Fiktivní Dvoukolejka ČSD

Re: Fiktivní "Dvoukolejka ČSD"

Pozdě máš na mysli ten digitál? Tak to je proto, že jsem byl velkej příznivec analogu, a navíc na pořádnou digi zrcadlovku nebyly lowe, jenže jsem dostal nabídku, která přichází maximálně jednou za deset let :D , takže jsem si půjčil a Minolta Dynax 5 je doma... Takže s radostí nafotím, co budu moci, mám v plánu KOLŽ, PLŽ, Nitru, Balog. O cokoli z těchto železnic a muzeí budeš mít zájem, nafotím. Bohužel zvuky nedodám, není možnost videa... Z řepařky bych zvuky zařídil, beztak máme jen tři typy motorů... :roll: motorová myš

mixmouses napsal:
Tak to je paráda, sleduju Dvoukolejku od první chvíle, už jsem si na ní pár km zajezdil, ale ta úzká, to bude věc, moc se na ni těším. No a když se tady zmiňují šílené nápady, taky jeden přidám, ještě u žádný tratě do MSTS není průmyslová drážka, vím, že by to znamenalo udělat modely příslušných vozidel, ale něco málo pro inspiraci bych měl na http://zeleznicka.bloudil.cz , kdyby se tenhle nápad nááááhodou ujal :D , dodám fotky pro modely alespoň těchto vozidel, sám to bohužel udělat nemůžu, jelikož práce na uvedené tratičce je v reálu moc a moc... :) motorová myš
Díky moc. Napojení jedné průmyslové drážky na úzkokolejku jsem dělal včera, vozíky jsem našel v Holandsku a vozit budeme písek, štěrk a možná i cihly. Mapku kolínské drážky jsem si pro inspiraci stáhnul a uvidíme, co z toho vyleze.

Naposled editoval moderátor:

Když by byly potřeba fotky z trati, dodám, stejně mám coby traťmistr za povinnost semo tamo trať projít (nebo aspoň projet :D ). motorová myš

mixmouses napsal:
Když by byly potřeba fotky z trati, dodám, stejně mám coby traťmistr za povinnost semo tamo trať projít (nebo aspoň projet :D ). motorová myš
To by bylo skvělé, u nás kromě pár set metrů u Zbýšova nic podobného není.

Takže domluveno, jen potřebuju vědít, jak tu trať mám fotit, ještě jsem nic podobnýho nedělal... A taky dokdy mám fotky dodat, dostanu se tam asi až příští sobotu, protože na víkend jedeme pryč. motorová myš 8)

mixmouses napsal:
Takže domluveno, jen potřebuju vědít, jak tu trať mám fotit, ještě jsem nic podobnýho nedělal... A taky dokdy mám fotky dodat, dostanu se tam asi až příští sobotu, protože na víkend jedeme pryč. motorová myš 8)
Dík předem, napsal jsem Ti to jako SZ - soukromé sdělení.

Když jsem hledal inspiraci a objekty pro úzkorozchodku, tak jsem na http://www.simrail.nl jsem objevil průmyslovou drážku "Stonevillage" i s vozidly.
779ea729ca09e3ea3cd530b3e4cb804b.jpg
Líbí se mi a byly impulzem k tomu, že i Dvoukolejka bude obsahovat průmyslovou drážku. Další ve vláknu o úzkorozchodkách.

vypadá to špicově..ještě by to chtělo ty specifický zvuky při jízdě po UZK a bylo by to na 101%.Zkusím je natočit na Jindřichohradecký, ale až na konci srpna,dřív se tam nedostanu.

AlesB napsal:
vypadá to špicově..ještě by to chtělo ty specifický zvuky při jízdě po UZK . ...

Zdravím,
vloni jsem natáčel něco málo videozáběrů z posledního vozu Balm-u na trati Jindřichův Hradec - Nová Bystřice a tak by se nějaké zvuky z toho daly možná použít.Video bych tedy rád poskytl pouze "seriózním" zájemcům-zvukařům ke zpracování.Stačí se jen ozvat.

David

PS.Doufám jen,že to DVD s videozáznamy najdu. :lol:

AlesB napsal:
......ještě by to chtělo ty specifický zvuky při jízdě po UZK a bylo by to na 101%. Zkusím je natočit na Jindřichohradecký, ale až na konci srpna,dřív se tam nedostanu.

Zatím jsem si modifikoval zvuky pro rychlost 40 s tím, že jsem tam zvýraznil klapání na spojích kolejnic. Změnit se to dá kdykoliv, všechny použité zvuky jsou součástí tratě.

