Fiktivní Dvoukolejka ČSD

Re: Fiktivní "Dvoukolejka ČSD"

bob57_cz napsal:
Já myslel, že ze Suché do Brna je to dál :D .
Hele sranda musí být, já už se řehtám sám sobě. Už z té trati blbnu. Milan, Michal, už se mi to motá a to jsem ani nepil. Brno Královo Pole je od nás 2-3 km a měl by tam bydlet Milan.

Zdravím všechny kolem této diskuse.
Som z toho volakí zmetený., ale major nejsem, ani Martin, ale Milan a opravdu bydlím v Králově Poli. Dommluvím se s s kolegou z Komína. Soubory ,které uvádím / ano bez mezery), mi chybí jen u některých aktivit. Vše dáme dohromady s kolegou. Díky za názory Milan

Zdravím,
tak jsme sedli s Jiříkem k trati Dvoukolejka, přeinstalovali, doplnili další aktualizaci a vše funguje jak má. Je možné, že chyby, které se objevily, byly způsobeny špatnou instalací aktualizace. Milan

VolejnikTomas ve vláknu tratě Luhačovice napsal:
Pro uživatele BP80
Vzhledem k tomu, že v 80. akt. trati BP došlo opět k zásahům do Globalu, který způsobil chybové hlášky textur silnic všech ostatních tratí na BP Globalu, stáhněte si prosím tento opravný patch.
To vysvětluje problém, který jsme řešili o něco výš. Prosím všechny uživatele Dvoukolejky, aby si tyto textury nakopírovali i do ní. Soubor "Luhacovice.trk" samozřejmě ne. V aktualizaci 1.5., která bude do týdně, již budou.

Tak přátelé, slavnostní okamžik nastal. Dvoukolejka je v zásadě hotova. Můžete stahovat aktualizaci 1.5. Nepočítám-li vlečky, tak celková délka všech tratí je 170 km, z toho 100 km je dvoukolejných. Na nich leží 7 větších nádraží 15 menších nádražíček a 27 zastávek, z nich čtyři mají nákladiště. A k tomu musíme připočítat 8 vleček s kolejovým rozvětvením, několik vlečiček bez něj a jeden vojenský prostor určený k rekreaci vyvolených.

Další rozšiřování momentálně neplánuji. V příštích týdnech budu trpělivě opravovat vámi i mnou nalezené chybky. Neupejpejte se prosím a sdělujte mi je. Pak bude potřeba vytvořit nějaké letní a zimní textury a doplnit pár staveb, aby se zvýšila rozmanitost vesniček i nádraží. Ale to už nespěchá. No a až si budu myslet, že je dílo již dobré, objeví se na netu Dvoukolejka 2.0. A pak budu mít od Route Editoru dlouhé prázdniny.

A ještě chci na tomto místě poděkovat několika ochotným duším, bez kterých by Dvoukolejka buď vůbec nevznikla anebo by neměla ten správný šmrnc. Jsou to především Křupan - Ivan Sivák a Marek Zvolský, kteří mi pomohli mnoha radami při pronikání do tajů Route Editoru. Dále děkuji touto cestou Blackwolfovi za počasí, SSmetákovi a Slávkovi Třešňákovi za trpělivé testování tratě a Honzovi (U), Tomíkovi a Dogfighterovi za spoustu rad týkajících se návěstidel a Nebulusovi za postřehy týkající se telefonních vedení.

A jako třešínku na dortu si nechávám poděkování všem autorům objektů. Jsou tak nějak mimo střed dění, ale nezapomínejme, bez jejichž práce by stavět československou trať nemělo smysl anebo bychom jezdili po kolejích v poloprázdné krajině zaplněné akorát defaultními stavbami i defaultní vegetací.

Přejí příjemnou jízdu bez nehod.

Začínají se množit dotazy, jak to vypadá se slíbenou další verzí Dvoukolejky. Takže:

Na počátku března jsem Dvoukolejku 1.5 rozdělil na Dvoukolejku_old a Dvoukolejku 2. Hlavním důvodem oddělení těchto dvou tratí je snaha o to, aby nebyly skoro identické. Ono za těch 20 - 25 let, které je budou od sebe dělit, se také v krajině i v zástavbě i něco změnilo.

