Čo nové na ŽSR

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna CANDY
  • Datum začátku Datum začátku

CANDY

Posunovač
Dovolil som si založiť tento témat pretože ma dosť zlákala reportáž čo som dneska čítal. Rád by som vedel vaše pocity a postrehy k tejto reportáži.

http://www.railtrains.sk/modules/AMS/article.php?storyid=729

Inak načo kupovali 2ks? není to trošku odkukané... načo kupuju Škodu ako nič proti ale kupiť dve mašiny a cele slovensko padne nakolená že áno máme nové dve mašiny ... ozaj račej Taurusi... aspon by sa konečne využila tratová rýchlosť...

Hm... jak jsi to ZSSK objednaly, tak to je. U nás jezdí loko 380 na vmax 160km/h.

No aj keď môže byť trochu drahší, tak by ZSSK za to dostala rušeň, ktorý svoje kvality už dokázal. Okrem toho 381 zase môže len na ČD a na ZSSK. Možno na Máv. Ale ani do AU ani do DE ho nepustia. Nevyhovujú lyžiny na zberači.

381 má zabudované po tomto smere všetko čo potrebuje. Mirel, ETCS a ešte čosi.....Som zabudol názov..

No super takže po Nové Mosto Nad Váhom sa zvezeme 160 a potom opeť 100-120... a aj tak drbnú do súpravy Béčko alebo podobný vozne rady "Y" so špálkovimi a je jedno čo má kedže rýchlosť vozna je na SR 120km/h... načo mašiny ked niesu vozne...

CANDY napsal:
... a aj tak drbnú do súpravy Béčko alebo podobný vozne rady "Y" so špálkovimi a je jedno čo má kedže rýchlosť vozna je na SR 120km/h... načo mašiny ked niesu vozne...

Já nevím, ale zssk Bčka se u vás už snad v běžném provozu nevyskytují?

Spíš by mě zajímalo, kolik kilometrů koridorů kde je 160 km/h vlastně žsr mají?

110, alebo 120? A bežné Bčka sa na ZSSK vyskytujú pomerne často. Určite to nie je ohrozený druh. Ale majú 140km/h a nie 120...

no Pawlík si na omyle ... Béčka sa pravidelne radia do rýchlíkov či už ako posilove vozne alebo normálne v GVD ... takže vravím nič sa nezmení tým že máme 381... jediný vlak čo ozaj stojí za reč na slovensku je IC 504/505.... nič kvalitne nemáme a od nedelnéj zmeny grafikonu to viac posrať nemohly ... proste nemám slov toto budú také sťažnosti že dovi... inak sa tento štát nezlepší v ničom ... a určite nie v štátom financovaných železničiach ...

Aha ale určitě tam ty Bčka nejezdí v takové míře jako u nás.

Mimochodem nejsem Pawlík.

Ale ano. A dokonca sú v horšom stave ako tie Vaše :) Jediná svetlá výnimka je prvý koridor na Košice. Tam sa snažia dávať všetky vozy čo ZSSK modernizovala. (nie nadarmo je celí manažment ZSSK od Východu.... ) Na ostatných tratiach jazdí ten prehistorický zbytok. Inak u nás ešte jazdí veľa Bmeer ala Trnava a tie stoja za starú belú.......

381 sa na R/IC tak skoro nedočkáme. Pár rokov budú behať s Push Pull súpravami ( teda ak niekedy vyriešia komunikáciu medzi 951 a 381 :D )

Pavlík : prepáč bol som nejaký nahnevaný omylom preklep.

Pred nedávnom som šiel R 604 zo )Ziliny ... no ja som mal pocit že to béčko plne natrieskané z ludmi vyleti s kolajnic... hlavne pred Púchovom okolo nádrže... možem povedať že tie voztne budú dovtedy kým sa niečo nestane. A škoda že majú všetko na východe... pretože leby patrili súpravy pod RD BA tak by boly v omnoho lepšom stave ako u vychodnárov... to je videť samo o sebe na rýchlíkoch ktoré sú RD BA a RD KE...moj názor...

No na tom niečo je, pretože súprava Morávie bola KE a bol s ňou stále nejaký problém....

so súpravavami s KE je stále nejaký problem... dalej ich nechápem prečo rušia vlaky ... pred troma týždnami som cestoval do Ostravy cez žilinu ... proste R 605 nebolo šance sa ani len postaviť od predu až po koncoví vozen stály ludia na schodíkoch ... išiel som aj s priatelkou tak sme utekaly sa postaviť do prvej triedy... stálo tam asi 20-30 ludí ... potom si posadaly.. myslím že opäť zlyhaly ZSR... a ludom čo maly príplatky za prvu triedu po žilinu maly vrátiť...

Back
Nahoře