Nejde mi rozjet nákladní vlak

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Minigunix
  • Datum začátku Datum začátku
M

Minigunix

Host
Mám problém,nikde sem tu nenašel odpověď ani návod na spřáhla na train-sim.cz nepomohl a nevím už co stím,uvítal bych nějakou pomoc co stím,vím že se to tu 100x řešilo ale ne a nenajít odpověď prosím pomozte,zkoro žádná lokomotiva není schopna se rozjet s pouhým počtem 15cti vagónu Eas a to prázdných,lokomotiva se ani nehne,jedná se hlavně o elektrické ale i dieselové mají problémy,nevím už co stím mám dělat :( :cry:

bob57_cz napsal:
Minigunix napsal:
Mám problém,nikde sem tu nenašel odpověď ani návod na spřáhla na train-sim.cz nepomohl a nevím už co stím,uvítal bych nějakou pomoc co stím,vím že se to tu 100x řešilo ale ne a nenajít odpověď prosím pomozte,zkoro žádná lokomotiva není schopna se rozjet s pouhým počtem 15cti vagónu Eas a to prázdných,lokomotiva se ani nehne,jedná se hlavně o elektrické ale i dieselové mají problémy,nevím už co stím mám dělat
Trainset BP : csd_E499005+40Easzsd = těžkotonáž - hmotnost vlaku 2882t, 71br% z Pardubice směr Kostěnice, čas 250s, u zastávky Pardubice-Pardubičky dosažena rychlost 45km/h zcela bez problémů ! Na tu Bobinku je to úctyhodný výkon, který byl zcela běžný v dobách plnění pětiletek a "stachanovců".

Co dělat ? Naučit se plynulý rozjezd po stupínkách místo "100%PIKO" z místa do skluzu.
Skluz uvidíš po stisku 2xF5 vpravo nahoře, klouzající mašina řádně netáhne.
Mám moc vagonů ? no jde o to že ikdyž dám ne rozjezd 100% ale treba 15% nic 20 nic a proste nic,jen tu masinu ty vagony vlecou do zadu :(

Minigunix napsal:
Mám moc vagonů ? no jde o to že ikdyž dám ne rozjezd 100% ale treba 15% nic 20 nic a proste nic,jen tu masinu ty vagony vlecou do zadu
Nedávat ani na 15%, ani 20%. Rozjížděj se tak na 5%. Zapni pískování (standartně klávesou x) a pak pomalu přidávej. Ale bez pískování hlavně u dieselových lokomotiv (většinou 754) to nejde.

Nákladní vlak rozjet, to není nic jednoduchého. Uvidíte v mé aktivitě. Vše jsem sestavil na hranice únosnosti, ložené vozy a kolem dvaceti kousků.
1. podmínka. Vozy musí být vyladěné. Proto výhradně používám ČD, které jsou přesně od Boba propočítány.
2. podmínka. Stiskněne 3xF5 a v rozšířené diagnostice vidíte, jak jednotlivé vozy povolují. A než se naplní celý vlak a povolí brzdy, trvá to až 2 minuty. Do té doby s vlakem nelze hnout. (nově to jde v posledních BIN zobrazit už i s elektrickými lokomotivami)
3. pokud se budete chtít rozjet ve stoupání, nemusí to vždy jít (dle zátěže). Je vhodné vyjednat si couvání a v rovném úseku se řádně rozjet.

trat

Udelal jsem si testovaci trat,sama rovina tam jdou jakekoli soupravy :wink:

Re: trat

Minigunix napsal:
A kdyz si zdvyhl sberac dal si smer jizdy dopredu W a mackal jsi D tedy zvyseni vykonu a nic se nedelo tak treba zkus zmacknout Y tedy bdelost treba se ti to rozjede..

122 030-0 napsal:
Minigunix napsal:
A kdyz si zdvyhl sberac dal si smer jizdy dopredu W a mackal jsi D tedy zvyseni vykonu a nic se nedelo tak treba zkus zmacknout Y tedy bdelost treba se ti to rozjede..
Treba ale kdyz mam trat do vysin tak to nejede ani nahodou,a co kdyz budu chtit delat treba hory se stoupanim proste je to skoda ze stim mam problemy :(

Minigunix napsal:
Treba ale kdyz mam trat do vysin tak to nejede ani nahodou,a co kdyz budu chtit delat treba hory se stoupanim proste je to skoda ze stim mam problemy :(
Koukám že máš problémy i sám se sebou...... :lol: :lol:

Miran napsal:
Minigunix napsal:
Koukám že máš problémy i sám se sebou...... :lol: :lol:
co zase ? :eek:

Naposled editoval moderátor:
miran chce říct, že píšeš bez diakritiky, ale z toho si nic nedělej. Každej učenej z nebe nespadl a myslím si, že v tvém případě ajko nedostudovanému člověku se to dá tolerovat stejně jako mě :lol: :lol: :wink: :roll:

bob57_cz napsal:
Trainset BP : csd_E499005+40Easzsd = těžkotonáž - hmotnost vlaku 2882t, 71br% z Pardubice směr Kostěnice, čas 250s, u zastávky Pardubice-Pardubičky dosažena rychlost 45km/h zcela bez problémů ! Na tu Bobinku je to úctyhodný výkon, který byl zcela běžný v dobách plnění pětiletek a "stachanovců".
Zkusl jsem si projet úsek pardubice Česká třebová vjezdová skupina se 141006 od Pika a 30vozy Wap taktéž od Pika.Do zámrsku v pohodě, ale Potom bez postrku v Chocni u předvěsti konečná (to jsem ještě měl chuť stahovat vlak z trati po částech) a to samé za odpočkou Parník u vězdového návěstidla. Můžu potvrdit bezproblémový rozjezd a průběh jízdy. Holt sklony jsou problém

já bych taky dojel až za předvěst, jenomže jsem zapoměl shazovat stupně, mašina se smekla a nakonec mi to vyhodila nadproudovka a bylo vymalováno. Dále jsem při tomto testu přišel na nechci říkat chyby, ale na ani ne snad nedostatky - nevím jak to nazvat - zkrátka mi vadí monitory a postihy i ve volné jízdě. Nešlo by to udělat volitelně, že by si hráč vždy před volnou jízdou vybral zda s monitory nebo bez?

Back
Nahoře