Pantograf 560

CANDY napsal:
...viem že modeluješ krásne skiny...
...:roll:
Ad Spirit: Ak by bolo treba mám komplet nafotenú celú súpravu zssk_560-012 a 030+dva vložáky, všetko v nátere blonski. Stačí sa ozvať na SZ alebo mail.

Naposled editoval moderátor:
CANDY, prosím tě, jaká je tvoje cena, abys už konečně mlčel? Zlatý Jiří Maxa. Kdo z vás si na něj ještě pamatuje :P:D?

Žijeme v totalitě? Ja měl zato, že padla před 22 lety. Proč by nemohl říct k tomu něco. Pokud to nejsou vyloženě blbostí proč ne. Tak ho prosimtě nech Edie jo :P

Josef Vogeltanz napsal:
Otázka laika nestavitele: Lze vymodelovat 3D model, potom stanovit nějakou hranici počtu polygonů a model podle toho začít zjednodušovat?
Nebo se tělesa musí z nějakých důvodů spojovat už zjednodušená, jinými slovy model tvořit s již jednoduchými tvary?

Ano to lze, ale přiděláváš si tím zbytečně poměrně dost práce a navíc otrocké, dá se říct, že tímto způsobem vše děláš dvakrát. Je dobré si pro sebe stanovit hranici a tu průběžně kontrolovat, aby jsi nenarazil na limit vlastního MSTS. Z vlastní zkušenosti vím, že nelze spoléhat na určitou mez či limit, který když překročíš, model do silmulátoru prostě nedostaneš. Když to řeknu zjednodušeně, stavím stále stejným systémem zhruba ve stejné kvalitě (náročnosti) a někdy mám s MSTS problém a jindy ne (viz. třeba model messouna a chrochtadla, nebo messouna a asynchronu), v prvním případě je problém a nutnost FA a ve druhých případěch jde vše jako na drátku. Po určité době každý modelář zjistí co si může dovolit a co ne. U Pantera jsem nekontroloval polygony a v současné době má 40000, což je výsledek se kterým jsem spokojený a dává mi ještě poměrně velkou rezervu, je to jen o zkušenosti, zručnosti a praxi. Každý k tomu přistupujeme jinak, mě by např. nebavilo modelování zjednodušeným způsobem, nedal by mi to to, co od toho očekávám (když to přeženu, rád "stavím" lokomotivy). Tolik můj názor.

V podstate som to isté povedal aj ja, len zjednodušene. Vedel som, že nemá význam to obšírnejšie rozoberať. Musí si to skúsiť sám :)

zbynda napsal:
Žijeme v totalitě? Ja měl zato, že padla před 22 lety. Proč by nemohl říct k tomu něco. Pokud to nejsou vyloženě blbostí proč ne. Tak ho prosimtě nech Edie jo :P

Problém je totiž v tom, že CANDY "candá" všude a do všeho. Aniž by ovšem občas věděl "která bije"......

Mirane nic proti, ale pak je tady zase pár pitomečků, kteří mají glejt na moudrost a urážejí na potkání ..... pak se div, kam jste to tady s tímto přístupem dobačovali .....

A nezastávám se tím ani Candy ani nikoho.....jen zopakuji to, co je o tomhle foru už dlouho známé .....

Pokud vadí Candyho příspěvky, utněte jej jinak - jako moderátoři máte na to snad dost legitimních prostředků ..... zatím se chováte jak mají Jardové ( Jarda promine) v dřevěné bedničce s písečkem .....

Nic ve zlým Martensi, ale moderoval jsi to tady taky. A utekl jsi od toho právě tak jak malej Jarda (Jarda opět snad promine). A myslíš si snad že za oněch dob to tady bylo lepší? Mě CANDYho příspěvky až tak nevaděj, to bych samozřejmě zakročil oněmi legitimními prostředky, ale zase bych riskoval útoky samozvanejch ochránců "lidských práv" a jejich kecy o cenzuře atd. atd. Jenom konstatuji to co vidí všichni, nic víc. No nic, nebudeme tady zakládat žádný flame..... Můžeme to klidně probrat na slezině (tedy pokud bude čas a chuť).

Josef Vogeltanz napsal:
Otázka laika nestavitele: Lze vymodelovat 3D model, potom stanovit nějakou hranici počtu polygonů a model podle toho začít zjednodušovat?
Nebo se tělesa musí z nějakých důvodů spojovat už zjednodušená, jinými slovy model tvořit s již jednoduchými tvary?

Platí obecné pravidlo - mazat polygony co nejsou vidět a zjednodušovat, co jde ošéfovat texturou, tak nedělat modelově. Je potřeba to zkoušet, neprvní verze je vydařená.

Aktuální stav.... jo já vím jde to pomalu a neni to nic moc. [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img210.imageshack.us/img210/5658/560act.jpg
Nicméně teď momentálně se dělá na zjednodušování... moc bodíků.. segmentíků... atd. Jooo a když by si někdo všimnul něčeho co tam nepatří nebo naopak má tam bejt a není... buď si to nechte pro sebe :D nebo to vykřičte tady.

Tie zberače sú tenké a nepresné. Lyžina je úplne iná ako v reále. To je asi najväčší problém ktorý tam vidím. A povieš mi koľko to má polis teraz ?

Nebudu rýpat, páč sám mám něco rozdělaný a pořád to není hotový. Jenže já to dotáhnu do finále. Je to škoda, model byl z velké části hotov. Ale na vedlejším fóru měla být zase nějaká 460ka, že?... Člověk se těší a nakonec nic...

Ja to nikomu nezazlievam.......Keď človek dôjde na to čo všetko to obnáša a čo všetko sa musí naučiť, tak len málo kto to dotiahne aj niekam normálne....(Viď Dominika a jeho polorozrobené veci) Na to musí byť človek do istej mieri trochu fanatik....(platí to všeobecne aj pre trate a iné veci )

Back
Nahoře