Otázka pro fíru

zbynda napsal:
Ono to ale někdy není tak jednoduché. To je například věc bistro vozů Armpee. Je jich pouze 6 a vždy nějaké vypadne. Takže malokdy se pokryje turnusová potřeba. A co je lepší pro ČD ? Neposlat tam rači nic a přijit o část tržeb.................

Pre ČD je to lautr jedno. Jedálenské vozy nepatria pod ČD, ale pod JLV. Takže si myslím, že ČD je to šumafuk....

JLV platí prenájom vozov pre ČD. A celá tržba ide JLV. Takže ČD je to šumafuk či tam radené niečo bude, alebo nie. Oni o svoje prachy neprídu.

Jestli EC pojede 140 nebo 160, jízdní doby jsou navatované, takže je to na dodržení JŘ jedno. V současné době plno EC ze Slovenska tahají 362 a jízdní doby stíhají naprosto v pohodě, to samé směr Bohumín, EC 120/121, Košičan, většinou se tahají 150,2, takže taky 140km/h.

Luko3105 napsal:
Naposledy som tade šiel autom, a pred Trnovcom sa ide cez priecestie. Takže je tam vchodové s tromi svetlami. Ďakujem veľmi pekne. ;)

Vrátim sa k tomuto, dnes som tam bol a na vchode svietila žltá, takže je tam žltá, červená a biela.

Luky napsal:
Pokud se nepletu, tak jsem někde zaslechl, že kvůli nízkým brzdícím hmotnostem (nemá prý kovové špalky) jim byly sníženy poměrně o dost zátěžové normy oproti řadě 350.

To je pěkná blbost. Brzdicí váha a norma zátěže spolu vůbec nesouvisí.
Mašina úplně vypnutá z brzdy může táhnout vlak, nesmí akorát jet sólo.

Pánové zdravím. Už se to tu kdysi někde řešilo, ale zajímala by mne realita ve skutečném provozu na dráze. Jak je to s pískáním před nechráněným přejezdem u pískáčku? Mám tím na mysli, to, že ve dne se dává klasiky návěst pozor, ale jak je to v noci? Houká se, nebo ne a pokud ne, od kolika hodin do kolika? Díky moc. Dan

Nevim jak na jinych mistech, ale pri spp pri ceste z Nedvedice do Tisnova snad fira na 751010 nehoukl ani jednou a piskacku tam je vic nez dost. Ale zase problem "orostovat" ji problem nemel a to my docela stacilo :)

Návesť pískajte pokiaľ nie je opatrená písmenom D je trvalá. V prípade že je na návesti pískajte to D znamená to deň a to je od 6:00 do 18:00. Mimo tento čas neplatí....

U nás D znamená dočasnou platnost a píská se tam jen na základě rozkazu.

Ano, na "D" jen na základě rozkazu, jinak vždy.
A aby to nebylo jednoduchý tak na návěst "pískejte" se má houkat 3x. Pokud se ale můžeš přesvědčit, že se k přejezdu neblíží žádnej uživatel pozemní komunikace tak stačí jednou.

Díky moc za objasnění, mně to zajímalo, poněvač dokončuji pokračování aktivit s manipulákem pro DVK, co jsem kdysi dělal dva díly, tak už jsou dva další, no a když jedu okolo půlnoci po vedlejší trati Zadov - Lopovice, u niž jsou baráky hnedle u kolejí a pískáček je tam vlastně před každým přejezdem, tak by mne asi měli obyvatelé vesnice velmi rádi...:D:D:D Takže budu houkat i okolo půlnoci.

To je nerespektování nepřenosné návěsti. Já být fíra, tak houkám a pískám, kde to jen jde. :) Nehledě na to, že až se něco stane, tak vám vyšetřovatelé z DIČR řeknou, že jste nehoukal a máte problém... Když to vezmu po vzoru VZD, (kde jsou mraky pískačů co pár metrů) tam se tahače, návěsy, silniční vozidla apod. vozí na nárazníku takřka denně. Na vině je buď nerespektování návěsti Pískejte, kterou dává fíra nebo nerespektování slyšitelné návěsti obsluhou pozmeních vozidel. Sám jsem tomu byl několikrát svědkem, kdy se mohla opravdu stát tragická nehoda vlak - OA. Denní návěst jste již vyřešili, ale pro jistotu:

http://www.volny.cz/mikulda/d1/htm/sedma1.htm
http://cisarstvo.breakdance.sk/navestidla.htm

Nám taky do práce přišla stížnost... tak vyšla vyhláška, že máme houkat sice podle předpisů ale s ohledem na denní nebo noční dobu... no alibismus no :D

Stížnosti na hluk od železnice, respektive houkání u přejezdů či dokonce na cinkání přejezdového zapzař jsou z hlediska hlukové zátěže (tj. zákona 258/2000 a Nařízení lády 272/2011) jsou zcela neopodstatněné a nevymahatelné! Už jsme to pro SŽDC řešili nesčetněkrát. Tyto výstražné signály sloužící k organizaci dopravy, ochraně majetku, zdraví a lidského života nejsou nijak posuzovány. Je to logické lepší 3 x houknout než někoho vlakem střihnout.

Michal napsal:
U nás D znamená dočasnou platnost a píská se tam jen na základě rozkazu.

Podľa mňa pekná hovadina, ale Vaši páni vedia.......Rušňovodičovi pekne priložiť, má toho ešte málo......Ešte aj kilometrické polohy piskáčov aby som sledoval.........

Zdravím, když jsem jezdil, tak jsem houkal a když se něco stalo a vyšetřovatel se zeptal po okolí,
zda vlak houkal odpověď byla " houkal jako blázen ", ale v noci jsem se krotil.

Back
Nahoře