Chtěl bych se zeptat ... od Michael K.

RE: Jak vytvořit SKIN

Jak vytvořit skin? Potřebuješ hlavně TGAtool. Potom, co se seznámíš, jak s programem pracovat, si vyexportuješ textury vozidla (třeba do bmp.) Pak si připravíš fotky: Pokud skinuješ bok, je třeba srovnat barevné přechody jednotlivých fotek, ať ti nelítají barvy. Seznámíš se s mapováním modelu a pak na jednotlivé plochy textury "lepíš" celky (a detaily) z tvých materiálů. Pokud tě práce nepřestane bavit, máš před sebou naskinované vozidlo. Přejmenuješ textury podle nového vozu a programem "shapeshifter" upravíš jména textur v .s souboru (exportuješ .s do .txt a pak zpět.) Je to telegraficky, ale zhruba jsem se tě snažil nakopnout. Podrobné popisy programů ode mě nechtěj, začínali jsme metodou "pokus/omyl" všichni. Hodně trpělivosti.

RE: Padání hry na trati 321

Ahoj, může to mít několik možností, ale tak první krok bych ti doporučoval stáhnout si opravená staniční hlášení pro Trať 321 http://www.trat321.cz/ostatni.php a poté si nastavit MSTS podle p. Šemory. http://www.semora.cz/msts/.
Potom pokud se to nezlepší tak zkus napsat jestli ti to vyhazuje nějakou hlášku a nebo co to dělá.
Už víc ti asi teď neporadím.

??Modely??

Zdravím, vždy když instaluji model .exe nebo skin .exe tak se mi nenainstaluje i když to spouštím jako správce.. Mám WIN7 Předem děkuji.

RE: ??Modely??

Jsi si jistý, že se vůbec nenainstaluje? Nenainstaluje se ti třeba někam jinam? Já mám taky W7 a úplně bez problému...

Instalace MSTS, Binu apod. se musí spouštět jako správce, aby měla přístupy k systémovým soouborům, např. registrům, a nainstalovala se správně.
Modely a skiny ve formě exe souborů jsou vlastně samorozbalovací archivy. Tudíž do nedělají žádný zásah do systému. Spouštění jako správce tedy není nutné.
V tomto případě bych se soustředil na soulad nabídnuté cesty k instalaci a skutečného umístění MSTS. Případně, což ostatně doporučuji standardně, instalovat do pomocné složky a do MSTS přesunout dodatečně.
A jen na okraj a pro jistotu se zeptám: soupravu s nainstalovanými modely jsi si vytvořil? Doufám, že víš, že instalace modelu nestačí, musíš vytvořit vlak (např. v Editoru aktivit nebo ConBuilderu), jinak model v nabídce MSTS mít nebudeš.

Pokiaľ máš WIn7 x64 tak si skontroluj či nemáš náhodou v Program Files (x86) jedno a v program Files druhé....Bežný problém pri nepozornosti užívateľa.

Skin RegioJet

Zdravím, nevíte jak u skinu udělat každé kulaté okénko jiné (jestli to jde)... Vlak RegioJet má všechny čtyři kulaté okénka jiné a já nevím jak udělat každé jinak. Předem děkuji.

Zdravím, nevíte jak u skinu udělat každé kulaté okénko jiné (jestli to jde)... Vlak RegioJet má všechny čtyři kulaté okénka jiné a já nevím jak udělat každé jinak. Jo a kdyby náhodou tak jestli jdou ty kulaté okna odstranit.Předem děkuji.

Jak to udělat?

Zdravím, nevíte jak u skinu udělat každé kulaté okénko jiné (jestli to jde)... Vlak RegioJet má všechny čtyři kulaté okénka jiné a já nevím jak udělat každé jinak. Jo a kdyby náhodou tak jestli jdou ty kulaté okna odstranit.Předem děkuji.

RE: Jak to udělat?

JA neviem ty si robíš srandu ? Toto je minimálne tretie vlákno kde čítam tú istú otázku. Dokonca v jednom vlákne si položil otázku, potom si napísal, že už si to vyriešil a potom si zase zopakoval otázku. Vieš vôbec čo robíš, alebo si námesačný? Pretože čas tvojich otázok a odpovedí bolo skoro ráno....(tesne po polnoci)

dem napsal:
JA neviem ty si robíš srandu ? Toto je minimálne tretie vlákno kde čítam tú istú otázku. Dokonca v jednom vlákne si položil otázku, potom si napísal, že už si to vyriešil a potom si zase zopakoval otázku. Vieš vôbec čo robíš, alebo si námesačný? Pretože čas tvojich otázok a odpovedí bolo skoro ráno....(tesne po polnoci)

Hele já jsem nikdy nenapsal že už mi to jde.Třetí vlákno jsem urputný já bych už chtěl jezdit s tím vlakem RJ ale ty okna... chtěl bych to mít co nejvíc reálné... A chvilku po půlnoci proto že jsem nemohl spát furt se ptám ale chci se to naučit....

Každý máme buňky na něco jiného a člověk by měl dělat takové práce, které je schopný zvládnout. Jakmile zvládnu jednoduché věci, tak mohu zkusit věci složitější. Pečlivost a umění modelovat či pěkně skinovat, na to žádný trychtíř, kterým se to leje do hlavy není.
Pokud si myslím, že problém zvládnu, tak tímto způsobem se ptát nedá, když nikdo neví o co jde. Kdybys ukázal obrázek, co máš hotové a co potřebuješ řešit, pak Ti některý modelář určitě poradí.
Ale dotaz zní podobně srozumitelně "jak na okna s kulatými čtverečky" :D .

Okna nejsou to jediné např.: nevím jak odstranit cedulku s číslem vlaku apod. ale obrázek tu do chvilky pošlu.

Obrázek je zde:

Zatím to vypadá hrozně ale nevím si rady. Hodně toho nevím a proto se furt ptám....

Michael K. napsal:
dem napsal:

Hele já jsem nikdy nenapsal že už mi to jde.

Taky jsem to četl, příspěvek 52: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/3570&page=3

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře