Chtěl bych se zeptat ... od Michael K.

RE: Jak to udělat?

Michael K. napsal:
Hele já jsem nikdy nenapsal že už mi to jde..

A toto je čo?

http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/3570&page=3

Príspevky 50,51,52 ?

Naposled editoval moderátor:

A potom zase 53 tá istá otázka. Tu zase tá istá otázka?

Michael K. napsal:
Zdravím, nevíte jak u skinu udělat každé kulaté okénko jiné (jestli to jde)... Vlak RegioJet má všechny čtyři kulaté okénka jiné a já nevím jak udělat každé jinak. Jo a kdyby náhodou tak jestli jdou ty kulaté okna odstranit.Předem děkuji.
Správně souhlasím s demem, ale pokud dobře vím tak model na který by se dal skinovat RegioJet zatím není. A pokud skinuješ na model Hekla tak skin bude fikce.

Michael K. napsal:
Zdravím, nevíte jak u skinu udělat...

Vážený Michaek K.

Zlúčil som tvoje ... ( slušne povedané netečné ) otázky do jedného vlákna - iste vieš, do ktorého. Radím ti pokračovať svojimi ... otázkami tam, v opačnom prípade poletia všetky tvoje ďalšie otázky tam, kam patria, to jest do odpadu.
Toto ber ako priateľskú radu alebo ak chceš aj výstrahu. Nikto v tomto fóre nemá také privilégium aké máš ty, aby mal na svoje ... otázky vlastné vlákno, tak si toho váž. Ak túto moju radu nemieniš vziať k srdcu, pristúpime k patričným opatreniam.

Teraz keď sa mám zamerať na tvoj problém, tak s toho popisu nechápem o čo ti ide.....

dem napsal:
Teraz keď sa mám zamerať na tvoj problém, tak s toho popisu nechápem o čo ti ide.....

Jestli tě chápu..

Takže já 1) bych potřeboval vědět jak kulaté okna udělat tak aby bylo každé z nich jiné 2) jak dát pryč cedulku s číslem vlaku (162.011.1). To bych chtěl vědět ale nevím jestli jsem tě pochopil správně....

Každé okno íné, chápem ako textúrov iné. Takže to spravíš tak, že to proste spravíš s fotky ako to v skutočnosti je. Nemaluješ, neskicuješ, ale pokladáš na model fotky, ktoré si si nafotil, alebo ti niekto poslal.

Problém dva. Tabuľku odstrániš pomocou vytvorenia alfa kanálu na mieste odkiaľ je tabuľka mapovaná. čiže na textúre. Toto je však možné len v tedy ak autor modelu volil taký materiál, ktorý je alfovatelný. Pokiaľ volil taký , ktorý nie je tak to možné nie je.

dem napsal:
Každé okno íné, chápem ako textúrov iné. Takže to spravíš tak, že to proste spravíš s fotky ako to v skutočnosti je. Nemaluješ, neskicuješ, ale pokladáš na model fotky, ktoré si si nafotil, alebo ti niekto poslal.
Bohužel jsem nepochopil ty okna...

Cedulku pryč dám ale některé části modelu se zprůhlední.

Jinak děkuji.

Oblepoval si niekedy tapetou starý stôl ? TO isté treba spraviť s fotkou. Otvoríš si textúru rušňa a pokladáš fotky na textúru tak aby to bolo presne.

Jenomže on zřejmě nepochopil, že se textura okna klidně může opakovat.....A ani neví kde by ji hledal.

dem napsal:
Oblepoval si niekedy tapetou starý stôl ? TO isté treba spraviť s fotkou. Otvoríš si textúru rušňa a pokladáš fotky na textúru tak aby to bolo presne.

Deme souhlasím s tebou :-)
Michael K. :
Taky jsem sice začátečník, ale co se tohohle týče tak se nauč nejdříve s photoshopem či jiným programem na úpravu fotek a pak teprv dělej skin lokomotivy či vozu ( ale vyber si nějaký model který není náročný př. peršing od starého ten je jednoduchý a na něm se to pořádně nauč a nebo si uprav nějakou budovu či jestli chceš tak mohu udělat jen krychli s mapováním a poslat můžeš cvičit. Myslím si, že nejsi hlupák a zvládneš to. ) Když si to vezmeš tak každý je začátečník a učí se celý život ať je to v modelování, skinování nebo v reálném životě :-) můj názor na věc.

Otík11 napsal:
... tak každý je začátečník a učí se celý život ať je to v modelování, skinování nebo v reálném životě :-) můj názor na věc.

Trafil si "hřebík" po hlavičke, je to presne tak.
Nikto učený z neba nespadol, všetko je o učení, skúšaní, vytrvalosti a praxi. Stále platí, že kto nič nerobí, nič nepokazí :D

Back
Nahoře