Skiny pegas

pegas

Pokladník
Po dlhočiznej odmlke sa opät ozývam. Kedže sa konečne niečo deje aj okolo východného slovenska, rozhodol som sa naskinovať niečo, čo sa tu dá stretnúť aj 50x do dňa. Z Košíc smerom na Ružomberok sú osobné vlaky zložené vo väčšine prípadov z vozňov radu bte. Toto je len malá ukážka toho, čo pripravujem. Chystám sa vydať menší pack týchto vozňov. Zatiaľ sú hotové dva exempláre.
84c91023012bbfeb04531e121ed5ba3c.jpg
Vyjadrite sa aby som vedel, či mám vôbec pokračovať...

Naposled editoval moderátor:
Pozri si akú má hierarchiu objektov. Ak by sa vhodne upravila tak hodnota kujus by výrazne klesla (zaťaženie PC).
Taktiež podvozky s kolesami by sa dali urobiť lepšie.
Mohli by sa odstrániť aj diery v modely (viď konce vozňa).
...

Nuž autorom modelu je Ondra Janiš neviem jak je ten model starý, len som vyhrabal niekde na disku jeden skin od duusa a povedal som si, že jeden skin??? Hmmm to treba zmeniť a tak som v priebehu 1 hodiny vytvoril to čo vydíš. Hoci sa pasujem s gmaxom, ale model vozňa by som sotva vymodeloval... Keď ono to tažko keď dokopy nič nevidíš...

U vás na Slovensku mají Bte takovéto sedadla? U nás jsou označené jako Bp. Nechť mi je odpuštěno, jestli se mýlím :eek:

Neviem ja sa vo vozňoch až tak nevyznám, ale interiér ostal nezmenený z duusovho skinu takže asi majú... Nuž, ale dnes pribudol do balíčka ďalší vozeň...
df544d73b8f68df49f3a9b0f921c2a37.jpg
Keď sa tieto vozy pospájajú, tak dostaneme typický osobák jazdiaci na východe... Tí čo bývajú hlavne v okolí SNV mi dajú iste za pravdu...

Ten interiér majú ako ktoré. Určite sú u nás všetky označené ako Bdt. A teraz prichádza typický slovenský náterový Babylon:

Spočiatku boli vozne s polosedačkami natreté na červeno, keďže sa používali na rýchlikoch. Potom si nejaká dobrá duša zmyslela, že tie podvozky už akosika nevyhovujú a preradili sa na osobné vlaky. A keďže sa preradili na osobné vlaky, tak ich pomalinky začali pretierať nazeleno. Takže s polosedačkami jazdia aj v zelenom aj v červenom. Lavicove boli len a len zelene. Potom do toho ale este nabehol Mgr. art. Blonski a tak su niektore polosedackove ale uz aj niektore lavicove Bdt natrete do trojkombinacie.

Takze zo strany Pegasa by bolo najcistejsie keby vybral interier (musi si vybrat prislusnu texturu priamo z Ondrovych voznov) podla toho aky ma byt na vozni konkretneho cisla: Pre vozne od i.c. 1 po i.c. 394 musia byt lavice a pre vozne od i.c. 395 musia byt polosedacky (teda to co je tam teraz). Pravda znamena to, ze pegas musi mat tie cisla v poriadku, t.j. nie vymyslene.

No uvidím čo sa bude dať robiť... ale ak by ste si na čísla nepotrpeli tak by ste mi tým hodne uľahčili prácu, lebo tieto skiny nevznikajú na základe originálnej fototextúry... veď napokon, ruku na srdce ktorý z nás pozerá na čísla vozňov v hre...

pegas: Tak sprav "kompromisne riesenie", kedy na jednom z tych dvoch zelenych (hod si mincou) vymenis ten interier. Co ty na to?

Mile rád, ale ako??? Keď interiér vozňa je raz daný stavbou modelu a ja ako skinár ho obyčajným preskinovaním nezmením furt to budú len tie stoličky či čo to tam je...

Pegas: Ak by si pripravoval aj vozeň B, pozri na stránku Ondra Janiša. Myslím, že sa Ti to zíde :wink:.

Vagóny šli teraz bokom zatiaľ je hotové len to čo je na screnoch, ale mne osobne sa železnice viacej páčili keď to bolo všetko pod ŽSR bol sväatý pokoj... žiadne blbé nátery žiadne rozdelovanie železnice proste to bolo OK... dobu ŽSR som miloval a práve z tejto doby som pripravil jeden skin a to konktétne 240 075-2 kedže fotomateriálu nebolo dosť tak to vyzerá tak ako to vyzerá...
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://pegaspages.ic.cz/msts/lamina1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://pegaspages.ic.cz/msts/lamina2.jpg
viem, že za normálnych okolností by to boli ohňostroje, ale ja som vždy chcel aby v Košiciach jazdili tieto laminátové slečny... :)

pekné, akurát mám zlý pocit, že za niekoľko desať rokov sa tam nejakej laminy asi dočkáš.

Pravdu povediac tiež som si to myslel, ale keď si vezmeš "ako rýchlo" sa stavia koridor od Bratislavy tak stiredavá sústava sem príde najskôr o 100rokov a to už laminátky jazdiť nebudú a ja už budem hojaďunďa a okrem toho si myslím, že tu ani striedavka nedôjde... prečítaj si toto http://www.vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=1743

ten článok som čítal, ale darmo, keď tí hore o tom prt vedia.

Hádam sa nikto nenaštve za tento OT :lol: .

Pegas : Veľmi sa mi páčia tie osobné vozne.Chcel som sa len spýtať v akom sú štádiu príprav alebo kedy uzrú svetlo sveta sťahovania??

Toš momentálne mám rád osobákové aktivity

Hotové je to čo je na obrázkoch... momentálne mi začala škola, takže času je veľmi málo... ten zimný semester je zabiják... takže práce stoja... ako hovorím, hotové su len tie 3 verzie a asi to aj tak ostane, takže ak dostanem povolenie od autora ktorým je O. Janiš, ktorého týmto žiadam o povolenie na zverejnenie, nevidím dôvod prečo by to nemohlo ísť von aj hneď...

Back
Nahoře