Fiktivní Dvoukolejka ČSD

Toto je obrázek load.ace, který MSTS zobrazí při spouštění tratě Dvoukolejka. Pozorní pozorovatelé si všimli stožáru mobilního operátora a ti ještě pozornější i 754 na řadové tabulce lokomotivy.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://jirik-msts.wz.cz/popis/load.jpg

A proto, že chystám další doplňující a vylepšující aktualizaci tratě, vyhlašuji tímto veřejnou soutěž o nejhezčí screen z Dvoukolejky, který by nahradil tento obrázek.

Pro trať bych potřeboval screen v plné velikosti (1024x768). Všem vám předem děkuji a můj mail jirik.tk@seznam.cz. se už těší na vaše zásilky. Pokud budete chtít ukázat screeny zde na Fóru, prosím o jejich zmenšení.

A odměna pro vítěze? Věnuji mu k otestování betaverzi nového projektu.

JiříkTK napsal:
Pozorní pozorovatelé si všimli stožáru mobilního operátora a ti ještě pozornější i 754 na řadové tabulce lokomotivy.

Ono to označenie 754 až tak úplne od veci nie je. Na záhrade mi visí doteraz plagát kde je nová 163 s červenou hviezdou a nejakým komunistickým blábolom o päťročnici;). A je tam tuším aj poznámka, že to boli prvé mašiny s novým označením z výroby. Aj 775-005 dostala toto označenie v 1988, vtedy sa to začínalo používať.

To víš, že to neberu tragicky a vyretušovat se to dalo za chvilku, ale je to jakási příležitost k inovaci. Od těch dob, kdy jsem dělal teto obrázek se i trať hodně změnila. A další změny jsou připraveny v mé hlavě.

Pár nových vozidel na prohánění se po DVK je připraveno na mém webu

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://jirik-msts.wz.cz/skiny/CSD_CiZ.jpg [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://jirik-msts.wz.cz/skiny/nohab.jpg [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://jirik-msts.wz.cz/skiny/T679.019.jpg

Poděkování za vagon patří Pikkovi a za mašinky Carlosovi

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/Aramov1.jpg
Pomalu, ale jistě pokračují práce na vylepšování Dvoukolejky
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/modrysip.jpg
Je to poznat především na jarní a podzimní vegetaci
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/nohabka1.jpg

Poznámka pro aktivitáře: Počasí "léto+sněžení" pro DVK a JZD jsem změnil na "léto+oblačno". Nicméně MSTS při tomto počasí nastaví sníženou adhezi, se kterou je nutno počítat. Výše zobrazená souprava dosáhla při testech akcelerace na cca pětikilometrovém mírně stoupajícím úseku tratě Dvorec - Strejčkov rychlosti 95 km/h na suchých kolejích a pouze 75 km/h při počasí "léto+oblačno". V souborech týkajících se počasí toto však změnit nelze.

Při poslední Danovo aktivitě mně začala před stanicí Huhrice
vyskakovat hláška nelze načíst soubor s odelem
../../Shapes/DFCampingsign2.s , DFCampingsign3.s a Poppy-sm1.s
prohledal jsem Shapes i u jiných tratí které mám, ale nikde jsem
tyto modely nenašel.Nevím kde se to najednou vzalo.Global používám
od tratě 090 a zkoušel jsem i od trati Opava, ale nic platné.
Můžete mi někdo prosím poradit.

V souborech týkajících se počasí toto však změnit nelze.

Změnit lze v default wag.,ale nedoporučuju to v rámci ostatních aktivit.

Endi napsal:
Při poslední Danovo aktivitě mně začala před stanicí Huhrice
vyskakovat hláška nelze načíst soubor s odelem
../../Shapes/DFCampingsign2.s , DFCampingsign3.s a Poppy-sm1.s
prohledal jsem Shapes i u jiných tratí které mám, ale nikde jsem
tyto modely nenašel.Nevím kde se to najednou vzalo.Global používám
od tratě 090 a zkoušel jsem i od trati Opava, ale nic platné.
Můžete mi někdo prosím poradit.
DF jsou cedule a poppy jsou kytky. Jenže když to Danovi nechybělo při vyrábění aktivity a také nikdo jiný si zatím nestěžoval, tak bude asi chyba u Tebe. Může to být tím, že nemáš nahrány všechny aktualizace. Ale nevím, nevím, zejména ty poppy jsou v trati použity mnohokrát, mělo by to řvát i ve volné jízdě.

Myslím,že jsem od samého začátku poctivě stahoval všechny aktualizace,ale člověk nikdy neví.Mám ta zálohované na DVD tak
zkusím ještě trať přeinstalovat. Stačí verze 2 a pak aktualizace na
2.1 a 2.2 ? Mezitím se ale ještě objevila jedna malá aktualizace
(nebo oprava)

Endi napsal:
Myslím,že jsem od samého začátku poctivě stahoval všechny aktualizace,ale člověk nikdy neví.Mám ta zálohované na DVD tak
zkusím ještě trať přeinstalovat. Stačí verze 2 a pak aktualizace na
2.1 a 2.2 ? Mezitím se ale ještě objevila jedna malá aktualizace
(nebo oprava)
Takto je to OK, a ta oprava navíc bylo doplnění jarních a podzimních textur vegetace, je na mém webu v objektech (ale v ní poppy není, jen některé stromy).

