Fiktivní Dvoukolejka ČSD

Re: Fiktivní "Dvoukolejka ČSD"

Přežít se to dá pokud ti nezasáhne rychlobrzda. Potom je to na trhání vlasů.

Dvoukolejka 2.0 je hotová. Můžete stahovat. Co je tam nového najdete na mých stránkách.

Protože zjišťuju, že málo čtete, tak přidávám pár informací i sem:

Dvoukolejka 1987 verze 2.0 neobsahuje nic světoborně nového, jen vychytané chyby, doplněné noční a sněhové textury a odstraněné některé nadbytečné objekty. A hlavně spoustu nových objektů nachystaných pro její další rozvoj. Ten bude spočívat v přechodu na XTracks. S tím je pak spojena možnost používat více textur kolejí a hlavně úzký rozchod. Předpokládaný termín aktualizace 2.1. - někdy do hlavních prázdnin roku 2008.

Myslím že mohu za všechny fandy této trati poděkovat a vyjádřit spokojenost nad tím, že se trať stále vyvíjí.

Naposled editoval moderátor:

Pri príležitosti osláv 80 výročia trate Netomice - Žádnice - Kamenný Újezd sa konala mimoriadna jazda parného vlaku vedeného lokomotívou 524.182. Súprava je tvorená vozmi Ce, Ci, BCi a Df:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/screen/msts-pers/2k-80a.jpg

Toto je krásný příklad tvůčího přístupu k trati. Tax si vyměnil textury kolejí, aby se mu trať líbila ještě více. Mám z toho radost a nabádám k tomu i ostatní. Upravte si trať tak, aby se vám také více líbila. Otevřte si ji Route Editorem, smažte si, co se vám nelíbí, přidejte si to, co myslíte, že by tam mělo ještě být. A pokud se o chcete o své nápady se mnou podělit, budu rád.

Tyto individuální úpravy mají jen jedno mínus. A to je nebezpečí, že když si nahrajete další aktualizaci, že se vám to přepíše. Ale přepíše se to pouze v případě, že jsem upravoval terén nebo objekty v damém místě či v jeho okolí. Textury kolejí se však nepřepíší. Momentálně hrozí přepsání jen v Huhřicích, ve kterých bylo v těchto dnech vybudováno úzkokolejné nádražíčko a úzkokolejka se pomalu vydala panenským terénem na jih, kde asi tak po 15 kilometrech skončí.

Podobně s aktivitami. Na mém webu je asi 15 neaktualizovaných jednoduchých aktivit. Pokud máte někdo chuť, otevřte si je v Activity Editoru, upravte je podle obrazu svého, aktualizujte pro verzi tratě 2.0. Nejen že nemám nic proti, ale budu-li vědět, ještě vám i poradím. A umístím je klidně i pod vaším jménem na svých stránkách. Vězte, že tvůrčí činnost je mnohem zajímavější a dobrodružnější, než jen užívání toho, co vám předloží jiní.

PS: Před chvílí jsem na web nahrál aktualizované aktivity od Dana J.

Pridám ešte niečo letnej romantiky - pohľad z plošiny hitlaku. Opäť sa jedná o úsek Netomice - Žádnice - Kamenný Újezd

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/screen/msts-freight/2k-80b.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/screen/msts-freight/2k-80c.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.alsat.sk/screen/msts-freight/2k-80d.jpg

No musím sem přidat i něco pozitivního v této rozhádané době.

Dvoukolejka se nadále pomalu ale jistě rozrůstá. Z Huhřic vyrazila na jih úzkokolejka o rozchodu 760 mm a již je dlouhá 13 km. Má 7 zastávek a dvě stanice a prakticky každou z nich jsem vytvořil na počest jednoho ze současných aktivních autorů modelů vozidel pro MSTS, se kterými jezdím. Takže se budete křižovat s protijedoucím vláčkem ve Vrbamově nebo pojedete pro plošiňáky do Janišovy Lhoty.