Chtěl bych ještě poprosit všechny fandy mé trati, kteří mají na svém disku nějaké zajímavé fotky z úzkorozchodek, jestli by byli tak hodní a neposlali by mi něco zajímavého či neobvyklého k inspiraci. Na jižní Moravě žádná úzkorozchodla (kromě pár set metrů ve Zbýšově) není, a takto bychom se jednak více přiblížili realitě a zvětšila by se rozmanitost úseků tratě.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://jirik-msts.wz.cz/shoty/jacek.jpg
Rybník Jacek - rekreace ROH

Díky všem za zaslané materiály, prosím, už neposílejte, stačí, stačí. Přes víkend dodělám ještě asi tak kilometr průmyslové drážky a pak už zbývá jen vše prozkoušet a udělat nějakou ilustrační aktivitu. Takže během května to bude hotovo.

Fiktivní "Dvoukolejka ČSD"

Přátelé a kamarádi, dnešním dnem končí moje činnost v MSTS. Není to proto, že by mne to nebavilo, není to proto, že bych se na komunitu MSTS naštval či se urazil. Ani hádky na tomto Fóru mi tu práci neznechutily. Není to dokonce ani proto, že bych kvůli času strávenému u editorů MSTS měl doma nějaké potíže či na to neměl čas. Ani jedno z toho.

Mám jen za to, že přílišná specializace je vhodná akorát pro hmyz a člověk by měl být univerzálnější. A tak se po roce, ve kterém jsem se věnoval stovky hodin stavění Dvoukolejky, se vrhnu zase jiným směrem. Vždyť na světě je tolik krásných a zajímavých věcí i činností. Rozhodl jsem se udělat to ze dne na den, protože jsem zjistil, že „postupné odvykání“ si od této velmi zajímavé a vtahující tvůrčí práce je bez zásahu vnějších okolností takřka nemožné. Musí se to udělat naráz.

Byl bych moc rád, kdyby se našel někdo, kdo ještě opraví nalezené chyby a dokončí to, co jsem já nestihl či neuměl. Pár slov k tomu, co by bylo potřeba ještě udělat najde u Zdeňka Itterheima, kterému jsem věnoval autorská práva ke Dvoukolejce. Domnívám seale, že to není práce pro úplného začátečníka.

Přeji vám všem hodně příjemných kilometrů naježděných po krásných tratích s krásnými vyladěnými vozidly ve skvělých aktivitách. Neumírám však, takže a těmi, kterým jsem pomáhal či dělil se s nimi o své skromné zkušenosti, se budu dělit dále. Jen v mých počítačích už nebude nainstalován MSTS

PS: Aktualizaci 2.1 Dvoukolejky jsem dnes poslal Zdeňkovi Itterheimovi. Až bude večer na sintraims.eu, dám vám vědět.

Odkaz na stažení update na Dvoukolejku 2.1 + dvě demonstrační aktivity + nějaké postřehy k instalaci jsem doplnil i na své stránky.

Na své rozhodnutí jsem již dostal skrze maily a skrze SZ řadu pohřebních reakcí, ale proboha, já neumírám, já jsem jen odinstaloval MSTS. Na MSTS ani na vás všechny jsem nezanevřel. A mé rozhodnutí vůbec neznamená, že se nebudu dívat na dění ve Fóru a už vůbec ne to, že nechám na holičkách Ty, kteří se mnou komunikují mimo Fórum a kterým pomáhám řešit začátečnické potíže jak s MSTS tak s Route Editorem.
Co se týče Dvoukolejky samotné, nepodařilo se mi ji dotáhnout do zcela zdárného konce a tak ji dávám k dispozici - chcete-li ji někdo, ujměte se jí. Věnoval jsem se jí rok, ale nijak na ní nelpím. A až Tom někdy před vánocemi vydá Dvoukolejku old, nainstaluju MSTS a zvědavý (a odpočatý od MSTS) po ní budu s nadšením honit Pomeranče či Štokry. A je docela možné, že jej již neodinstaluju a začnu tvořit něco zcela nového.

folcek napsal:
chci se zeptat není někde jzdní řád k této trati??
Chceš tzv "sešiťák" alebo priamo GVD z tejto trate ? Čo tak knižný cestovný poriadok ? Chceš to z obdobia ČSD, alebo radšej z kkStB ?

PS: Fiktívna trať, to ti asi nič nehovorí, všakžejo ?

folcek napsal:
chci se zeptat není někde jzdní řád k této trati??
Obrať se SZ na Tomíka, který GVD pro Dvoukolejku začal dělat. Pak se ale pustil do Dvoukolejky old a tak práce na GVD pravděpodobně stagnuje.

Back
Nahoře