Pantograf 560

Je to pekné, ale máš tam aj nejaké proporčné chyby. Hlavne horná časť okolo reflektoru.

dem: Jop... stvořil se tam zoubek kterej je na řadě. Hned jak bude dost medoviny.....

Nechcem ti do toho veľmi rozprávať, ale máš tam strašne veľa zbytočných poligónov. Tie zárezy na dvere a okná (ešte dvere dajme tomu v pohode) ti robia polis navyše a v MSTS bude efekt nulový. Takéto veci stačí riešiť textúrou.

Môžem vedieť počet polis teraz v tomto stave? Pretože aj hranol na madlách, pozičné a reflektor sa mi zdajú veľmi guľaté.

Otázka laika nestavitele: Lze vymodelovat 3D model, potom stanovit nějakou hranici počtu polygonů a model podle toho začít zjednodušovat?
Nebo se tělesa musí z nějakých důvodů spojovat už zjednodušená, jinými slovy model tvořit s již jednoduchými tvary?

dem: nahodou je dobrý je sice ako vraviš polygonový ale zase v škatulkách už nejazdíme... nie? teda aspon mna to nebaví sedieť v starých 560 a x6x/x6x... a pod ... :)

CANDY nehnevaj sa na mňa, ale niečo o modelovaní viem. Aspoň to potrebné minimum. A viem čo sa s pohľadu MSTS oplatí modelovať a čo je skôr na škodu. Tu nepadlo ani slovo o tom, že by ten model nevyzeral pekne, alebo nebol dobrý. Tak to prosím nechaj na autora či mi to prezradí na čo som sa pýtal, alebo nie. Ver tomu, že keby sa žalúzie na predku + všetky nepotrebné výrezy + zjednodušenie valcov urobilo klesom by počet polis o dosť dole a na výsledku v MSTS by to nebolo vôbec poznať. Viem o čom hovorím.

veť ja ti neberem nič ja stebou súhlasím ... :) ja sa hádať nebudem viem že modeluješ krásne skiny... hlavne (Bvteer) takže neber to v zlom :) pekné sviatky.

Dem má pravdu je tam toho hodně co vůbec není potřeba. Model budu postupně zjednodušovat ale šlo mě taky o to otestovat tak nějak co svedu... přecijen je to vůbec první model co tvořím. Ale jsem rád za každou připomínku. Jak tam nastrkáme na oko nějakou texturu tak podle toho budu aj dolaďovat to "železo". Jde vidět že Dem ví o čem mluví takže až bude na čase obrátím se na tebe se spoustou otázek :D. Jinak klidně pište víc názorů... občas něco taky přehlédnu...

Vypada to prekrasne. Zrovna nedavno jsem se bavil s kamaradem, ze tyto jednotky jsou nejak opomijene a hle, paradni prace! Rad bych se autora dotazal, jestli planuje export pro RW 3?

P.s.: omvluvte moji cestinu, pisu z telefonu.

Edie: Na RW 3 jsem myslel též takže když se s tím budu trochu víc kamarádit.... neni problém. Ale to MSTS je teď momentálně tak nějak 1st line. :)

Josef Vogeltanz napsal:
Otázka laika nestavitele: Lze vymodelovat 3D model, potom stanovit nějakou hranici počtu polygonů a model podle toho začít zjednodušovat?
Nebo se tělesa musí z nějakých důvodů spojovat už zjednodušená, jinými slovy model tvořit s již jednoduchými tvary?

No ono je to tak, že každý jeden model by sa mal od základu tvoriť tak, aby mal aj slušné detaili, ale aby bol aj šetrný čo sa poligonov týka. Niekde sa dá zjednodušiť viac a nie je to vidieť a niekde menej. Je to len o fantázii autora.

Back
Nahoře