Jiříku, tak to mě opravdu dostalo Díky. Jen doufám, že se na této úzké nebudeš zlobit i za modernější (hahá :lol: tak před 45 lety :twisted: ) vozidla :wink: Jen musím s jistým kolegou cosi domluvit

OndraJ napsal:
Jiříku, tak to mě opravdu dostalo Díky. Jen doufám, že se na této úzké nebudeš zlobit i za modernější (hahá :lol: tak před 45 lety :twisted: ) vozidla :wink: Jen musím s jistým kolegou cosi domluvit
Že by se už dalo jezdit někde s TU.47? :wink:
Jiříku, vypadá to opravdu nádherně.

Ondro, Pikku mne docela zazásobil, i TU 47 mám, ale ne v tomto počítači, u kterého zrovna sedím. Ale pokud máš ještě něco svého navíc, dej to prosím k dispozici všem na net, ať máme pak všichni s čím jezdit v eventuelní aktivitě.
Na názvech zastávek jsem si nechal obzvlášť záležet, u takových jmen jako je Starý či Humus to byl oříšek. A tak už máme Kebarkov, Taxovu rokli, Starého dvůr a úzkorozchodný uzel Pikkov. Samo, že vše nevyzradím, ale další ztřeštěné nápady vítám.

Hezký den, s Jirkou, jsem si o tom psal, ale nedá mi to nehodit zde příspěvek. Když jsem poprvé nainstaloval "Dvoukolejku" v životě by mne nenapadlo co tato trať se mnou udělá. Prostě vozy a provoz ČSD jsou moje krevní skupina, v té době rozmanitý vozový park, porůznu poodstavované vozy na vedlejších kolejích (které jsme jako kluci prolézyli a prchali když nás měli někde vyhmátnout :D :D :D ), které lecos pamatovaly atd., atd. A když jsem nedávno psal Jirkovi e-mail o mém zběsilém nápadu, připojit k této trati úzkokolejku a bylo mi odpovězeno, že už se chystá, tak od té doby nespím, a čekám, až přijde onen den a já se projedu po dalším pokračování této nádherné tratě. :D Tím to jen dokazuje, že trať, ač je fiktivní, radost po ní jezdit a tvořit aktivity. :D
S pozdravem Dan.

A hlavně musíme poděkovat mému skvělému inspirátorovi jménem Pikku, bez kterého bych se do toho nepustil a dal bych si MSTS prázdniny.

Ešte keby tak niekto vymodeloval M21.0 :lol: Na 310-ke som kvôli absencii tohoto motoráku jazdil po úzkej s M262.0

M21.0:

1c265bc97cf329c975398b5c7e25b7d5.jpg

Tak to je paráda, sleduju Dvoukolejku od první chvíle, už jsem si na ní pár km zajezdil, ale ta úzká, to bude věc, moc se na ni těším. No a když se tady zmiňují šílené nápady, taky jeden přidám, ještě u žádný tratě do MSTS není průmyslová drážka, vím, že by to znamenalo udělat modely příslušných vozidel, ale něco málo pro inspiraci bych měl na http://zeleznicka.bloudil.cz , kdyby se tenhle nápad nááááhodou ujal :D , dodám fotky pro modely alespoň těchto vozidel, sám to bohužel udělat nemůžu, jelikož práce na uvedené tratičce je v reálu moc a moc... :) motorová myš

Tax : Jejej, moje krevní skupina, M 21.00x .... V létě snad budeme objíždět slovenské úzké, takže pokud bude zájem, nafotím i něco odtamtud, konečně jsem vybavenej pořádným digitálem :) . motorová myš

mixmouses napsal:
Tax : Jejej, moje krevní skupina, M 21.00x .... V létě snad budeme objíždět slovenské úzké, takže pokud bude zájem, nafotím i něco odtamtud, konečně jsem vybavenej pořádným digitálem :) . motorová myš
To je dosť neskoro, né ?????? Ale inak OKI, beriem ťa za slovo.

Back
Nahoře