Čo nové na ŽSR

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna CANDY
  • Datum začátku Datum začátku
Ano, rychlost ne, ale zase mají arr, což dle mně uvítá více fíru než 160km/h. Teď mne napadá otázka, vlastně 2. Mají 362 avv? A na Slovensku není(nebyl) autoblok? Zda se mi, že v msts mezi Žilinou a Košicemi v 321čce je.

nebulus: bavili sme sa o zabezpečovači. 362 majú len ARR, tak ako všetky x6x. AVV na Slovensku nieje nikde. Na Slovensku autoblok je, ale na iných úsekoch. Dole je to od Břeclavy po Nové Zámky, smerom hore je to od Púchova po Košice, ďalej na východe neviem. Ale keď pôjde modernizácia od Púchova vyššie, tak autoblok pôjde do teplých krajín a nainštaluje sa ETCS s klasickými automatickými hradlami. Tak si tam bude "užívať" len pár goríl, na ktorých si užívať vôbec nebudú rušňovodiči a ostatné vlaky pôjdu pekne bez akéhokolvek prenosu.

To je dosť nepresný pohľad na veci. To že sa robí ETCS zase nie je od veci, ale určite by som nemontoval ETCS1 a nie len na jednej trati a na niekoľkých kilometroch. ETCS by som začal montovať v tedy ak by som bol schopný pokryť všetky hlavné ťahy týmto zabezpečením. Pretože ETCS je bežný európsky štandard. Tu je skôr problém, že sa robý polovičatá robota a šetrí sa tam kde sa nemá a potom to v konečnom dôsledku nie je to čo by sme očakávali.

Na jednej strane sa nedávno vrazili obrovské prachy na náhradu LVZ Mirelom, čo je defakto to isté a teraz sa vynaložia ešte väčšie prachy na ETCS.

Dem: význam by to mělo, kdyby na to byli mašiny... Takto, když projedou 3 páry vlaků nad 120 tak bych mluvil o štěstí.

lukas matura: konečne sme maly rovnaký nazor a to príspevok #103. Ja tieš nie proste maly spraviť koridor autoblok nechať a kludne sa mohlo jazdiť aj s našimí 362 na R 140km/h... bez montovanie nejakých drahých hlúpostí. Alebo ako dem napísal že najskor zreklonštruovať a potom montovať.

Čouda napsal:
Jak to tak sleduju, platí: Čím novější věc, tím víc na hovno..
Trošku duchaprostý pohled na věc....to by se pak dneska jako vrchol technického pokroku jezdilo na žezlo a před pendolinem,taženém koňmi by běhal maník s praporkem :D

Na hovno je to jen v případě, že jde o polovičaté a nedomyšlené řešení, které se prosadí a realizuje jen z důvodu nahrabání si.

Veď ano Martens. Na to som presne narážal. Ono ETCS a k tomu normálne mašiny ES64 ,189 a podobné skvosty a bolo by to dobré. Ono problém je aj to, že na každom kúsku máme iné ZABZAR a inak riešené stanice. Tu je taký chaos, že až. Toto by bolo treba normalizovať a montovať len jeden systém. Potom by som v tom videl význam.

Dneska R 604 neschopná Gorila ako može dostať +120?? DOSTALA nahradnu LV 163 a ešte aj ten rušnovodič neviem čo mu hovoria predpisi že ked ťahá mašinu tak musí isť na predný zberač aby prach z lyžín nezašpinil sklo na druhej mašine.... sila toto ...

Raz sa takto šotuši rozčulovali, že mašina išla na zadný zberač a nakoniec sa ukázalo že po nejakej reko na predný jazdiť nemôže :-)

Pánové, pěkné debaty tady vedete. Člověku je hned líp, když se může pořádně zasmát.

CANDY: Nějaké procento prachu tam jistě bude, ale z čeho se skládá smykadlo sběrače?:D

ja sa pýtam ... ako to teda je či može alebo nie ísť na predný alebo zadný zberač... a aké to má následky... som rád že aspon niekomu zdvihne náladu táto debata. ;)

Back
Nahoře