Chyba při načítání uložených pozic ( save )

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna slivnak
  • Datum začátku Datum začátku
S

slivnak

Host
Zdravím, možná, že už se to tady někde probíralo, ale nic konkrétního jsem nenašel, tak se případně omlouvám dopředu.
Mám problém s načítáním uložené pozice u aktivit topírna noc ( trat BP ) a šichta OKD ( trať 321 ).Aktivitu normálně uložím ( F2 nebo ESC uložit ), vše proběhne bez závad. Vypnu aktivitu vrátím se do menu simulátoru a dám načíst save, vše se načte a aktivita je dál hratelná. Ale jakmile vypnu i Train simulator a dám načíst uloženou aktivitu tak to pokaždé skončí hláškou chyba databáze trati ( načtení kolejí selhalo ). U jiných aktivit ( zakladní v trati 321 a BP ) jsou všechny uložené pozice funkční a jdou nahrávat i po vypnutí simulátoru.
Děkuji za každou radu, už jsem z toho na prášky. Sami uznáte, že tak dlouhé aktivity nejdou hrát bez save.

Já také hraji aktivity na etapy a nikdy problém nebyl. Dokonce jsem saves u konce dlouhé aktivity posílal druhým k posouzení nějakého problému za předpokladu, že jsem dodal i aktualizaci své verze trati. Také něco rozehraji doma a pak to dohrávám po chvilkách v práci a konkrétně se jednalo i o tuto aktivitu, jinak bych byl bez šance jí otestovat. Ale load se mi někdy rozbil, když jsem rozehrál souběžně jinou aktivitu. Možná se to nesmí.

A nebo máš slabý PC. V místě kde zrovna načítáš může být nějaký více zaplněný čtverec - pc nestíhá a vyhodí tuto hlášku. Zkus ukládat na širé trati..

A ešte nápad ... pokial spúšťaš cez Train Store tak nemožeš spustiť inu aktivitu ako tú čo chceš hrať s uloženej pozície.

slivnak napsal:
Zdravím, možná, že už se to tady někde probíralo, ale nic konkrétního jsem nenašel, tak se případně omlouvám dopředu.
Mám problém s načítáním uložené pozice u aktivit topírna noc ( trat BP ) a šichta OKD ( trať 321 ).Aktivitu normálně uložím ( F2 nebo ESC uložit ), vše proběhne bez závad. Vypnu aktivitu vrátím se do menu simulátoru a dám načíst save, vše se načte a aktivita je dál hratelná. Ale jakmile vypnu i Train simulator a dám načíst uloženou aktivitu tak to pokaždé skončí hláškou chyba databáze trati ( načtení kolejí selhalo ). U jiných aktivit ( zakladní v trati 321 a BP ) jsou všechny uložené pozice funkční a jdou nahrávat i po vypnutí simulátoru.
Děkuji za každou radu, už jsem z toho na prášky. Sami uznáte, že tak dlouhé aktivity nejdou hrát bez save.
Ahoj, vyzkoušej toto:
Zapni MSTS a načti prvně volnou jízdu a pak teprve uloženou pozici aktivity.
Dan

Pri niektorých komplikovaných aktivitách sa mi stalo že na niektorom mieste load nefungoval. Asi to bolo nejaká zakliate, lebo tie predtým a potom išli. Skús pozrieť či nemáš nadmerné množstvo consistov a súborov v zložkách activites, services, paths, trafic a saves.

Ideální stav, tedy alespoň pro mě, je mít nainstalovanou pro danou trať jen jednu aktivitu.

Jinak z vlastní zkušenosti vím, že pro Load a Save je také kritický čas rozednívání nebo soumraku ...

Back
Nahoře