Fiktivní Dvoukolejka ČSD

Re: Fiktivní "Dvoukolejka ČSD"

JiříkTK napsal:
No jo, jenže já svého času někde napsal, že GVD pro Dvoukolejku se vyrábí.
No jo, tak to je tedy jiná věc :eek: Ovšem reálne to asi nebude tak skoro hotové, všakžejo ?

Naposled editoval moderátor:

Tax napsal:
No jo, tak to je tedy jiná věc :eek: Ovšem reálne to asi nebude tak skoro hotové, všakžejo ?
Holte se musíte zeptat Tomíka :D .

Zdravím, já si s tím hlavu nelámu. Vždy si v aktivitě něco vymyslím. Ale je fakt, že sešiťák např. pro různé nákladní vlaky by nebyl od věci. :D Nicméně já u chystaně akt. přiložen sešiťák mám, bez něj bude aktivita nehratelná.
Dan

Ahoj,
pravda je ta že grafikon pro Dvoukolejku je téměř hotov (i když bez úzkokolejky - ale to by nebyl problém), zbývá pouze "doladit" oběhy. Zkusím na to vlítnout a dodělat to alespoň ve zjednodušené formě, protože veškerý čas věnuji stavbě Dvoukolejky Old. U té bude kompletní GVD určitě, včetně všech pomůcek, které budou graficky zpracované jako v reálu - tudíž v sedmdesátých letech.

Tomik napsal:
... věnuji stavbě Dvoukolejky Old ... tudíž v sedmdesátých letech ...
Budú tam aj zauhlovače, popolové jamy a vodárne ?

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://jirik-msts.wz.cz/shoty/uzka6.jpg
Tak dnes slavím jubileum – 2 týdny bez MSTS. Mírný absťák trval pouhé tři dny a vede se mi skvěle. Jak jste si určitě všimli, občas nakouknu na obě fóra, abych měl přehled třeba o tom, jak trpké chvíle připravuje můj výtvor tvůrcům aktivit.

Dan J. zjistil při tvorbě aktivit, že v trati chybí jedna textura. Je součástí jeho poslední aktivity Nedělní osobák a najdete ji také na mých stránkách jako opravnou aktualizaci 2.2.

Hm, hm, tak koukám, koukám a nevěřím svým očím. Když jsem nabídl počátkem května Dvoukolejku komukoliv perspektivnímu, kdy by v ní chtěl pokračovat, neozval se za dva měsíce vůbec nikdo. Když nabídnul Duuso ZSR 130, měl za dva dny zájemce minimálně dva. A přitom stavět Fantysy route je oproti reálné trati tvůrčí pohodovka. Nejsou zde žádné důvody se kvůli něčemu hádat, něco porovnávat se skutečností, někam se hnát, něčím se stresovat a podobně. Je to pro mne velmi překvapující. Takže dnešním dnem tato moje nabídka končí a v podzimní sychravé dny se ke Dvoukolejce asi vrátím sám. Nádherně odpočinutý.

To že se někdo ozval na nabídku Duusovy trati ještě neznamená, že je schopný v pracích pokračovat. Ten co se ozval veřejně, tak na jiném fóru píše, že
V součastosti práce moc nepokračují: 1) s nástupem do zaměstnání (dočasného) mám málo volného času kromě víkendů.
.
Tak nevím, jak by chtěl stíhat tratě dvě.
Stavitelé tratí jsou úzkoprofilové zboží, protože co tohle obnáší může sdělit jen ten, kdo nějakou trať postavil a zveřejnil. Nejlépe reálnou, to je dvojnásobně náročné. Problém je v tom, že se této činnosti věnujete například celý rok a konečný výsledek je stále v nedohlednu. :mad:
Vždyť není problém na čas práce přerušit a až příjde absťák, tak si zase k editoru sednout a něco málo přistavět.

JiříkTK napsal:
......Takže dnešním dnem tato moje nabídka končí a v podzimní sychravé dny se ke Dvoukolejce asi vrátím sám. Nádherně odpočinutý.
Ahoj Jirko.
Tak abych pravdu řekl, tak tato zpráva o tvém "asi" pokračování mě velice potěšila. :D Já moc, neboli vůbec stavbě tratí nerozumím (o tom jsme se kdysi bavili přes e-mail :D :D ), ale Dvojkolejka je moc pěkná trať a je například škoda, že blbne křižování na úzké. Zatím se mi nepodařilo dodělat ani jednu aktivitu a to jsem velký fanda úzkorozchodek. :D
Přeji hezký den Dan.

