8. setkání příznivců MSTS 2012

A jak Brňáci???
Mohl bych přistoupit do vlaku v Blansku,pokud pojedete jako loni prázdným rychlíkem.
Jinak až v ČT.
A opět do Libně a následně do Bubenče???

Doprava na slezinu

Já souhlas. Loni jsme s Deteriem nastoupily do Myslbeka, V ČT přestoupily k Vám na Hutnik a skončily v Petrově. A ten jsme měly skoro sami pro sebe a ještě se tam topilo :D

Tak u mě je to asi jasné výjezd v 5 ráno busem do Častolovic, přestup na R790. Info i pro Dana. Aleš pojede déle, ráno končí.

Bude akorát, když tam v neděli budu okolo 9:30 - 10:00? Přijedu Ex 402 Silesia, pak jedu do Smíchova, jede tam pára na Pražský Semmering a pak teprve přijedu metrem.

Informace pro spící : Pošlete mi a VáclavoviS na SZ datum narození a číslo OP kvůli evidenci na nocleh. Klíče od spaní budou k dispozici už na stanici, takže večerní odchod je limitován pouze stanicí a případným morálním vyčerpáním některých účastníků.

No, spíš se neustále pohybuji mezi HK a OV, snad už jsem využil všechny spoje EC IC jezdící mezi Pardubicemi a Ostravou, ale teď mi udělaly ČD docela problém, poněvač mi zrušili Hutník a teď když jedu nad ránem z kšeftu, tak musím v Ostravě tvrdnout o dvě hodiny více, pokud tedy nechci vužít Pendolíno a to já za 200 kč navíc nechci.:D
Dan

Dan J. napsal:
ale teď mi udělaly ČD docela problém, poněvač mi zrušili Hutník

Hutník zrušen není, je pouze změněn na expres a veden asi o 20 minut později. http://jizdnirady.idnes.cz/draha/?p=MyUxNTU3OTQlLTElLTElMCUtMSUlJSUyOS4xLjIwMTIgTmU-&irk=MTQ0Njc3NTQxNw--

Dan J. napsal:
... a teď když jedu nad ránem z kšeftu, tak musím v Ostravě tvrdnout o dvě hodiny více, pokud tedy nechci vužít Pendolíno a to já za 200 kč navíc nechci.:D
Dan
Tak se usaď v čekárně, rozbal bicí..... :D
Anebo jim zahrej v Pendolínu, třeba Ti za umělecký zážitek příplatek odpustí. :D

Gajdma napsal:
Hutník zrušen není, je pouze změněn na expres a veden asi o 20 minut později. http://jizdnirady.idnes.cz/draha/?p=MyUxNTU3OTQlLTElLTElMCUtMSUlJSUyOS4xLjIwMTIgTmU-&irk=MTQ0Njc3NTQxNw--
Ahoj.
Jeeee, tak to mne potěšilo, IDOS mi vždy házel 4 hodinovou mezeru mezi Silesiou 4:00 - 4:02 a Prnerem 8:11 - 8:13, mezi tím mne to házelo na Pendolína, ale když jsem zadal trasu pouze do Pardubek, tak to ten Hutník našlo.
Zbyněk Šemora napsal:
Dan J. napsal:
... a teď když jedu nad ránem z kšeftu, tak musím v Ostravě tvrdnout o dvě hodiny více, pokud tedy nechci vužít Pendolíno a to já za 200 kč navíc nechci.:D
Dan
Tak se usaď v čekárně, rozbal bicí..... :D
Anebo jim zahrej v Pendolínu, třeba Ti za umělecký zážitek příplatek odpustí. :D
Ahoj.
To si myslíš, že vozím celou sadu sebou? To bych musel být mula a né člověk.:D Tak by mne zajímalo, kde bych to v tom Pendolínu postavil.:D Jinak to funguje tak, že dojedem ke zkušebně u našich na baráku, kde jsem bydlel, vyložímě aparát z auta a pak mne řidič veze na nádraží.
Dan

Jasně, klavíristé také necestují s klavírem a neumím si představit, jak dát do ruksaku na záda celou aparaturu bicích :D A rozložit to ve vlaku, napadá mne jen služební vůz nebo záchod pro invalidy :D Jen jsem trochu chtěl odlehčit :D .
Ale nezapomenu, když jsme coby žáci hudební školy cestovali vlakem na různé soutěže. Když byl orchestr, měli jsme autobus, ale jako sóloví hráči jedině vlak. Já cello, brácha kontrabas a cpali jsme se do narvaného rychlíku. Hlavně brácha zašprajcoval basou uličku a kdo chtěl projít musel až ve stanici venkem. V 16 letech jsem cestoval na nějaký seminář až do Příbrami, který jsem vyhrál v soutěži mimo jiné a najivně si našel noční spoj, kdy kolem 22 hodin vyjedu z domova a v 8 ráno jsem na místě. Ve vlaku se vyspím, však kdo by v noci jezdil :D Jak naivní :D.
Z Hustopečí do Břeclavi to platilo, kdo by flamendrákem jezdil ? Měl jsem vlak sám pro sebe. V Břeclavi přijel Amicus z Budapešti a bylo mi divné, že někteří cestující vystupují oknem. Respektive vyskakují. Pak následoval šok. Napěchoval jsem se i s cellem do vlaku, kdy průvodčí mne musel do vlaku domačknout dveřmi a vyrazilo se ku Praze. Nikdy bych nevěřil, kolik se vejde do prostoru výstupních dveří cestujících a kolik se jich vejde ještě mezi vozy nad nárazníky. Člověk mohl klidně spát ve stoje, aniž by hrozilo, že by upadl. Dodnes nechápu, jak jsem tu strastiplnou cestu až do Prahy vydržel. V rychlíku ku Příbrami jsem u seděl a kupodivu jsem Příbram nezaspal.

Ahoj Zbyňku.
Tak takhle jsem jezdíval pátek co pátek rychlíkem, kterému jsme říkali "Katovičák". Když mne ze školy pustili dřív, tak jsem stihnul Gerlach, to bylo super i když v té době nebyl celomístenkový, ale nejel přes Přerov a jel cca 5 hod. do Vítkovic, což jsem měl blíž k baráku. I když někdy nepřízpůsobiví občané z Košic dovedli pěkné věci (jednou jsem musel ve Vítkovicích vyskakovat za jízdy, když mi chtěli štípnout kazeťák, ještě, že to bylo ve stanici a né na trati), dalo se to vydržet. Ale zato onen "Katovičák", už vůbec nevím který to byl spoj, ale nějako kolem 14. hod. z Prahy, tak to bylo přesně to samé co popisuješ výše a ještě to do Ostravy jelo kolem 6 hodin a nesmělo dojít ke zpoždění, což tu a tam způsobil nějaký opilec páchající výtržnosti a v ČT nebo Přerově se čekalo na osožáky a tak podobně. Ale vzpomínky zůstaly a alepoň to nebyla taková nuda, jako dneska v Pendolínu.:D:D:D
Dan

Tak vem jen ty bubny co máš na prof. fotce, to zabere m2. Pamatuju při průvodu, chlápek na kárce, tuhle malou sestavu, 2 chlapy a jelo se.

Back
Nahoře