Otázka pro fíru

Hezký den,
když už jste u toho kabelu dálkového řízení, jak mají spojené RegioJety? Jsou vedeny přes vozy a zásuvky pro spojení se nacházejí na čelech vozů? Obě lokomotivy na čelech vlaků mají zdvižený sběrač, tedy fungují obě.

Děkuji.

E499_2002 napsal:
Hezký den,
když už jste u toho kabelu dálkového řízení, jak mají spojené RegioJety? Jsou vedeny přes vozy a zásuvky pro spojení se nacházejí na čelech vozů? Obě lokomotivy na čelech vlaků mají zdvižený sběrač, tedy fungují obě.

Děkuji.
A jsou vůbec spojené? Mám pocit, že obě jsou obsazené.

Luky napsal:
chci se Vás prosím zeptat zda jde Eso 363 propojit kabelem dálkového řízení s laminátkou 230, 240, anebo zda jde propojit také Eso 363 s dalším esem 363.

363.5 s 363.5 ano, originál 363 není vůbec na mnohočlenné řízení zařízená.

lukas matura napsal:
Mne by spíš zajímalo, zdalipak je možné kabelem dálkového řízení spojit různé lokomotivy?

Ano, např. Taurus se 189 a s Herkulem by měly jít spojit.

E499_2002 napsal:
když už jste u toho kabelu dálkového řízení, jak mají spojené RegioJety?

Šroubovka a vzduch, nic víc.

Spacir148 napsal:
Nevím přesně, ale když je protažen vozama UIC kabel jako na 043 nebo 054, tak by to mělo fungovat.

I ve starých "Béčkách" je UIC kabel a přes něj to funguje taky. Zkoušelo se řízení 755 z 943 přes Béčka a fungovalo to.

Druhá vec je, či by niekto spojil na mnohočlen dva rušne, ktoré sú na koncoch súpravy a nie v kope. Z technického hľadiska by to možno išlo, ale z praktického neviem, či by to niekto spravil. Samozrejme myslím moderné rušne a nie x6x. Druhá vec je, že si netreba mýliť mnohočlenné riadenie s tým, že na čelá sa dávajú UIC zásuvky. Tie slúžia čisto pre regonik, čo je spojenie so súpravou skrz hlásenia, ovládanie dverí, osvetlenia, premostenia brzdy a pod. Diaľkové ovládanie rušňa v tom nieje. Na to treba rekonštrukciu väčšieho rozsahu, ako napr. 263 a push-pull.

Zásuvky a kabely pro mnohočlené řízezení měly už staré dobré Balmy a motorové vozy M 262.0 a M 240.0. Takže snaha s dálkovým ovládáním hnacích vozidel přes vozy zde byla. Ale jestli se to někdy vůbec použilo, ví bůh.

Zdravím, tak ty balmy a M 262.0 jsme používali na trati Chomutov - Praha Mas. n. ve složení
M 262.0+ 2x balm+ M262.0, ale jenom třetí serie. Byla to pohodová jízda,oba motory se rozjížděli naráz,žádné přetahování, bylo to rychlejší. Zadní strojvedoucí si mohl během cesty klimbnout a odjel prakticky jen půl směny. Byli dva strojvedoucí jelikož nebylo propojené čerpadlo nafty, pro plnění 100 litrové horní nádrže.

Dráčik napsal:
Druhá vec je, či by niekto spojil na mnohočlen dva rušne, ktoré sú na koncoch súpravy a nie v kope.

DB 101 takto jezdí naprosto běžně. Taktéž dva Taurusy a mezi nimi dva Railjety.
M 296.0 propojené přes Btn také jezdily.

Ještě k těm Regiojetům, V neděli jsem byl v Ostravě a projížděl Regiojet. UIC kabely propojené nebyly a na každé byl fíra. Mne by zajímalo, jak je to na stahovačkách, protože fíra na zadní mašině si v pohodě četl noviny a trať jakoby ho nezajímala.

ahoj, nevíte někdo,já si to už nepamatuji a předpis nemám, jak je to s rychlostma, když je na konci vlaku lokomotiva, neni tam náhodou omezení ?

Tak jsem to našel: dle předpisu D2 SŽDC čl. 176 odst. d) u vlaků osobní dopravy s postrkovým nebo vloženým hnacím vozidlem, které neni dálkově řízeno z vedoucího nebo vlakového hnacího vozidla rychlost 100 km/h.
Takže jestli nejsou na kabel dálkového řízení a jezdí rychleji porušují předpis, ale může být vyjímka udělená někým kdo může, asi MD.

Spacir148 napsal:
Takže jestli nejsou na kabel dálkového řízení a jezdí rychleji porušují předpis, ale může být vyjímka udělená někým kdo může, asi MD.

Předpis neporušují, neboť mašina na konci není postrková, ale k službě pohotová.

Tak si Mikuldo přečti nový zájmy strojvůdce. Krom mé fotky :D , tam nadeš i článek, kterej se týká tohoto problému. K pořušení předpisu pravděpodobně došlo ;)

Jedna citace z novin: IC vlaky RegioJet jsou řazeny takto: činné hnací vozidlo v čele vlaku, souprava osobních vozů a činné HV na konci vlaku. Že je rovněž toto hnací vozidlo na konci vlaku činné, je patrné nejen podle zdviženého sběrače, ale i tím, že v některých fázích jízdy vlaku vyvíjí tažnou sílu. Nevím, jak probíhá jízda na trati, ale byl jsem několikrát svědkem, že se tak děje při odjezdu vlaku ze železniční stanice. Někteří strojvedoucí se navíc domlouvají prostřednictvím radiostanice stylem: „Milane, až budeš mít v Pardubicích na volno, zase ti zatlačím.˝
Z toho je potom zřejmé, že se jedná o postrkové hnací vozidlo ve smyslu čl. 1097 předpisu D2. Pokud pro tuto „společnost˝, která umí vydělávat pouze na hlavním tahu, platí předpisy SŽDC jako pro nás, pak nezbývá než připomenout, že podle čl. 176 d) předpisu D2 je základní rychlost (která nesmí být překročena při sestavě jízdního řádu ani při jízdě) u vlaků osobní dopravy s postrkovým HV 100 km/h!

Back
Nahoře