Čo nové na ŽSR

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna CANDY
  • Datum začátku Datum začátku
Zajímalo by mě, co si dotyční dávají za hesla, když někdo zvládne ukradnout heslo? Mám plno známých, co si stěžují, že jim někdo ukradl účet na FB nebo IG a píše pod jejím jménem o peníze. Pamatuji si ještě své heslo, které jsem používal, když jsem byl mladší :D Byly to první písmena říkanky Měla babka čtyři jabka (mb4jAdj2). Teď si hesla nechávám generovat mobilem nebo prohlížečem a používám Dvoufázové ověření a pro každý účet mám jiné heslo. Ještě se mi nestalo, že by mi profily či účty někdo ukradl.

Teď si hesla nechávám generovat mobilem nebo prohlížečem a používám Dvoufázové ověření
Já jsem z počátků používal jedno universální silné heslo, ale v době nedávné jsem si hesla změnil i tak, aby se daly zapamatovat. Ale je to marný, je to marný a je to marný. Dodnes toho lituji. Po vyčištění prohlížeče některé aplikace chtěly znovu přihlásit. Ale heslo v několika případech nebylo ani v heslech v prohlížeči, ani jsem je neměl v telefonu. Respektive například v Edge jsem už měl několik různých hesel a ani jedno neplatilo. Pak jsem musel vstoupit přes zapomenuté heslo nebo například na Google, úplně základní, opravdu heslo nevím. Tedy se přihlašuji přes Windows HELO a Autentifikátorem.
Zkrátka, kdo si má pamatovat desítky různých silných hesel i když prohlížeč mne utvrzuje, že si jej pamatovat nemusím, protože jsou bezpečně uložená.
Já se všude, kde to jde přihlašuji ksichtem. Do bankovnictví vůbec nepoužívám hesla. Jedině biometrické údaje.

Back
Nahoře