Chtěl bych se zeptat ... od Michael K.

RE: Modely bez .con souborů

Ano dá pomocí editoru úkolu nebo programu ConBuilder. Návod na editor najdeš v sekci s aktivitami ve vlákně Návod na tvorbu aktivit od Ppoollla.

První problém na světě.....Když chci instalovat ConBuilder 2.3.22 tak mi to hodí chybu : ERROR "ConBuilder" is not allowed on WinNTx. --- Setup Aborted! Dá se s tímhle něco dělat??Předem děkuji.

Jaký máš operační systém? Pokud Vista/7 , instaluješ "jako správce"?

Ak máš doma ešte jeden počítač, notebook, tak si nainštaluj ConBuilder tam a potom si ho len prekopíruj do tvojho PC. Bude to fungovať aj bez registrov. Toto zvykol robiť pro OS Vista....

Staniční Hlášení

Zdravím,chtěl bych se zeptat.Když si vytvořím aktivitu a přijedu do stanice je tam hrozné ticho a tedy bych se chtěl naučit jak nastavit staniční hlášení mám balíček stanic slov atd. a po příjezdu bych chtěl nastavit hlášení např.: Stanice Ostrava-Svinov Rychlík číslo 457 ze směru Praha hl. n. přijel na nástupišzě číslo 3 kole 4 vlak dále pokračuje ve směru atd. předem děkuji za odpovědi.

RE: Staniční Hlášení

Když si prostuduješ toto fóurm, tak zjistíš že přesně tohle není jednoduše možné. Jsou možnosti jak to poněkud obejít, ale není to nic pro začátečníky. To co popisuješ, tvůrci MSTS připravovali, ale nerealizovali. Zatím se to obchází tak, že tvůrce trati dá do stanice zvukový sloup, který do omrzení opakuje totéž hlášení.

A co zkusit použít aplikaci MSTS Hlásič? Stejně při příjezdu do stanice musíš mačkat Enter na potvrzení příjezdu, tak by to mohlo spustit i ono hlášení a jde jen o to z jakých nahrávek jej budeš mít.

Martine,
Zmínku o MSTS Hlásiči jsem měl v mém předchozím příspěvku připravenou k odeslání. Nakonec jsem ji smazal a nepublikoval. Kromě toho tady existuje vlákno přímo se zabývající tímto problémem. Takže bych asi Michaelovi K. doporučil pohledat....

To jediné bych Michalovi nedoporučil, prohledávat tohle fórum. Asi do konce života by měl co číst a hlavně je to nezáživné čtení, které většinou nesouvisí s problematikou daného vlákna. A ne vše, co si člověk vyhledá musí být pravda. Pokud to není ve FAQ, tak hledat jinde nedoporučuji.
Je to asi 6 let zpět, byl tady člen fóra Hawk. A on vymyslel neviditelné traffic vlaky, které přehrávaly zvuková hlášení. Vytvořil takovou fiktivní aktivitu motoráčku z Poštorné do Mikulova. A opravdu mu to ve všech stanicích fungovalo. Jenomže to bylo v době předbinové a díky nahrávkám staničních hlášení přímo do těchto neviditelných traffic vlaků MSTS bylo hodně nestabilní a často padalo.
Zkrátka každé vozidlo má své zvuky, tak místo hučení motoru se přehrávalo staniční hlášení. Jednoduché a prosté. Hawkovi to tenkrát pálilo.

Zbyňku, to som presne chcel napísať. Dnes by takáto aktivita nemala byť problém spraviť. Akurát že sa tie "traffic" hlásenia môžu použiť len tam kde staviteľ trate nedal zvukový stľp so staničným hlásením.

nebulus napsal:
Akurát že sa tie "traffic" hlásenia môžu použiť len tam kde staviteľ trate nedal zvukový stľp so staničným hlásením.

Ta to staniční hlášení v podobě zvukového sloupy by se potom už nemuselo používat, pokud se ten Hawkův dávný nápad podaří opět realizovat. Pokud byla aktivita dělaná v předbinové době a byla i stabilní (byla taky kraťučká), tak dnes by mohla být i delší a také stabilní. Ovšem staniční hlášení, jaká jsou v trati dnes by se musela smazat. Zas by to hodně přiblížilo MSTS reálu.

Naposled editoval moderátor:

Zvukové sloupy není problém smazat. Problém ale bude sehnat kompletní nahrávky všech vlaků a všech nádraží. Muselo by to být jako součást Trainsetu a neumím si představit jak obrovský balík by to byl. Také jak pracné by bylo každou aktivitu ozvučit. Výsledek by určitě stál za to.
Ale možná by byla jednodušší cesta, skládat si nějakým SW nahrávky na míru. Realizovatelné by bylo, kdyby to dělal jeden člověk centrálně pro všechny, protože téměř nikdo potřebný SW nemáme. Ale dotyčného by to určitě přestalo brzy bavit, takže to vidím stejně neperspektivní.

Nová trať

Zdravím,chtěl bych se zeptat jak vytvořit novou trať.Díval jsem se na forum a našel jsem starší návod jak na to ale podle návodu mi to jaksi nevycházelo.Prosil bych o jakýkoli odkaz kde stáhnout soubory terénu,převádění souborů terénů atd.... Předem Děkuji.

Nová trať

NO sice sem se zařekl že s radami tohoto druhu již nechci mít nic společného, ale budiž. Blíže specifikuj co ti nevycházelo? nešla ti udělat placka v Route geometry extractor nebo se ti trať nezobrazuje nebo nemůžeš najít Demex + potřebná data, či Dem a převést na bin ???

Moje rada: MSTS je občas velmi komplikovaný a dosti záludný simulátor, který vyžaduje velkou píly a občas i odříkání jak někdo praví. Mnoho bádání a experimentů.
Zdarů i nezdarů. Teď jsi narazil na problém s terénem pak návěstidla, databáze a jiné věci a tam bude horko proto doufám, že to zvládneš.

Tím tě neodrazuji ale snad pochopíš co a proč jsem to napsal. Ono né jednou jsem trávil 2 dny s tím toto někomu vysvětlit a pak kde nic tu nic.To pak člověka ...... .
S pozdravem Mira Mik.

P.S.: ten název stránek je mi sympatický :D :D :D. Čím to bude??? :D

Back
Nahoře