Otázka pro fíru

dem napsal:
Michal napsal:
U nás D znamená dočasnou platnost a píská se tam jen na základě rozkazu.

Podľa mňa pekná hovadina, ale Vaši páni vedia.......Rušňovodičovi pekne priložiť, má toho ešte málo......Ešte aj kilometrické polohy piskáčov aby som sledoval.........
Dem, však u nás mají fírové příplatek za sledování návěstidel.
A není to nijak zanedbatelná částka.

Myslím že 381 ich mala v celku v pohode, čo sa o 361 nedá povedať. Najhoršie mašiny aké možeme mať.

Luky napsal:
Zdravím Vás a rád bych se zeptal, proč některé lokomotivy při rozjezdu ze stanice např.: řada 122, nebo 123 má při rozjezdu asi na dvě minutky na konci vlaku postrk (třeba Peršing), aby jí pomohl rozjet těžký uhelný vlak s 30ti vozy? Vzhledem k tomu, že většina stanic je v rovině, tak by to vlaková lokomotiva měla zvládnout sama, i když jí to dá zabrat.
Nevím jestli většina stanic je v rovině, řekl bych že spíš naopak. Také nejde o dobu, kdy nezavěšený postrk vlakové lokomotivě pomáhá, ale spíš o dosažení určité rychlosti. I když by zátěž jedna mašina "utrhla", bude jí nějakou dobu trvat než nabere rychlost a je rozdíl, jestli to přes výhybky pojede 10 nebo 40 km/h. Čili, když tato možnost je, proč blokovat zbytečně déle odjezdové zhlaví, navíc když je to třeba do kříže a do stanice se z opačného směru blíží jiný vlak.

Asi jako: Proč se bob na startu roztlačuje, když by se taky rozjel sám? :)

Ani na jednu otázku ti neviem dať objektívnu odpoveď. Na tú prvú ti ale napíšem moju subjektívnu. Ako 380 tak aj 381 sú na hovno mašiny.

dem napsal:
... Na tú prvú ti ale napíšem moju subjektívnu. Ako 380 tak aj 381 sú na hovno mašiny.
Ty jsi s tím už měl tu čest? Protože já mám od lidí, co na 380 jezdí od počátků jiné názory. Šlape to jak hodiny ku spokojenosti obsluhy. Minus je snad jen malý prostor na stanovišti. V porovnání s Taurusem se s 380 jezdí mnohem lépe. Informace mám od dvou lidí mého věku, spolužáků z průmky. Takže staří pardálové s celoživotní praxí.

No já sem zase četl porovnání jakéhosi fíry, ale dával plus taurům. Na 380 malý prostor na stanovišti, židle zavazí případnému úniku od strojovny, není kde psát papíry, při rozjezdech to chce cit aby to v soupravě necukalo (ale to se chce cvik no)....možná ten článek někde najdu, mám za to, že tu na něj byl odkaz, ale jistej si nejsu.

To je štandard každej Škodováckej mašiny a mašiny s ČKD. Blbé stanovište. TO už neriešim. Najhorší je pojazd mašiny, ktorý pri vyšších rýchlostiach spôsobuje dosť nepríjemné vibrácie.

Co jsem slyšel, tak na 380 rakušáci pěkně nadávají. Údajně ministanoviště, ministrojovna.

lukas matura napsal:
No já sem zase četl porovnání jakéhosi fíry, ale dával plus taurům. ....možná ten článek někde najdu, mám za to, že tu na něj byl odkaz, ale jistej si nejsu.

http://www.fscr.cz/zajmy_strojvudce/10_2012/zajmy10.htm

dem napsal:
Ani na jednu otázku ti neviem dať objektívnu odpoveď. Na tú prvú ti ale napíšem moju subjektívnu. Ako 380 tak aj 381 sú na hovno mašiny.
Máš ty vůbec nějkou oblíbenou mašinu :D

erikmir napsal:
http://www.fscr.cz/zajmy_strojvudce/10_2012/zajmy10.htm

To, co je mi na všech plzeňských elektrických lokomotivách vyrobených od roku 1953 počínaje „Bobinou˝ sympatické, je skutečnost, že nás čas od času za jízdy nutí přemýšlet, co s tím „krámem˝ zase je, a tak naši mysl a duševní schopnosti udržují čilé a připravené na cokoli.

Tak na tomto som sa pekne zasmial. Jednak je to pravda a potom je to dosť pozitívny prístup k negatívnej stránke našich lokomotív..... :) Normálne že super.

dem napsal:
... Najhorší je pojazd mašiny, ktorý pri vyšších rýchlostiach spôsobuje dosť nepríjemné vibrácie.
Tak to máš pravdu. To bylo jediné na co si spolužák stěžoval, že když jede nad 100, tak mašina vibruje. Ale co se ovládání a vlastní jízdy týká, 380 je bezkonkurenčně nad Taurusem. Taurusy nemají tak dokonale vymakanou automatiku řízení. Už je to dávno, co mi to fíra vysvětloval, ale tak nějak vyplynulo, že v tom na nás Taurus zdaleka nemá. On má moc velkou toleranci, kdy automatika zareaguje, proti našim mašinkám, které drží rychlost přesně. Ale Taurus je za to pokojíček i s lehátkem ve strojovně. Proto chápu Rakušáky, že asi naše 380 moc nemusí. :D

Tak ono 380 musí byť technicky inde ako 363. To je bez konkurencie. Kvalitnejšie súčiastky, elektronika pokročilejšia ( ktorá mne najviac vadí na mašine ) V strojovni sa celkom dá hýbať. Ale pravdou je, že keď niekto v 21.storočí vyrobí mašinu, ktorá nespĺňa už dávno zaužívané štandardy, nemyslí na pohodlie rušňovej čaty a dá mašine zlí pojazd, čo je to najdôležitejšie na mašine tak potom fakt nemusím riešiť to, že sú tam kvalitné súčiastky a že výzbroj tej mašiny je úžasný a že má parametre ktoré prevyšujú taurus.....To všetko stráca zmysel, kvôli veciam, ktoré spomína aj ten fíra v tom dokumente na stránke.....

Je dosť zaujímavé, že napríklad stará 40 ročná ASEA s Rumunska má na stanovišti toľko miesta, že pohodlne sa tam zmestia 8 ľudia na stanovište. Kľudne sa môžeš postaviť a ešte si aj ruky vystrieť hore k stropu..... Takže evidentne niekde bude problém, keď tieto štandardy ŠKODA plzeň ešte stále neprebrala....

380 má, pokud vím, elektroniku MSV, která je naprosto bezvadná, má rychlé reakce, ARR funguje perfektně.

Back
Nahoře