komponenty pod rámem, včetně "fungl" nových podvozků, HD textur, upravenou střešní a čelní část atd...

baa511c06f7b0e89e86ecd369194aa52.jpg

Naposled editoval moderátor:

Škoda, že tieto mašinky sa nedostali do sériovej výroby.

duuso napsal:
Škoda, že tieto mašinky sa nedostali do sériovej výroby.

Taky si myslím, že to je škoda, prostě byla taková politická situace. Mám tyhle stroje hodně rád o čem vypovídá i to, že se jim ode mně dostalo podpory ve formě dalšího vylepšení.

Zdravím, pěkná prácička, jak už bylo řečeno škoda,že se to nepovedlo dopiplat ve skutečnosti. Velký bratr zakázal, aby měl odbyt na sergeje, taková holt byla doba.

Spacir148 napsal:
... Velký bratr zakázal, aby měl odbyt na sergeje ...

Tak zas pozor, nevyrábajme bludy. Kyklop je osobná mašina a tá so sergejom nemá nič spoločné.
Kyklopa okrem iného zabila postupujúca elektrifikácia, jeho malá prechodnosť najmä na českej strane ČSD, ktoré tvrdošijne vyžadovali 18 ton na nápravu a takisto aj nevelká spoľahlivosť motora K12V230DR, ktorý bol v tomto prípade vyšpikovaný naozaj na vysoký výkon. A k tomu X ďalších faktorov, napríklad výrobná kapacita ČKD ktorá bola nastavená najmä na export čmelov do sojuzu.

Spacir148 napsal:
... ale byli jsme omezeni výkonem motorů.

To je síce pravda, ale platila pre štáty RVHP celkovo. Na produkciu pre vlastnú potrebu by to vplyv nemalo, ak by boli v ČKD schopní tú mašinu sérivo vyrábať. Lenže ČKD nemali kapacitu a ČSD tú mašinu jednoducho nechceli. Skúšobná prevádzka bola celá v réžii ČKD a T499.0 v stave ČSD nikde nenájdeš. Ani tie dva prototypy.

No co jsem se o tomto stroji dočetl a oprostil se od "šotoušského" obdivu, tak ono reálně vzato to zase tak supr stroj nebyl. Měl spoustu nej, už jen prenos výkonu AC-DC i jiné konstrukční uzly byly ne krok ,ale skok kupředu, ale provozně to přece jen nebylo ono. Nevím kolikrát jel na Ostravanu a kolikrát vlastní silou do cíle dojel? Nedivím se že o něj tehdejší ČSD nemělo zájem. Jeho srdce nadupané výkonově hodně vysoko zlobilo i u známých brejlovců a tam tloukl s daleko menším výkonem. Elektrizace tratí byla v pohledu zpět asi vhodnějším řešením. Ale to je jen můj názor.
Ale stroj a i již (pokud vím) třetí model je to pěkný, o tom žádná.

Back
Nahoře