Zbyněk Šemora napsal:
Stavitelé tratí jsou úzkoprofilové zboží, protože co tohle obnáší může sdělit jen ten, kdo nějakou trať postavil a zveřejnil. Nejlépe reálnou, to je dvojnásobně náročné. .... :mad:
Vždyť není problém na čas práce přerušit a až příjde absťák, tak si zase k editoru sednout a něco málo přistavět.
Souhlas Zbyňku. Na základě mých skromných zkušeností bych řekl, že reálná trať je více než dvakrát náročnější. Nejde jen o vlastní stavění, ale i o shánění spousty dalších nutných podkladů. U Fantasy sedneš k RE a tvoříš. Nikam mimo monitor se nekoukáš, o nic se nestaráš, akorát se držíš rámcové koncepce, kterou ale stejně máš v hlavě. A navíc, nikdo Tě nebude kritizovat za to, že na kilometru 96.2 jsi použil bílý rovný patník, zatímco v reálu je šikmý a očuraný od psů. Vím, že Tobě je toto jasné, ale píšu to kvůli druhým.

Dan J. napsal:
.... je ... škoda, že blbne křižování na úzké. Zatím se mi nepodařilo dodělat ani jednu aktivitu a to jsem velký fanda úzkorozchodek. :D
No to jsou neradostná sdělení. :shaking: Nicméně já svého času dělal také pokusy a vykřižovat se mi podařilo, samo že ne vždy tak, jak jsem si představoval. Proto bych mět tuto prosbu:

Přátelé aktivitáři, buďte tak hodní a zkuste prosím, zda vám funguje křižování na úzkorozchodce ve Dvoukolejce. Dan J, je sice skvělý spolupracovník, udělal jsem mu v trati skoro vše, co navrhl, ale mám pocit, že můj a jeho MSTS se na úzké nechovají stejně.

Jo jo, to by mne taky zajímalo. Jde o to, abych to upřesnil, vykřižovat se jakž takž dá. Je fakt, že se občas musí aktivitář podřídit požadavkům tratě, ale to je naprosto v pořádku. Co mi hlavně komplikuje aktivity, že např. při poslední rozdělané akt. nemám nasazeno vůbec nic (traffic) a když vyjedu z Lopovic, tak mne hned vyhodí projetí stůj a to mám na TM zelenou, ale hned jak na ní vjedu, tak skočí červená a konec. Tak jsem místo toho udělal aktivitku, "Výročí 80 let Kamenný Újezd - Netomice a jen čekám ne vydání určitých vozidel a půjde ven. Sorry, že jsem trošinku odbočil od tématu tratě samotné. :D :D
S pozdravem Dan.

Dvoukolejka 1987 byla zpočátku stavěna pouze na základním kolejivu, což jí zaručilo univerzálnost. Chodila pod Xtracks i pod BP. Od verze 2.1. jsem přešel na Xtrack 3.18, ale možnosti tohoto kolejiva jsem využil pouze na úzkém rozchodu a něco málo v přilehlých nádražích.

Trať se nechová zcela dle mých představ. Další krok k jejímu vylepšení by mohl spočívat v odstranění téměř všech dynamických kolejí, ve smazání všech stávajících návěstidel a použítí běžně užívané sady návěstidel J. Poláka. Bylo by to dost pracné a po tomto zásahu by nebyla funkční jediná doposud vytvořená aktivita. A je otázkou, zda se do toho s ohledem na to, co bylo již pro trať vytvořeno a na to, jak slibně se vyvíjí Tomova Dvoukolejka old, vůbec ještě pouštět.

Nabízel jsem trať komukoliv, kdo v ní bude chtít pokračovat, ovšem nikdo se nenašel. A tak konstatuji: Budeme považovat Dvoukolejku 1987 za definitivně hotovou, i když má své mouchy. A v budoucnu opravíme jen případné nalezené chyby.

A já se budu věnovat jiným projektům. Tož tak. :colors:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://jirik-msts.wz.cz/obr/vyhybka.jpg

K downloadu na mých stránkách jsou upravené modely desetistupňových výhybek na úzkou. Ty nové jsou bez "páky", kterou vidíte uprostřed obrázku. Takže kdo "páku" ještě máte, stahujte. Pokud někdo náhodou víte o lepším modelu, dejte prosím vědět.

RE: Fiktivní "Dvoukolejka ČSD"

Pánové přeji hezký den. Jiřík TK mne dnes přes e-mail požádal, abych zde zveřejnil jeho vzkaz a tak tedy činím.

JiříkTK vzkazuje všem příznivcům jeho tratí:

"Na tomto Fóru se znovuregistruji, až se mnou bude Fórum komunikovat česky. Do té doby, budete-li něco potřebovat, komunikujte se mnou mailem, nikoli formou SZ. Termíny vydání tratě JZD_760 mm a další aktualizace Dvoukolejky 1987 si prosím pohlídejte na mém webu."

S pozdravem Dan.

Back
Nahoře