"Parní" Dvoukolejku_old jsem věnoval jednomu z členů komunity MSTS a nyní na ní pracuje on. Kdo to je, to zatím neprozradím. Když půjde vše dobře, bude to vánoční dárek.

"Dieselovou" Dvoukolejku 2 jsem si zatím ponechal a pomaloučku polehoučku na ní pracuji. V současnosti jsou doplněny chybějící zimní a noční textury, ty velikostně přebujelé jsou zmenšeny, nějaké nalezené chybky jsou odstraněny. Jde mi to pomalu, protože náměty na zlepšení či upozornění na chybky dostávám od vás bohužel jen ojedinělě.

Tož tak.

To zní slibně ...

Když je tu řeč o dvoukolejce ... včera jsem jel aktivitu jtk_mn 87222, ale nějak jsem ji nepochopil - v úvodním pokynu se píše, že mám úvratí zajet ke staniční budově a čekat na pokyn pro odjezd do Dabařic. Pak se píše, že mám dojet až k remíze a že mám souhlas k odjezdu do Dabařic. U remízy se pak píše, že mám přejít na druhé stanoviště a po přehození výhybek dojet ke staniční budově, tam zastavit a čekat na pokyny. To jsem udělal, ale nic se nedělo. Asi po 5 minutách mě to přestalo bavit, a vyjel jsem. Nicméně na konci ve vyhodnocení se objevilo "Nezastavili jste na nekterých predepsaných místech". Opravdu nevím, na kterých - v silu jsem odpojil vlečené vagóny a připojil jiné, jak bylo vyžadováno. A u té staniční budovy - objeví se nějaká hláška s pokyny nebo jsem tam prostě měl jen zastavit a rozjet se?

Pak jsem se ještě chtěl zeptat, jaké další vozy bych měl mít do aktivity "Motoráček". Na webu se píše "ČSD M152 ke stažení http://jirik-msts.wz.cz/aktual/csd_m152.rar, ČSD T334 z http://www.pikku.msts.cz/, ČSD T478.3391 z http://www.loko.boletice.cz". To všechno mám, nicméně jsem i tak strávil přes půl hodiny opravováním consistů, kdy např. v jednom (začínajícím "jtk") je odkaz na (tuším) CD_810.wag ve složce CSD_M152, ale takový soubor pochopitelně v dané složce není (jedná se o vůz pořadovaný k aktivitě, viz první odkaz) ...

Naposled editoval moderátor:

Robert Schindler napsal:
.... U remízy se pak píše, že mám přejít na druhé stanoviště a po přehození výhybek dojet ke staniční budově, tam zastavit a čekat na pokyny. To jsem udělal, ale nic se nedělo. Asi po 5 minutách mě to přestalo bavit, a vyjel jsem. Nicméně na konci ve vyhodnocení se objevilo "Nezastavili jste na nekterých predepsaných místech". Opravdu nevím, na kterých ...

Udělal jsi to nejlepší, co jsi mohl. V aktivitě na webu ten pokyn fakt chybí.

Robert Schindler napsal:
.... Pak jsem se ještě chtěl zeptat, jaké další vozy bych měl mít do aktivity "Motoráček". ...

Jsou věci mezi nebem a zemí... Když si tu aktivitu spustím, stojí na kolejích správný M152 s přívěšákem. Vysvětlení obou případů je asi jednoduché. Nejakým nedopatřením se na web nedostaly poslední verze aktivit, otestované testry. Nicnéně opravovat to nebudu, spíše ty aktivity smažu. Pro Dvoukolejku se totiž pomalu ale jistě dotváří grafikon a řazení vozidel.

Ono to s tou 152 zase tolik nevadí, já jsem si consisty upravil a aktivitu znovu spakoval. Chyby jsem si všiml při spouštění AE, v MSTS jsem to ani vyzkoušet nestihl.

