Vánoční dárek

Čouda

Pomocník strojvedoucího
Ahojda!

Když jsou ty Vánoce, vzpoměli si na mě i moji kamarádi alkoholici, se kterýma jsem vypil nejednu láhev. Když mě opět vytáhli do nonstopu pít, vrazili mě do ruky igelitku s mašličkou s tajuplným obsahem, že jako vánoční dárek. Co se skrývalo uvnitř uvidíte na obrázku...

Čouda, buď rád, že jsi alespoň něco dostal. Já včera potkal příbuzenstvo a strejda se mne ironicky zeptal, co mi nadělil Ježíšek a abych nebyl sprostej. :D Přitom mne udělalo radost právě vynikající domácí cukroví od tety.
Já si myslím, že dárky jsou pro děti a nám starým pardálům dělají na vánoce radost úplné maličkosti.
Například Moravianet (naše kabelovka) udělala vánoční akci při upsání na dva roky buď modul HD do televize místo setoboxu nebo SD setobox také zdarma. Ale já potřeboval HD setobox, protože jen modul by mi znemožnil jakékoli nahrávání. Dva dny před vánocemi jsem usmlouval osobní akci na HD setobox a jako vánoční dárek beru 10 dní kompletní nabídku kabelovky. V počítači mám kartu do PSIe Aver Media, kam mám setobox zapojený, abych mohl nahrávat televizní pořady v HD rozlišení. Nejprve zklamání, že většina HD vysílání, kromě ČT1, Nova a Prima funguje, jen když si nastavím zablokování nahrávání z HDMI. Ale já to ochc***. Setobox má i výstup pro obraz 3x Cinch a 2x pro zvuk a když použiji tohle zapojení, tak je totožná kvalita jako z HDMI a blokování HDMI na to nemá vliv. A to mi udělalo radost. Protože kupovat setobox s hardiskem za 9000 je moc a na tohle jsem akci neusmlouval. A SW umožňuje i programovat nahrávání i s následným vypnutím počítače. Já to potřebuji, protože večer u televize často usínám a na delší filmy se většinou dívám po částech jako na seriál. :D Takže dobrý dárek.

Jinak bych chtěl napsat, jak vypadá jídelní menu, když člověk vaří jen sám pro sebe. :D
Štědrý večer: čerstvá rybí polévka a čerstvě nasmažený kapr.
Boží hod vánoční oběd: rybí polévka a kapr z mikrovlnky.
Šťepán oběd: rybí polévka z mikrovlnky a pikantní dušené hovězí z bramborem.
Štěpán k večeři: kapr a brambory z mikrovlnky.
Večeře na úterý ? Určitě zbytek rybí polévky v mikrovlnce.
A jako zákusek po každém chodu vánoční cukroví zapíjené vínem. Jen dnes se mi nějak polámal otvírák na víno. :D

Jo, to my dneska v práci vytáhli oběd a nemohli jsme si nic závidět - všichni jsme měli bramborovej salát a řízek :D

Back
Nahoře