No jo měl jsi pravdu, aktualizaci 2.1 jsem stahnul,ale už jsem ji nějak zapoměl nainstalovat. Už to jede správně.Děkuji za postrčení.
Jinak, když už tě mám na drátě tak trať je skvělá. Vzpomínám u ní na mládí.Díky za ni.

Zdravím,

nenašel jsem vlákno pro DVK v "Aktivity+tvorba...", tak to píši sem:

Projížděl jsem včera aktivitu Pn 36846 od Honzy Kutálka. Aktivita je skvělá, hodně trafiků, posuny, rychlá i pomalá jízda, prostě jako opravdová šichta. Co mi ale kazilo dojem byl fakt, že aktivita skončí před návratem do Kamenného Újezdu ("Úkol ukončen úspěšně"), přestože se v poslední zprávě píše, že mám dojet až před staniční budovu "kde mě bude střídat kolega". Byl by takový problém nechat zajet mašinu až k té budově?

Tohohle "násilného ukončení" jsem si všiml ve více aktivitách a přijde mi to stejně "reálné" jako začít aktivitu naskočením do mašiny co už jede 70 km/h :razz:

Včera jsem jel upravenou aktivitu Sp 1722 s Modrým šípem M275. Fakt paráda. Troubil jsem na všechny, jen rybáře u rybníků jsem vynechal :-) Dvoukolejka je super trať, vracím se na ní čím dál raději. Jízda tam, to je pohlazení na duši...

Robert Schindler napsal:
Včera jsem jel upravenou aktivitu Sp 1722 s Modrým šípem M275. Fakt paráda. Troubil jsem na všechny, jen rybáře u rybníků jsem vynechal :-) Dvoukolejka je super trať, vracím se na ní čím dál raději. Jízda tam, to je pohlazení na duši...
Zdravím.
A počkej, až vyjde nová aktivita s historickým vlakem "Den železničářů.:D:D:D Obsahuje 2 vlaky Zv 14384 Křížany - Káčov, Zv 14385 Káčov - Křížany - Netomive - Žádnice - Huhřice - Kmanný Újezd a Sv 001412 Kamenný Újezd - Dvorec po hlavní trati. Takže si hráč projede 4 hodiny a něco po DVK a šibování bude taky. :D
Dan

Dan J. napsal:
Robert Schindler napsal:
Zdravím.
A počkej, až vyjde nová aktivita s historickým vlakem "Den železničářů.:D:D:D Obsahuje 2 vlaky Zv 14384 Křížany - Káčov, Zv 14385 Káčov - Křížany - Netomive - Žádnice - Huhřice - Kmanný Újezd a Sv 001412 Kamenný Újezd - Dvorec po hlavní trati. Takže si hráč projede 4 hodiny a něco po DVK a šibování bude taky. :D
Dan

Tak to se těším! ;-)

No sice nemívám ve zvyku psát zprávy typu: "Včera jsem začal stavět to a to a vydání plánuji tehdy a tehdy". Nicméně něco prozradím. V mém počítači se rodí přestavba staršího díla mého učitele práce s Route editorem, která je dělána takřka na míru Taxovým Modrým šípům a Pikkovým parám.
Trať je situována do období 1960-1970. Bude mít dvojité rychlostníky a dvojité předvěstníky, tak, jak to v těchto dobách bývalo zvykem. Horní pro parní lokomotivy a dolní pro lehké motorové vozy. Beru to jako oddechovku od dalšího a poněkud pracnějšího projektu. Hotovo je tak na 90 procent. Takže .....

A proto, že Dan J. zjistil některé chyby v zobrazování textur silnic ve Dvoukolejce provozované pod globalem tratě 321, odpovězte prosím poctivě na výše uvedenou anketu. Oč jde. Některé silniční úseky v noci "svítí". A nelze to tentokrát opravit dodáním alternativních textur do tratě. Pokud zjistím, že většina z vás provozuje Dvoukolejku pod globalem 321, udělám potřebné a tentokrát docela pracné úpravy v trati, aby bylo vše OK. Některé standartní modely silnic budu muset z trati vymazat a nahradit těmi, které nedělají potíže. Pod standartními Xtrack's je ovšem vše v pořádku.

JiříkTK napsal:
No sice nemívám ve zvyku psát zprávy typu: "Včera jsem začal stavět to a to a vydání plánuji tehdy a tehdy". Nicméně něco prozradím. V mém počítači se rodí přestavba staršího díla mého učitele práce s Route editorem, která je dělána takřka na míru Taxovým Modrým šípům a Pikkovým parám.
Trať je situována do období 1960-1970. Bude mít dvojité rychlostníky a dvojité předvěstníky, tak, jak to v těchto dobách bývalo zvykem. Horní pro parní lokomotivy a dolní pro lehké motorové vozy. Beru to jako oddechovku od dalšího a poněkud pracnějšího projektu. Hotovo je tak na 90 procent. Takže .....

Ty jsi zrovna příklad tvůrce, který si na velké sliby nepotrpí a vždy něčím překvapí. Kéž by takových bylo co nejvíc :)

Výborně, to se nám vozový park ČSD krásně rozrůstá.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/nastaveni.jpg

Když se dívám na tento screen, je tam mlha a chybí křoví kolem tratě. Je to škoda. Chtěl bych připomenout fandům mých tratí, že jsem se při vytváření tratí snažil, aby Dvoukolejka i JZD snesly toto skoro maximalistické nastavení parametrů zobrazení i na stroji středního výkonu. No a když se vrátíte k trati z tohoto pohledu náročněnjší, přestavte si zobrazení, vždyť je to jen chvilička.

Back
Nahoře