Nefungujou vlaky, hra padá

10anders

Začátečník
Dobrý den. Nedávno jsem se doslechl, že do hry MSTS je možné stáhnout české tratě i vlaky. Tak jsem si hru stáhnul v češtině, naučil jsem se jezdit v Japonsku a pak jsem si stáhnul českou trať číslo 270 (Olomouc hl.n. - Ostrava-Svinov). Po trati normálně jezdím s originálními vlaky (Series 2000, Accela Expres, atd.), ale český vlak nerozběhnu. Stáhnu si lokomotivu, vagony, v editoru to podle návodu na internetu poskládám a pak když spustím hru, zadám si v menu jakou trať chci jet a dám český vlak, hra spadne zhruba ve čtvrtce načítání. Píše to anglicky, že to nemůže najít nějaký soubor. Mohl by mi někdo říct, v čem dělám chybu? Děkuju

Když napíšeš, který soubor, tak ti možná i někdo poradí. Ale předpokládám, že ti chybí kabina k lokomotivě.

Abych upřesnil výše uvedené názory:
- k lokomotivě je třeba zpravidla ještě z jiných stránek stáhnnout kabinu a zvuky, k vozům pak zvuky, až po tomto zkompletování je vše provozuschopné ... abys zjistil, zda máš vozidlo kompletní, poslouží např. program Conbuilder, který dokáže otestovat tvůj trainset;
- jak uvedl nebulus, většina dnešních MSTS vozidel potřebuje rozšíření MSTS Bin (rozšiřuje možnosti MSTS a jeho stabilitu) ... při jeho instalaci čti pečlivě návod a dodrž postup.
Pokud budeš mít nějaké konkrétní(!!!) otázky, napiš sz.

Chyba je v tom, že nemá k těm vozidlů zvuky. Takže jít sem: http://msts.jacek-modely.cz/ a chybějící zvuky nainstalovat.

Prosím o pomoc...po přeinstaliaci msts mě při spuštění vlastně i při jízdě naskakuje furt tabulka chybové hlášeni....nelza najit soubor cdvagbex.sms
nevi někdo co to je za soubor? dik

Trikatel napsal:
Prosím o pomoc...po přeinstaliaci msts mě při spuštění vlastně i při jízdě naskakuje furt tabulka chybové hlášeni....nelza najit soubor cdvagbex.sms
nevi někdo co to je za soubor? dik
Je to starý soubor zvuků pro osobní vozy, který (pokud se nepletu) už nikde nestáhneš. Projeď si trainset v ConBuilderu nebo Convoi, kde zjistíš, které vozy toto směrování mají a oprav u nich směrování na zvuky nové. Vše se dozvíš zde: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2342

To YoLi: Než budeš psát příště naprosto zbytečné (i když zde velmi oblíbené) "odpovědi" tohoto typu, přečti si nejdřív, o co vlastně jde! ;)

Naposled editoval moderátor:
zdravim , jakym souborem (s nazvem) mam nahradit chybejici cdvagbex.sms, jelikoz uz se neda nikde sehnat. Diky

ak ti to vyhadzuje 2-nápravový vozeň, tak napr. súborom CDvuzOs2nEx.sms, ak 4-nápravový, tak napr. CDvuzOs4nEx.sms

Pozor, já musel "cdwagbex" nahradit, ale hlavně správně zapsat i u celé řady defaultních vozidel v trainsetu, které mi do té doby vlastně jezdily beze zvuku. Nahradil jsem to u čtyřnápravových vozidel s brzdovými zdržemi již uvedeným souborem CDvuzOs4nEx.sms. Kotoučáky mají jiné soubory: pro vozy bez klimy a s klimou. Takže se vyplatí zpětná kontrola i po letech provozu. :D
Nicméně jsem nedávno narazil na změnu - zdá se mi, že některé z vozů mají jinak směrované zvuky, protože brzdy jsou slyšet i při slabším přibrzdění (tak jak je to ve skutečnosti správně), zatímco ostatní vozy jen po zpomalení pod určitou rychlost. Jenže už něvím, které vozy to byly a v jaké aktivitě. Až to zjistím, tak to rozhodně přepíšu na tuto verzi. Možná by někdo o tom věděl něco víc...?

ml636 dekuji za pomoc ;)

Asi jsem objevil Ameriku :) teda presniji odkaz, kde se jeste da stahnout soubor " cdvagbex.sms " ke stazeni zde http://dejv.msts.cz/download/snd_vozy.rar
Davam ten odkaz z duvodu, ze se tu v jinem prispevku pise, ze uz se to neda nikde stahnout ;-)

Naposled editoval moderátor:
A kdyby jsi se podíval ještě výše na příspěvek od Mc.Ota, tak přijdeš na to, že Amerika již byla dávno objevena.

jaj tak omluva tenhle prispevek jsem prehledl, takze admini nebo MODi muzete smazat ten muj predchozi prispevek z 3.1.2014 z 17:26 + nasledujici, jelikoz tu je zakazano editovat zpetne sve prispevky.

Jinak bych tu prosil trochu vic slusnosti a trpelivosti od nekterych modu ale i uzivatelu (zbytecnych prispevku), ale to jsem dost odbocil od tematu a nepatri sem do tohoto vlakna

Back
Nahoře