Mezi nebem a zemí ... Také se mi stala divná věc v té misi s dělnickým vláčkem. V elektrárně mi nešly odpojit vozy, tak jsem chtěl obnovit z uloženého úkolu, a najednou mi simulátor začal vypisovat chybu u vozu CSD_Baim, kterou předtím nehlásil. I když jsem dal "Pokračovat", napsalo mi to "Selhalo obnovení uloženého úkolu". Musel jsem tedy jet aktivitu znovu, ale pak už mi přípojné vozy šly odpojit normálně. :)

Jiriku TK já bych navrhoval jednu výchozí stanici zadrátovat a z druhé udělat třebas hraniční přechod, aby ta trať vedla od někud někam. Jinak hezká práce. jenom někde kousek za Aramovem jsem pozoroval vrtulníky a vesnici v zakouřené polokouli. Co to vlastně má představovat? připomíná mi to film simpsnovi ve filmu :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Čouda napsal:
Jiriku TK já bych navrhoval jednu výchozí stanici zadrátovat a z druhé udělat třebas hraniční přechod, aby ta trať vedla od někud někam....
Ej ty, Dvoukolejka jako spojka mezi dvěma tratěmi "vyšší kategorie" nestačí? A do drátování se mi jednak nechce, druhak je sposta zadrátovaných tratí, kde si těch drátů lze užívat, a do třetice jsem prožil mládí mezi diesely a parami a k elektrikám nemám ten správný vztah.
Kam se bude rozvoj Dvoukolejky ubírat je již jasné, ale zatím tajné . A vymysleli jsme to napůl s Pikkem.

Čouda napsal:
..... jenom někde kousek za Aramovem jsem pozoroval vrtulníky a vesnici v zakouřené polokouli. Co to vlastně má představovat? .....
Odbočka je tam z Moždic (ne za Aramovem), tváří se jako vlečka, zajeď se tam podívat. Ale musíš se vmyslet opravdu do předrevoluční doby, jinak se to mine účinkem. A něco podobného je v Německu v hangáru pro vzducholodě.

Tuto ta vlečka bude asi vojenský prostor ne? zítra si tam zajedu. Jinak s těmi dráty jsem myslel, že by byl zadrátovanej Aramov a dvouklljeka už bez drátů. byla by to taková odbočka z hlavního tahu na přechod, ale pokud už máte jasno jakým směrem se bude DVK ubírat, tak se nechám překvapit ;-)

jenom jsem reagoval na to, že zde bylo málo návrhů na zlepšení

Čouda napsal:
.... jenom jsem reagoval na to, že zde bylo málo návrhů na zlepšení
Je skvělé, že reaguješ a pochopil jsem to tak. Ale ten rozvoj půjde jiným a nečekaným směrem. Za nějaký čas se objeví Dvoukolejka 2.0. Ale ten další rozvoj bude až ve verzi 2.1.

Bude ke stažení i celý soubor bez nutnosti instalace updatů od 1.0? Dost by mě to potěšilo :eek:

Ahoj!

pošlete mi prosím někdo texturu Schuhstander.ace (a je přehlasovaný, ale neumím to napsat). Prosím prosím. díky

Ronoath napsal:
Bude ke stažení i celý soubor bez nutnosti instalace updatů od 1.0? Dost by mě to potěšilo :eek:
Ano, bude ke stažení celá.

když vyjedu z Aramova směr dvorce, tak přejedu křížení první oblouk a na konci něho mi skočí speedlimit 40 když má být 80. prosil bych prověření. Aktualizase 1.5

Čouda napsal:
když vyjedu z Aramova směr dvorce, tak přejedu křížení první oblouk a na konci něho mi skočí speedlimit 40 když má být 80. prosil bych prověření. Aktualizase 1.5
Vím o tom a ve verzi 2.0 to je odstraněno. Neuvěřitelné na tom je, že to všem nedělá (verze BINu ?) a pokud to dělá tak ne u všech mašin.

Mě se zase stalo, že jsem měl na TM limit 30 km/h, přitom jsem předtím minul rychlostník 40 km/h. Tuším že to bylo u mise, kdy se napojují na pile v Křižanech nákladní vozy a vrací se zpět do Křižan. Ten kousek se ale dá přežít :)

Back
Nahoře